Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Meghalt, de mégis él - Amália már nincs lélegeztetőgépen Győrben

Az intenzív osztályról a kardiológiára kerülhetett a 35 éves nő, akit vízből mentettek ki. A kórházban szívinfarktust kapott, újra kellett éleszteni.

Péntek:


Dr. Tamás László János főigazgató megkeresésünre elmondta, az éjszaka folyamán javult a beteg állapota, már nem szorul intenzív kezelésre, de a súlyos szívinfarktusa miatt nem hagyhatja el a kórházat.


Csütörtök:

10.42 - Amáliáról annyit sikerült megtudni, hogy a likócsi átmeneti otthon lakója volt, még szerdán is látták, köszöntek is neki.

Ez feltételezi azt, hogy az esti órákban ˝hazafelé˝, tehát a hajléktalanszálló irányába tartott, amely a baleset helyszínétől alig néhány kilométerre, Likócs határában van.

Stók Zsolt rendőr főtörzszászlós és György Gyula tűzoltó törzszászlós a helyszínen. Fotó:  Mészáros Mátyás
Stók Zsolt rendőr főtörzszászlós és György Gyula tűzoltó törzszászlós a helyszínen. Fotó: Mészáros Mátyás


09.30 - A kisalfold.hu információi szerint a hölgyet K. Amáliának hívják, 35 éves. A kórházba kerülése után, a vizsgálóasztalon szívinfarktust kapott, a szíve megállt, meghalt.

Azonban a gyors és szakszerű orvosi segítségnek hála, sikerült újraéleszteni, majd azonnal megműtötték. Jelenleg az intenzív osztályon kezelik, lélegeztetőgépen van - tudtuk meg prof. Oláh Attila orvos igazgatótól.

Előzmények:

A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai közös erővel mentettek meg egy bajba jutott nőt, aki egy vízzel teli árokba esett Győr határában. A sérült kórházba került, az ügyet vizsgálják.

A rendőrség megerősítette, hogy tőlük kért segítséget egy futó férfi szerda este nem sokkal kilenc óra előtt. A fiatalember azért riasztotta a járőröket, mert az erdőszéli erdőből segélykiáltásokat, állítása szerint férfihangokat hallott. A rendőrök kiérkeztek a helyszínre, majd a győri hivatásos tűzoltók is csatlakoztak a kereséshez: gyalogosan kezdték meg a környék átkutatását.

A hangokat egyre erősebben hallották, majd a fák között egy mederben álló, didergő nőre lettek figyelmesek. (Tehát a bejelentő mégsem férfi hangját hallotta a távolból.) A mederben lévő asszony egy fába kapaszkodott, hogy ne merüljön el.

Az egyenruhások a nőt a vízből a partra húzták, majd értesítették a mentőszolgálat munkatársait. A körzeti megbízottak a helyszínen lévő katasztrófavédelmi munkatársakkal közösen a 35 éves sérültet a kihűlés veszélye miatt betakarták és védőitallal segítették, míg a mentők megérkeztek és el nem szállították a nőt a kórházba.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos Csütörtök: Önnek mennyire jött be az idei akció? Szavazzon, írjon véleményt!

Győr-Moson-Sopron megyéből kereken 30 étterem vállalta, hogy 50 százalékos kedvezménnyel kínálja az ételeket és italokat. Tovább olvasom