Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Megnyílt a pályaválasztási központ Győrben

Megnyílt a pályaválasztási központ Győrben

Megnyitotta kapuit a Győri TISZK Pályaválasztási és Pályaorientációs Központ. A 840 négyzetméteres komplexum megismerteti a fiatalokkal a szakmákat és segít abban, hogy a képességeiknek megfelelően tanulhassanak tovább.

kisalfold.hu - 2010.12.02. 22:20
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A 30 millió forintos önerővel megvalósult, 265 millió forint összköltségvetésű központ a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola tetőterében kapott helyet. A döntés előtt álló fiatalokat szimulációs eszközök, 60 számítógépen futó programok, 260 szakmát bemutató kisfilmek, előadások, kiállítások, pszichológus és tanácsadó segíti abban, hogy készségeiknek megfelelő képzést választhassanak. A központ januártól heti 22 órában működik majd, délelőtt két másfél órás turnussal kifejezetten pályaorientációs osztályfőnöki órák számára. Hetente kétszer este hatig a fiatalok szüleikkel is felkereshetik a központot, amely egyéni foglalkozásokkal, pszichológiai és pályaválasztási tanácsadással áll rendelkezésre, emellett telefonos és internetes ügyelettel is fel lehet venni a kapcsolatot. A központ a polgármesteri hivatal részeként az oktatási és kulturális osztály TISZK-csoportja, valamint a győri TISZK intézményeinek irányítása alatt az iskolákból delegált pedagógusok segítségével működik.

Hogyan működik?

A közoktatási intézmények fenntartói a meghatározott szakképzéssel összefüggő feladatok végrehajtására térségi integrált szakképző központot (TISZK) hozhatnak létre. A győri TISZK 2008 decemberében Győr város összes szakképző és szakiskolája bevonásával alakult meg, működésével az alapozó és szakképző évfolyamok szétválasztását célzó modellt hozta létre.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...