Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Mi áll a győrújbaráti jegyző tervezett eltávolításának hátterében?

A Barátipont.hu blogon interjú olvasható Győrújbarát alpolgármesterével, Dr. Palla Rolanddal és Dr. Tarjányi Tamás jegyzővel, akinek a múlt héten rendkívüli zárt ülésen akart felmondani a képviselőtestület.

Mint arról portálunk is beszámolt, múlt csütörtökön rendkívüli testületi ülésen akarták tárgyalni a helyi képviselők a jelenlegi győrújbaráti jegyző, Dr. Tarjányi Tamás felmentését, de a jegyző táppénzre ment, így nem kerülhetett sor a "menesztésére".

Közben a Barátipont.hu blog Dr. Tarjányi Tamás jegyzővel és Dr. Palla Rolanddal is készített interjút az okokról, indokokról. (Mint ismert, egy, az idén év elejétől életbe lépő jogszabály szerint nem kell indokolni a közalkalmazottak elbocsátását, mindezt egész egyszerűen felmondással megteheti a munkáltató.)

Dr. Tarjányi Tamás az interjúban kifejtette, miszerint "sajnos az elmúlt héten az én bizalmam is nagy pofont kapott a képviselőktől. Ha azt nem érdemeltem meg, hogy két és fél év munka után egyenesen a szemembe mondják, hogy mi a problémájuk velem, akkor így valóban nem tartható fenn a közös munka, ezt ki kell mondanunk.

De nem mindegy, hogy ki az ok és mi az okozat. Ha ilyen általános felháborodás van, volt velem szemben és ilyen rossz a munkám, akkor én ezt meghallgattam volna és levonom belőle a következtetéseket".

"Az ügyek lassú folyásáról azt tudom mondani, hogy a hivatal leterhelt.
Hatósági ügyeinket mégis határidőben, folyamatosan intézzük, a hozzánk
fordulók meg tudják ítélni, hogy milyen hozzáállással, ezt nem nekem kell
minősítenem.

Persze, hogy konfliktusok is vannak az ügyfelekkel, problémásügyek is, egy önkormányzat életében ez mindennapos, főleg, hogy néha nem
szimpatikus szerepben lép fel a hivatal, illetve sok feladatra nem jut pénz.

Mindemellett jelenleg is kettő szép és eredményes, százmilliós pályázat fut a faluban. Megkezdődött az élhető faluközpont beruházás, meg vannak számlálva a napjai a kontrasarki háznak, épp erre a telekre is kedden nyújtott be a testület egy nagyon jó pályázatot, amit aljegyző úr előkészített, kisajátítás alatt áll a csúf kis fehér épület a posta előtt, folyik a vízelvezetés rendezése.

Már az árajánlatokat várjuk a teljes településre kiterjedő vízrendezési tervre, amire idén költségvetési forrást biztosított a testület" - folytatta a győrújbaráti jegyző.

Dr. Tarjányi Tamás arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja, miszerint ő maradjon Győrújbarát jegyzője, egyértelmű "nemmel" válaszolt.

A jegyző ugyanakkor nehezményezi a beszélgetésben, hogy "koncepciós és rendkívüli gyorsasággal zajló eljárást" folytatnak ellene, mint ahogy azt sem rejtette véka alá, hogy a polgármesterrel, Juhászné Árpási Irmával megromlott a viszonya.

Dr. Palla Roland leszögezte a vele készített interjúban, hogy "felmentés oka, hogy nem szeretne és nem tud velünk (a jegyző – a szerk.) olyan tempóban és olyan módon együtt dolgozni, ahogy mi szeretnénk.

Nem működhet, hogy a hivatal két vezető hatására két pólusra szakad és nem működik együtt az egyik dolgozó a másik dolgozóval, tehát hatékonyságát veszti a hivatal.

Egy ilyen költségvetésű hivatalban (évi 100 milliós nagyságrendű) gyorsabban kéne, hogy a dolgok történjenek." (Ezeket az állításokat Dr. Tarjányi Tamás hosszasan cáfolja a vele készített interjúban.)

A győrújbaráti alpolgármester azt is hozzátette: "szeretnénk mi felvállalni ezt a döntést és ennek a súlyát."

Olvasóink írták

 • 13. Eva- 2011. március 31. 09:29
  „A pm évekig tartó pereskedéssel védte meg magát ugyanazon kérdésben, amivel most a jegyzőt
  létező törvény birtokában per nélkül elmarasztalták.
  Azaz:a Hivatal lassan dolgozik...

  Az okot nem keresi senki!”
 • 12. adalfold 2011. március 31. 00:40
  „ÚGY HOGY KISBETŰ NAGYBETŰ SZÁMÍT FIAM”
 • 11. jóhatudod 2011. március 30. 20:58
  „ADMIN !!! HOGY LEHET HOGY KETTŐ/2 db/ "jóhatudod" felhasználónév van a fórumon ?????

  lásd.: 7-s Jóhatudod 2011.03.29. 11:48 -s linket !

  Ezt nem én irtam !!! Hogyis van ez ???????”
 • 10. banyalo 2011. március 29. 18:34
  „Aki mélyebben és élvezetes formában szeternének olvasni a győrújbaráti viszonyokról olvassák a:

  http://kontrasarok.blogspot.com blogot.”
 • 9. bugyortudor 2011. március 29. 13:37
  „Ninetta!
  Minden szavával egyet értek, akkor is, ha némi csúsztatás van benne, mert mindenhol kötelező megindokolni a felmondást, máskülönben a sok ember mehetne a munkaügyi bíróságra. Az más kérdés, hogy a cégeknél ha ki akarnak rúgni valakit, azt mondvacsinált indokokkal szívbaj nélkül is megteszik, törvény ide vagy oda.
  Engem mégcsak az eljárás sem zavarna, amit a győrújbaráti polgármester és a képviselők művelnek, mert ők ilyenek, ezt tudtuk róluk rég.
  Nem tudom mennyire ismeri a győrújbaráti viszonyokat, de ennek a falunak szüksége lenne egy ilyen szakemberre mint dr. Tarjányi Tamás, hogy végre rend legyen. Van egy olyan gyanúm, hogy a polgármester csak addig jópofizott vele, amíg a választások után a testület lecserélődött, és érezte a háta mögött az embereit. Azután kimutatta a foga fehérjét, hisz a jegyző is elismerte, hogy megromlott köztük a viszony. Szerintem nem véletlen ez sem.
  De az előző hozzászólásomat helyesbíteném. Nem az önkormányzat a korrupció melegágya a faluban, csak bizonyos ember/ek. A dolgozók többsége feddhetetlen, és a zsúfoltságban is kiváló munkát végeznek. Az előbbi hozzászólásom kicsit félreérthető volt.”
 • 8. gortam 2011. március 29. 12:46
  „Meg fog lepődni, de az Audiban dolgozóknak legalább meg kell indokolni azt, hogy miért küldik el. Ennyi. Egy köztisztviselőnél ennyit sem kell. Szomorú, hogy ez a közhangulat ma Magyarországon.”
 • 7. Jóhatudod 2011. március 29. 11:48
  „Ninetta, te most kire haragszol? Látom te nem csak az eset, de a törvény mögött se látod az embert. Az ember mögött a családot, a gyermekeket. A tisztességről nem is beszélve.
  Ha valakinek gond van a munkájával, azt tegnap is és holnap is utcára lehetett tenni face to face!
  Ez a törvény másra nem volt jó, csakhogy a pártkatonáknak és a mutyibratyiknak helyet csináljanak.”
 • 6. gortam 2011. március 29. 11:36
  „Végre ébresszük fel a sok tesze-tosza polgármestert is! És minden tesze-tosza hivatalnokot! És a tesze-tosza bolti eladót, a tesze-tosza buszsofőrt, és egyébként is mentsük fel az egész országot indokolás nélkül :)
  (Az utolsó, aki majd elhagyja kapcsolja le a villanyt...)”
 • 5. Ninetta 2011. március 29. 10:03
  „És az a sok ember, akinek levélben mondanak fel, minden indok nélkül?? Azokkal mi van? Mitől akkora méltóság egy jegyző??? Nem voltak megelégedve a munkájával és kész! Ezt tudomásul kell venni! Aki az Audiban dolgozik 3 műszakban, azoknak sem hiszem, hogy nagyon magyarázkodnak!!”
 • 4. arrabonem 2011. március 29. 08:53
  „1. bugyortudor
  "Végre valaki elkezdte felszámolni a korrupciót a faluban, aminek pedig melegágya volt az önkormányzat, most ez kezdődik elölről. Repesünk az örömtől..."
  Ez a lényeg...”
 • 3. colonelpondró2 2011. március 29. 08:23
  „Nem a közalkalmazottakat, hanem a köztisztviselőket, azok közül is a kormánytisztviselőket lehet indoklás nélkül kirúgni.”
 • 2. fityesz 2011. március 29. 07:32
  „Végre,felébresztik a sok tesze-tosza jegyzőt,akik eddig úgy gondolták,hogy az ő állásuk bebetonozott.”
 • 1. bugyortudor 2011. március 29. 07:29
  „Én is sokakkal találkoztam az utcán, akik nagyon fel vannak háborodva, sőt, csak olyanokkal találkoztam. Az alpolgármesterrel készült interjút nagyon megnyirbálta az újságíró, különben látszana, hogy fogalmazott. Nagyjából azt is érthetném alatta, hogy Ti választottatok minket, nyeljétek le az összes hülye döntésünket. Sőt, kicsit úgy beszél, mintha rajta kívül mindenki buta és tanulatlan lenne a faluban, ő jobban tudja mi a jó nekünk.
  Én szeretném, ha a képviselők is indoklás nélkül, egy szóra visszahívhatóan lennének, mint ahogy azt valaki már a fórumokon megfogalmazta. Ugyanis ez a döntés egyáltalán nem a népakaratot tükrözi.
  Végre valaki elkezdte felszámolni a korrupciót a faluban, aminek pedig melegágya volt az önkormányzat, most ez kezdődik elölről. Repesünk az örömtől...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt a döntés a győrújbaráti jegyző felmentéséről

Faxon közölte a győrújbaráti jegyző, hogy táppénzen van, így a szabályok szerint nem tárgyalhatta a… Tovább olvasom