Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Megkezdődött az óvodatető bontása Abdán

Bölcsődét alakítanak ki az óvodaépületben és már el is kezdték a tető bontását, amit hamarosan más munkálatok követhetnek.

Az esőzés ugyan nem érintette kedvezően a falu e terveit, de a felújítás ütemét nem hátráltatja.

A korszerűsítéssel együtt ki is bővítik az intézményt, hogy a meglévő három óvodai csoport mellett két bölcsődei is elférjen. A felmért igények szerint 30–40 bölcsődés korú gyermek jár majd ide a faluból és más közeli községekből. Ezért alakítanak ki új helyiségeket a tetőtérben, de a földszinti részeket is átépítik, megszépítik. Erre a célra támogatást kérve pályázatot adott be az önkormányzat, uniós forrást igényelt. Az elbírálás rövidesen várható, de a 60 millió forintos segítséget a falunak még több tízmillióval kell kiegészítenie. A munkálatok idejére a szülők türelmére is számít az önkormányzat, nekik a napokban is tájékoztatót tartanak.

Bölcsődével bővítik: Felújítják a falu óvodáját és új helyiségeket is kialakítanak benne az elkövetkező hónapokban Abdán.
Bölcsődével bővítik: Felújítják a falu óvodáját és új helyiségeket is kialakítanak benne az elkövetkező hónapokban Abdán.

˝Használatban lévő intézményben nehéz megszervezni egy ilyen nagyságrendű feladatot, de úgy gondolom, érdemes a kellemetlenségeket vállalni azért, hogy ősztől egy megszépült óvodában és bölcsődében fogadhassuk községünk legapróbb lakóit˝ – mondta Szabó Zsolt polgármester portálunknak, hozzátéve: az óvodások már átköltöztek a kultúrházba, addig oda járhatnak, míg szeptemberre befejeződnek a munkálatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt és fél milliárdot költöttek utakra

A győri önkormányzat ebben a ciklusban 5,5 milliárd forintot költött utak felújítására -… Tovább olvasom