Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Megkerestük az adyvárosi liftet, ami egy héten át bolyongott a földszint és a hatodik között! - videó, fotók

"Muszáj volt megemelni a közös költséget, mivel mind villanyban, mind pénzben jóval többet fogyaszt az örökmozgó liftünk" - mondta az egyik lakó. Szavazás.
Ingázás a földszint és a hatodik között

A Szigethy Attila út 106. szám alatt többször előfordult már, hogy egy hétig folyamatosan mozgásban volt a lift. "Jár mindig. Éjjel-nappal. Ha nem használják, akkor is. Ingázik a földszint és a hatodik között.

Persze, a lakók néha megakasztják ezt a folyamatot. Felhívják a kilencedikre vagy hasonló piszokságok, de ha végre újra kiürül, folytathatja gyönyörű, örök útját" – kezdte a neve elhallgatását kérő lakó.

Az örökmozgó lift fogyasztja ám a villanyt rendesen!

"Minden egy héten át tartó meghibásodással kezdődött, szakemberek elvileg `megcsinálták´, hogy aztán állandóan a hatodikra hívja magát. Majd próbálkoztak a földszinttel és a kilencedikkel is.

Az utóbbi egy hétben végre beállt a rend(szer) a földszint és a hatodik között.

Igaz, közben muszáj volt megemelni a közös költséget, mivel mind villanyban, mind pénzben jóval többet fogyaszt az örökmozgó liftünk" – zárta szavait Olvasónk.


Utazás az örökmozgó adyvárosi liftben! Videó: Cseh Róbert


"Az a baj, ha szennyeződés éri a nyomógombokat"

A kisalfold.hu munkatársai élőben nézték meg az `önjáró´ adyvárosi liftet. Érkezésünkkor épp pihenőt tartott, de két lakó is megerősítette: az utóbbi időben többször, napokig fel-le ingázott a lift.

"Az a baj, ha szennyeződés éri a nyomógombokat, akkor valóban `vég´nélküli mozgásba lendül a szerkezet. Legutoljára a hatodikon csempét vágtak, a szálló portól pedig meghibásodott a lift kezelője.

Most sem teljesen jó, az ötödik emelettől kezdve elfelejti a földszinten beütött programot. Vagyis aki a nyolcadikra tart, de előtte megáll az ötödiken a lift, újra nyomhatja a gombot" – magyarázta egy lépcsőházi férfi.


Az örökmozgó lift...
Az örökmozgó lift...


Pedig néhány éve több mint egymillió forintból újították fel 

"1970 óta lakunk itt, az utóbbi időben valóban sokszor rosszalkodik a lift. Nyilván ez a korából is fakad, bár néhány éve több mint egymillió forintból újították fel. Attól tartok, hamarosan megint jelentős kiadással számolhatunk" – közölte egy hölgy.

...és a bűvös hatos szám
...és a bűvös hatos számhirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NYÁRI NAPKÖZIS ASZTALITENISZ ÉS SPORTTÁBOR

Tovább olvasom