Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Még nincs döntés az ˝ifiházról˝

Aláírásgyűjtést kezdeményezett többekkel az „ifiház" megmentéséért Marosi Anikó. Az íveket december 13-án adta le a városházán. Választ még egy hónap elteltével sem kapott, ha kell, tovább gyűjt, mert azt szeretné, hogy a Petőfi a jövőben is a győrieké maradhasson.
 
Marosi Anikó az „ifiház" – hivatalos nevén Petőfi Sándor Művelődési Ház – szomszédságában lakik. Megdöbbentette, amikor novemberben lapunkban olvasta a hírt, hogy a népszerű, legendás intézmény megszűnik, az épületet lebontják és a helyébe esetleg parkolóház épül.
 

– Számomra ez azért érthetetlen, mert a nap majd minden szakában láttam ott valakit. Reggel idősek jöttek tornászni, délután a kismamák, néptáncosok gyakoroltak, este pedig koncertek voltak, miközben az éremgyűjtők csereberéltek – említette Anikó. – A Petőfiben a győriek találkozhattak, művelődhettek, szórakozhattak, klubok, egyesületek, csoportok kaptak a működésükhöz megfelelő helyet.

Marosi Anikó szerint ha lebontják, akkor a városban nem marad olyan adottságokkal rendelkező művelődési intézmény, ahol „a hétköznapi" emberek összejöhetnének valamilyen programra.

Marosi Anikó, ha kell, tovább folytatja az aláírásgyűjtést, mert szeretné, ha az „ifiház
Marosi Anikó, ha kell, tovább folytatja az aláírásgyűjtést, mert szeretné, ha az „ifiház" továbbra is életben maradna. Fotó: Bertleff András

– Ezért határoztuk el az aláírásgyűjtést a Petőfi megmaradásáért. Az aláírók közül majd mindenki felidézett egy „ifiház"-hoz fűződő kedves emléket. Az aláírásgyűjtő pontokon egyre több rokonszenvező csatlakozott a kezdeményezésünkhöz. Megerősítést kaptam Winkler Gábor építésztől is.

A közel 1300 aláírást tartalmazó 77 gyűjtőívet Marosi Anikó december 13-án adta át a városházán a győri önkormányzat marketing-, turizmus- és kommunikációs osztályvezetőjének. Érdeklődésünkre Domanyik Eszter elmondta: továbbra sincs döntés a Petőfi művelődési ház jövőbeni sorsáról. Az illetékesek tudomásul vették a civil kezdeményezést és amikor időszerű lesz, mindenképpen figyelembe veszik a lakosság ilyenfajta véleménynyilvánítását. Megjegyezte: az ott tevékenykedő csoportok jobb feltételek között kaptak helyet, a visszajelzések pozitívak, hiszen az önkormányzat kulturális osztálya mindenkivel külön-külön felvette a kapcsolatot. Ezeket a civil szervezeteket – bár nem lenne önkormányzati feladat – ahogy eddig, ezután is támogatják.

Marosi Anikó valamiféle hivatalos válaszra vár, amit egy hónap elteltével sem kapott. Ha kell, folytatják az aláírásgyűjtést, annál is inkább, mert ahogy mondta: még mindig érkeznek vissza gyűjtőívek. Szándékuk rendíthetetlen, szeretnék, hogy az „ifiház" továbbra is életben maradjon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Csillag Születik - Győrben is lesz válogatás!

Budapest mellett az ország 10 városában mutathatod meg tehetségedet. Ha úgy érzed benned is van,… Tovább olvasom