Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Megnyílt: Országosan egyedülálló turisztikai létesítményt adtak át Győrben

Az ország első turisztikai látogatóközpontját adták át kedden Győrben. A Baross úti kétszintes létesítmény 227 millió forintból alakították ki a kistérség által elnyert (javarészt) uniós forrásból.

Az egykori sportboltból a sétálóutcán kialakított, 462 négyzetméteres létesítményben ajándékbolt és pénzváltó várja a turistákat, s a vendégek itt találják a Tourinform-irodát is. A kétszintes épületben (ez emeltre lifttel is feljuthatunk) érintőképernyős rendszer segíti a látogatókat az eligazodásban. Prospektusok, a kistérséget és a várost bemutató filmvetítések, konferenciaterem található itt, valamint bemutatóhelyek, Szigetközt ismertető interaktív rész és pihenősarok is rendelkezésre áll.

Sőt: egy vizuális szigetközi biciklitúrát is tehetünk az egyik helyiségben kihelyezett kerékpáron, miközben a képernyőn látjuk, éppen hol járunk.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

A győri kistérségi társulás által elnyert pályázati támogatásból, 227 millió forintból készült el a látogatóközpont: megnyitása néhány hónapott késett. Mai átadásán Borkai Zsolt, a győri kistérségi társulás elnöke, Győr polgármestere elmondta: „a gazdasági potenciál, a kulturális fejlődés és a helyi értékek is indokolták az országosan egyedülálló látogatóközpont megépítését." Hozzátette: a város számára jó lehetőséget nyújt a kistérség településeivel való közös marketing. Kiemelte: a vendégéjszakák száma folyamatosan növekszik, s reméli, hogy a helyieket, környékbelieket, az ország más részéről érkező turistákat, s a külföldi vendégeket is sikerül majd az újonnan épült létesítménybe csábítani.

Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt stratégiai igazgatója elsősorban Győrt méltatta. „Dinamikusan fejlődő város, mely hangsúlyt fektet a turizmus fejlesztésére. Ebben az egyedülálló lehetőséget nyújtó látogatóközpont fontos szerepet játszhat: magas színvonalú kiszolgálást nyújt a betérőknek. Jó alapja lehet annak, hogy az itteni turizmus a városhoz hasonló dinamikában fejlődjön" - mondta. A mai megnyitó után délután programokkal, nyereményjátékokkal várják az első látogatókat.

Olvasóink írták

74 hozzászólás
 • 74. Accra 2012. február 02. 15:21
  „ccc,
  elég nehezen lehet megvédeni ezt a legújabb pénznyelő projectet:( Pl. a Füles bástyában kialakított terrárium nagyon jó ötlet volt, azt érdemes reklámozni. Remélem, érthető a kettő a kettő közötti különbség.
  Jó ötletek kellenének, erre vannak a szakemberek, a város is alkalmaz ilyeneket. Ha nem értenek hozzá, akkor cserélni kell. Majd ha annyi túrista lesz a sok új ötlet, beruházás miatt, akkor jöhet a látogató központ.
  Gondolom, te sem a kabáthoz veszel gombot. Ez nem rosszindulat, hanem racionalitás. Egyesek még mindig a cucilizmusban élnek, ahol a kapott pénzt el lehet szórni, utána meg sírunk, hogy nem jutunk előbbre.”
 • 73. ccc 2012. február 02. 10:30
  „Tábornok Úr!
  Már tényleg én is úgy vagyok vele: ha Önnek ennyire gáz ez az ország akkor meg kéne fogadni Fletó javaslatát és el lehet húzni innen. Megváltoztatni valószínűleg Ön nem fogja a helyzetet, bár az uszodás videó megható volt. Fikázáson kívül, néha ötleteket is vethetne fel kommentjeiben, mint pl a videóban. Gyakorlatilag minden második kommentje fröcsög az aktuális rendszer korrupt mivoltáról és nem tudom, hogy erre most jött rá, vagy csak próbálja az olvasókba beleverni. Már mindenki tudja a véleményét, és senki nem nézi Önt hülyének, csak próbáljon meg néha kevésbé negatívan is nézni dolgokat, különben nagyon keserű lesz az élete, és hamarosan pszichológushoz kell járnia. Remélem nem egész napját az tölti ki, hogy a korrupció, mutyizás és sundámbundám miatt idegeskedik! Fel a fejjel ! Szép napot Önnek! Reméljük holnap esik a hó!”
 • 72. Tabornok 2012. február 02. 06:50
  „"61. lacivélemény 2012.02.01. 15:37
  Tudod az van, hogy az eu szabja meg MIRE LEHET PÁLYÁZNI, nem a pályázó....sajnos." Igazad van. Valószínű, hogy a turisztikai fejlesztésre adtak pénzt. Azt a kórmány dönti el, hogy ezen belül mi az a konkrét dolog, amire pályázhatunk.
  "Nem kell mindíg rosszindulatunak lenni." Egyetértek. Kérlek, hogy ne légy velem rosszidulatú, ne nézz ennyire hülyének!
  Köszönöm.”
 • 71. Tabornok 2012. február 02. 00:22
  „"61. lacivélemény 2012.02.01. 15:37
  Nem igazán vagy tájékozott ..." "Tudod az van, hogy az eu szabja meg MIRE LEHET PÁLYÁZNI, nem a pályázó....sajnos." Kacsa.
  Az EU azt szabja meg pl., hogy turisztikai fejlesztésre kell költeni, de azon belül a kórmányok döntik el, hogy mire.
  Nem vagyok rosszindulatú, de ez a magas szintű állami korrupció, ami Magyarországon tombol, gátolja az ország fejlődését.”
 • 70. pancser 2012. február 01. 22:04
  „67! "Dirac"Tartom a véleményemet utolsó betűig. Rengeteget beszélünk, a turizmusról, rengeteg pénz meg el rá, de hol a bevétel mondja meg valaki? A környékünkön tapasztalható bolti szlovák invázió, a fürdőturizmus, a fogászat inkább bevásárló turizmusnak felel meg, ami természetesen öröm, de semmi köze az igazi turizmushoz, meg hát közpénzbe sem kerül. Kiváncsi lennék Győrben befizetett idegenforgalomból származó adóbevételekre!
  Nehogy azt higgye valaki turistaellenes vagyok, csak túlbeszéljük a témát.”
 • 69. Accra 2012. február 01. 21:29
  „mir, 20 millió túrista biztos nem volt soha. Elnéztél néhány nullát.

  Ekkora túrista irodát építeni nagyzási hóbort kategória:( Rómában (3 milliós város), ahol tavaly 28 millió túrista volt, van 1db ennél alig nagyobb info center, ezen kívül pedig az egész városban 12db kb 12 négyzetméteres pavilon, egyenként 2 alkalmazottal. És elég.
  Győr nem tudja, mire költse a pénzt? Attól, hogy az EU adta a nagy részét, még lehet értelmes dologra fordítani.”
 • 68. mir 2012. február 01. 20:41
  „pancser

  Azért ez nem egészen igaz. A 90-es években volt hogy évi 20 millió turista is megfordult nálunk.”
 • 67. Dirac 2012. február 01. 20:38
  „66. pancser 2012.02.01. 20:19

  Szerintem neked vannak téves vizionálásaid turizmussal kapcsolatban, a turizmus nem egyenlő görög tengerparttal, nyilván az is egy fajtája, de nem mindenki engedheti meg magának, itt most nem csak a német, amerikai akármi emberekre kell gondolni, hanem az olyanokra is, akiknél a turizmust legfőképpen a belföldi városok, települések látogatása jelenti (KSH szerint a legkedveltebb városok a belföldiek szerint: Budapest, Hajdúszoboszló, Siófok, Zalakaros, Debrecen, Sárvár stb., akit érdekel utánanéz). A többi része a hozzászólásodnak siralmasan logikátlan, felesleges rá reagálni bármit is..”
 • 66. pancser 2012. február 01. 20:19
  „Magyarország nem turistaország, nem is volt az soha, ezután sem lesz az. Ha van rá pénz legyen egy hely nem bánom, ahol bemutatják mit érdemes megnézni. Én a turizmust e hazában nem sokra tartom. Ez az ország nem Görögország, ahol ott a tenger, napsütés, mellesleg a gazdaságuk szarul áll. A turizmus a szegények ipara, nekünk másból kell megélni. A turizmus nálunk egy rögeszme, a cuculizmusba gyökeredzik, a balatoni német-német rokoni találkozókból indul ki.”
 • 65. pant 2012. február 01. 19:31
  „Néhány infó.
  - a város több mint 5 éve dolgozik azon, hogy létrejöjjön egy ilyen központ, rengeteg előkészítés és háttérmunka van benne
  - sikerült elnyerni a pályázatot, ezáltal egy határidőt is kellett vállalni
  - mindent megtettek, hogy a teljes épület is megújuljon, de ez főleg idő és büdzsé hiányában meghiúsult
  - a 490/m2 árban benne van a építészeti átalakítás, lift, teljes bútorzat, informatika, multuimédia, kiállítási részek stb. Így tessék érteni. Így már nem hinném, hogy annyira vészes.

  Nyilván lehetne másra költeni ezt a pénzt, de ha erre lehet pályázni, ezt sikerült elnyerni, akkor ezért nem a várost kell szídni. Inkább örülni kellene, hogy éltünk a lehetőséggel és mostantól van egy ilyen központ Győrben.

  Mindenkinek ajánlom, hogy tegyen egy látogatást a központba, persze fikázni könnyebb. Szép estét.”
 • 64. Tündenéne 2012. február 01. 17:24
  „1. Majd én is kések 5 hónapot mondjuk a rezsivel, vagy a törlesztéssel, aztán kíváncsi leszek, hogy reagálnak rá az illetékesek. :(
  2. Remélem, az épület előtti terminál "vandálbiztos"...”
 • 63. elemér 2012. február 01. 16:08
  „Igen, a demokrácia ott még gyerekcipöben jár és a kritika nemhogy csak jó, söt hasznos. Mellesleg ilyesmit még Kinában se lehet a szönyeg alá söpörni manapság. Sok régi videot felraknak a net-re, ami a T.V.-ben és filmekben megjelent. Mo.-n is van haladás.”
 • 62. Titokzatos 2012. február 01. 16:07
  „Örüljünk neki, hogy végre van ilyen Győrben is. Kellett. Minden normális nagyvárosban, sőt kicsiben is, üdülőhelyeken van. Én utazás előtt könyvet olvasok és bújom a netet, de mégsem hagyom ki soha ezeket a helyeket. Ha az utakra vagy bármi másra költenék a pénzt, akkor pedig az lenne a probléma.”
 • 61. lacivélemény 2012. február 01. 15:37
  „Tábornok !
  Nem az épűl szerinted, aminek kellene...
  Nem igazán vagy tájékozott ...
  Tudod az van, hogy az eu szabja meg MIRE LEHET PÁLYÁZNI, nem a pályázó....sajnos.

  Az én falumban is miniskanzen épűlt uniós pénzből , pedig még van néhány főldes utca, ami aszfaltos az is ramaty....

  Nem kell mindíg rosszindulatunak lenni.”
 • 60. Accentos 2012. február 01. 15:35
  „elemér! mindenki azzal foglalkozzon,amihez ért.köszönöm,nem kérek a jótanácsaidból az időm hasznos eltöltését illetően!a parrtalan vita az,amihez mindenki jól ért.
  Itt sokan hiányolják,miért nem uszoda épült ennyi pénzből.ha az épült volna,az lenne a baj.miért ilyen,mér´ nem nagyobb,kisebb,mér´ zöld,és nem hupilila,mér´ ekkora a víz,mikor akkora is lehetne,mér´ keleti tájolású,mér´ nem nyugati,déli,északi...stb
  Bármiről legyen is szó,a változást,újítást soha nem lehet a besavanyodott néppel elfogadtatni.Még a kákán is csomót kell keresni! Nem lehet mindenkinek az igényére megfelelni.Tessék odaülni,jelentkezni,javaslatot tenni,másképp/jobban megcsinálni.Ja,nem vagyunk abban a pozícióban? akkor nem is kell nyavalyogni...”
 • 59. abuserpro 2012. február 01. 15:32
  „"egy vizuális szigetközi biciklitúrát is tehetünk az egyik helyiségben kihelyezett kerékpáron, miközben a képernyőn látjuk, éppen hol járunk."

  Erről eszembe jut a híres kérdés: "Nooooooooooooormááááááááááááááááliiiissss???!!!!"

  Most ez mire jó? De komolyan... Ezzel hülyíteni a külföldieket? nyi erővel menjenek be az épületbe, nézzék meg Győrt DVD-n és menjenek haza... Biztos én látom rosszúl adolgot, de ez nonszensz...

  A másik meg, hogy ebbő la győrieknek semmi haszna nem származott. Hisz az idegenek fogják élvezni (elméletileg). Aki győri, minek menjen be? Vagy bemegy egyszer, hogy megnnézze, mi van ott. És? Aki Győrbe jön, az úgyis vagy tájékozódik előtte a városról, és nem veszi igénybe a szolgáltatást, vagy eljön tudatlanúl és minimális eséllyel betéved ebbe a fantasztiksu létesítménybe.

  Megint próbálják elhitetni, hogy ez az egész mekkora jó nekünk, mikor egy vicc ez az egész, cask valaki nagyot markolt vele.”
 • 58. elemér 2012. február 01. 14:39
  „Nekem ez teljessen felesleges. Én idekattintok és körülnézek, csinálok egy virtúális turát. http://www.gyortourist.info/
  Messze van és vacak ott az idöjárás.”
 • 57. ccc 2012. február 01. 14:18
  „Kedves Loich!
  Naná, hogy drága és semmire sem jó, de erre adták.
  Ezt valahol , már nem emlékszem hol ügyesen megoldották: felvették a nagy lóvét pályázaton kilátóra, aztán építettek egy 40 centis kilátót. Nekik bejött. Itt meg a teremben körbebiciklizheted a Szigetközt. A RADreisen meg dögöljön meg :o)))) Jobb mint a Hofi. Pesten adott az Eu kutyapanzióra is 120 millát asszem.
  De hidd el, az Eu a hülye, .......szóval van lóvé bőven nincs itt semmi recesszió.”
 • 56. Tabornok 2012. február 01. 14:15
  „"54. ccc 2012.02.01. 14:05
  Erről nem csak a pártok tehetnek, hanem az EU is " Szerinted is mindig más a hibás?
  A pályázat tartalmát a kórmány határozza meg. Aki nem hiszi, járjon utána!”
 • 55. Loich 2012. február 01. 14:11
  „Még ha pályázaton jött is a lóvé, a beruházás halál felesleges.
  Még ha azt mondom is, jólvan, legyen,
  a 490 eFt/m2 elképesztően durvaaaa”
74 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét éve várt csatornázás

Ünnepélyes megnyitót tartottak a nagyszentjánosi polgármesteri hivatalban. Tovább olvasom