Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Még két és fél hétig javítják a Rába-hidat

Győr - Még két és fél hétig tart a győri Béke híd dilatációs szerkezetének cseréje. A beruházás több mint 20 millió forintba kerül.
A Győrből nyugat felé kivezető 1-es főút Rába felett átívelő Béke hídján március 17. óta dolgoznak a munkát nyílt közbeszerzési eljáráson elnyert Polár-Húsz Híd, Út- és Szerkezetépítő Kft. munkatársai. Emiatt napközben a forgalmat jelzőőrök irányítják és gyakoriak a torlódások.

A Kisalföld az állami tulajdonban lévő műtárgy kezelőjétől, a Magyar Közút Kht.-től megtudta, hogy a dilatációs szerkezet cseréje van folyamatban, a korábbi ugyanis annyira elhasználódott, hogy veszélyeztette az áthaladó járművek biztonságát. Emiatt 30 kilométer per órás sebességkorlátozást is bevezettek. (A hőmérséklet-változás hatására a hídszerkezet megváltoztatja a hosszát, ezért a hídfő és a hídpálya közötti hézag mérete változó. A dilatációs szerkezettel azt érik el, hogy a járműkerekek zökkenőmentesen haladhassanak át.)

Napközben a forgalmat jelzőőrök irányítják, és gyakoriak a torlódások. Fotó: K. Cs.
Napközben a forgalmat jelzőőrök irányítják, és gyakoriak a torlódások. Fotó: K. Cs.

Ahogy arról 2007. november 10-én beszámoltunk, a kivitelezővel már tavaly év végén megkötötték a szerződést. A híd dilatációs szerkezete annyira speciális, hogy csak Németországból tudták behozatni az új, megfelelő csereszerkezetet, amelyet a javítási technológia előírásai alapján kizárólag 5 Celsius-foknál magasabb hőmérséklet esetén lehet beépíteni. A kezdéssel ezért voltak kénytelenek megvárni a tavaszt.
A Magyar Közút Kht. kérdésünkre arról tájékoztatott, hogy a munkálatok várhatóan május 15-ére fejeződnek be. A beruházás 22,1 millió forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölnek két utat a város szerkezeti tervéből

Győr - Két, évekkel ezelőtt betervezett utat is törölnek Győr szerkezeti tervéből, s helyettük más… Tovább olvasom