Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Mégsem nő a reálbér

Magyarország - Mégsem emelkedik a pedagógusok reálbére 2009-ben. A kormány Új tudás programjában meghirdetett kezdő pedagógusi bérfejlesztést és az intézményvezetői pótlék növelését is elveti a nemrég összeállított költségvetés-tervezet.
A részletekről Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselőt, a program miniszterelnöki megbízottját kérdeztük, aki megerősítette: 2009- ben nem számíthatnak a pedagógusok reálbéremelésre, csak jövedelemkiegészítő pótlékokra.

Mint ahogy korábban tervezték, 2009-ben a pályakezdő pedagógusok juttatásai mellett az intézményvezetők pótléka is emelkedett volna. A büdzsé mindkét elemet elveti, ezzel szemben az osztályfőnökök pótléka növekedne – ez jelenleg a százötvenezer pedagógusból hatvanezret érintene. Emelkednek a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok juttatásai is – átlagosan 20–40 ezer forinttal. Emelkedik a pedagógusteljesítményeket értékelő pályázati rendszer összege is, közel a háromszorosára. Az erre fordítható tervezett jövő évi keretösszeg közel 3 milliárd forint, ez több száz intézményt és húszezer pedagógust is érinthet.

Az országgyűlési képviselő a gazdasági és pénzügyi válsággal magyarázza, hogy 2009-re nem számíthatnak a pedagógusok reálbéremelésre.

Olvasóink írták

 • 1. Zaza 2008. október 30. 06:06
  „Szégyellje magát az öszes politikus, aki ehhez asszisztált !
  Lassan tényleg csak a megszállottak és az idióták maradnak a pályán. És ennek - hosszabb távon - nagyon szomorú következményei lesznek.
  Apropó : a Parlamentben unatkozó honatyák nem akarják kivenni részüket a válságkezelésből ? ? ?
  Jó lehet ott számla nélkül nagy pénzeket felvenni, aztán meg hazudozni a népnek össze-vissza !
  Hogy ŐK megoldották a krízist....muhaha...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló temetői nyilvántartás

Győr - Az országban még mindig egyedülállónak számít az a digitális keresőprogram, amely a győri… Tovább olvasom