Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Mégsem marad el a Terményáldás

Bár a szervezők csak Schmidt Péter győri alpolgármestertől kaptak pénzt, s így a közel milliós hiány továbbra is fennáll, mégis úgy döntöttek: idén is lesz győri Terményáldás.
A Kisalföld július 28-i számában írta meg, hogy a győri Terményáldás szervezői anyagi gondokkal küzdenek. Elmaradt az agrártárca támogatása, ami csaknem hétszázezer forintos hiányt eredményezett költségvetésükben. Sokáig kétséges volt, hogy a rendezvény szervezője, a Labora Alapítvány ilyen körülmények között megrendezi-e a Terményáldást.

Schmidt Péter saját keretéből adott

Lapunk cikke után Schmidt Péter győri alpolgármester volt az, aki azonnal a zsebébe nyúlt, és képviselői keretéből ötvenezer forinttal támogatta a rendezvényt. Más pénz eddig nem érkezett az alapítványhoz, pedig az agrártárcánál lobbiztak a Terményáldás gazdái.

Az országban sehol nincs hasonló ünnepség

Bene Andrásné, a Labora Alapítvány kuratóriumának elnöke és Kakuk János kuratóriumi tag elmondta: nem a problémákkal foglalkoznak, mert úgy gondolják, a tizenkét éves hagyományokat folytatni kell. Remélik, egyszer valaki felfigyel arra, hogy az országban sehol nincs hasonló kétnapos ünnepség, hogy a Győri Nyár akár augusztus végéig, sőt, néha még tovább is tart, s az emberek hálásak a jó, érdekes programokért.
A pénz hiányozni fog a költségvetésből, az biztos.

Idén alig valamivel több mint másfél millió forint jut színpadépítésre, világosításra, hangosításra, a Széchenyi tér díszítésére, a fellépő együttesek kifizetésére. (Ebből 1,1 milliót a Széchenyi téren felállított standok bérleti díjaiból szednek be.) Vagyis az augusztus 28–29-i rendezvény szegényesebb lesz, mint az eddigiek. Ezen úgy próbálnak segíteni, hogy a kiállítók és az árusok vállalták, külön csokrokkal díszítik majd a teret, szinte egy virágos utcát készítve ezzel.

Változatos programok a közönség kedvére

A közönség vélhetően így is nagy számban látogat el a barokk térre, hogy nézelődjön és szórakozzon. Augusztus 28-án délelőtt tíz órától a megnyitóünnepség, majd a téti fúvószenekar, délután pedig virágkötészeti show (négy órakor) és a Budapest Ragtime Band (fél hétkor) szórakoztatja a közönséget. Másnap délelőtt tíz órától mazsorettfelvonulás, délután a Grácia Művészeti Intézet táncosai (három órakor), majd a Kecskeméti Bohém Ragtime (öt órakor) lép színpadra. A koncert után a hagyományos tombolasorsolással zárul az esemény.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falu apraja-nagyja énekelt

Míg a kisiskolák többségét az egyre fogyó gyermeklétszám miatt a bezárás fenyegeti, Tápszentmiklóson… Tovább olvasom