Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Menekültek utaztak tehervonaton, Gönyűn volt a végállomás - fotó

A gönyűi kikötőbe szállított acéltekercseket - és mint utóbb kiderült, hét külföldi férfit is - egy tehervonat. A lekapcsolt migránsok Szerbiából indultak, s nyilvánvalóan nem a Győr melletti kikötő volt a végcéljuk.
Hét férfit szállítottak le a gönyűi kikötőben egy tehervonatról a rendőrök, amelyet fotóriporterünk meg is örökített.

A Kisalföld információit a rendőrség megerősítette: valóban migránsokról van szó, hat pakisztáni és egy afgán férfi utazott az acéltekercsek között. A rendőrség tájékoztatása szerint majd csak az idegenrendészeti eljárás során vizsgálják ki, hogy honnan végül is hova szándékoztak eljutni.

Az minden kétséget kizáróan kijelenthető már most is, hogy Szerbiából indult a vonat és egy zárt kikötőben végezték a migránsok. A rendőrség bejelentés nyomán vonult a helyszínre.

Gönyűn ilyen eset eddig nem történt, de aki a témában jártas vagy érintett, azt mondja, a tehervonatokat nem először használhatták az embercsempészek. Mások máshol – leginkább valamelyik határon – buknak le, ez a kikötő vagy átverés volt, vagy orbitális tévedés.
 
A rendőrök az érintett vonat összes vagonját átvizsgálták tegnap a kikötőben. Fotó: H. Baranyai EdinaEzekbe a vagonokba – amelyeket mi a helyszínen láttunk – ráadásul nem lehet "csak úgy" felugrani. Az ajtajuk mind zárva volt, s csukni is csak kívülről lehet. Megkérdeztük a rendőrségtől azt is, hogy az elfogott hét személy között volt-e embercsempész, illetve a mozdonyvezető tudhatott-e az "extra" szállítmányról. A válasz az volt, hogy "a migránsok elszámoltatása jelenleg is folyamatban van", illetve "később, az idegenrendészeti vizsgálat során tisztázzák a vonatvezető szerepét".

Előzmények - Portáluk információi szerint hétfőn délelőtt több menekültet szállítottak le a gönyűi kikötőben egy tehervonatról. A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóra vált a gyerekek álma a győri vasútállomáson - fotók, videó

Valóra vált a gyerekek álma a győri vasútállomáson - fotók, videó
Beleülhettek a mozdonyvezető székébe, és elképzelhették, milyen lehet vezérelni az új FLIRT-öt, a… Tovább olvasom