Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Megújuló energia a középületekbe

A középületek megújulóenergia-felhasználási lehetőségeit méri fel és tanulmányában kidolgozza az egyes épülettípusoknál alkalmazható alapmodelleket a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Ugyanis több mint tízmillió forintos pályázati támogatást nyert "Green future" elnevezésű programjának megvalósítására partnereivel – Déli Régió Régiófejlesztési Ügynökség (Szlovákia), Komárom-Esztergom Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – együtt.

A projekt elemzi az egyes beruházások pénzigényét, a berendezések, módszerek (szélturbina, napelem, napkollektor, szilárd biomassza, biogáz, geotermia, hőszivattyú) hatékonyságát, és azt, hogy egy-egy épülettípusnak melyik felel meg leginkább.

Így a tanulmány segítséget tud nyújtani művelődési házak, sportlétesítmények, polgármesteri hivatalok fenntartóinak a beruházásaikkal kapcsolatos döntések meghozatalánál.

A projekt a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Eredményét hasznosíthatják például az önkormányza-
tok, amelyek tervezik, hogy intézményeikben megújuló energiát használnak fel és ehhez pályázati támogatást igényelnek. Érdeklődni az info@kva.hu e-mail címen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prózamondók és számítógépes grafikusok versenye Győrszentivánon

A győrszerntiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolában városi prózamondó és számítógépes grafikai… Tovább olvasom