Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Megvan az engedély a kiskúti piacra

Győr - Megkapta az engedélyt a kiskúti olcsó piac szervezője, így vasárnap – immár teljesen legálisan – újra kipakolhatnak az árusok.

Miután két hete a rendőrség oszlatta fel az akkor még engedély nélkül árusító piacosok tömegét, végre rendeződött a piac sorsa. Tegnap kiadta a győri önkormányzat közigazgatási osztálya az engedélyt a kiskúti olcsó piac megtartására, amely Bácsáról költözött az állatkert melletti területre.
Előírás szerint

Mindössze néhány lépésre volt szükség, hogy a terület alkalmas legyen a célra, többek között egy vízcsapot kellett felszerelni az ÁNTSZ előírásai szerint, valamint megoldani a piacnap utáni takarítás és a parkolás kérdését.

A parkolás is megoldott

Varga Tamástól, az árusokat képviselő vállalkozótól megtudtuk: a szemétszállításra szerződést kötött a Komszollal, így miután még vasárnap összeszedik és konténerbe rakják a szervezők, a kommunális szolgáltató hétfőn délelőtt elszállítja a „maradványokat". A parkolás kérdése is megoldódott, egyrészt a területen belül, másrészt – az ETO-val kötött megállapodás értelmében – a stadion előtti nagy parkolóban állhatnak meg a piacosok és a vásárlók; így összesen 2–300 autónak jut hely.

További tervek

Változás a korábbiakhoz képest, hogy élelmiszert – húst, zöldséget, pékárut – nem árusíthatnak a piac területén. Igaz, ezeket máshol, például a Dunakapu téren is megkaphatják a vásárlók, s Varga Tamás szerint az is elképzelhető, hogy ha nagy lesz rá az igény, a jövőben kiterjesztik az árusítást élelmiszerre is. A vállalkozónak egyébként is további tervei vannak a piaccal, többek között szeretné kiegészítő programokkal – vásári zenészekkel, bohócokkal – feldobni a sok helyen igazi családi programmá avanzsált vásárlást, kihasználva a ligetben álló szabadtéri színpad nyújtotta lehetőségeket is.

„Ideális helyszín"

A piac üzemeltetője szerint az új helyszín ideális, hiszen frekventáltabb és könnyebben megközelíthető, mint a bácsai terület volt. A határozatlan időre szóló engedély értelmében a piac már holnap megnyithatja kapuit, körülbelül nyolcvan árust várnak, s reménykednek benne, hogy az időjárás is kegyes lesz az „újraéledt" piachoz.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérhez szabvány szerint nem jár kerítés

Tisztelt Illetékesek! Nem értem, hogy Győr-Ménfőcsanak, ha EU-szabvány szerint építette a… Tovább olvasom