Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

`Még a türelmi időben járunk´ - omlásveszély a győri Belvárosban - fotó

A Zechmeister utcában lezártak egy körülbelül 100 méteres járdaszakaszt omlásveszély miatt. Megkérdeztük az utak lezárásának akapszabályait.

Hétfő, 9.51 - Nem lehet időtlen időkig lezárni egy út- vagy járdaszakaszt

"Ha egy társasház homlokzatán, tető szerkezetében, kéményében kár keletkezik, s az veszélyeztetheti a ház előtti járda, kerékpárút, úttest forgalmát, a társasházi közös képviselőnek gondoskodni kell a balesetveszély elhárításáról, első körben a veszélyeztetett terület elkorlátolásáról" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

"A lezárási szándékot, vagy a lezárás tényét az adott út kezelője felé be kell jelentenie a háznak. A veszélyhelyzet elhárításáig, a munka megszervezéséig ezt tudomásul kell vennünk, de a később - konkrét javítási munkák idejére közterület használati szerződést kell kötni az út kezelőjével - hiszen a ház idegen tulajdont vesz igénybe.

Ha huzamosabb ideig látszólag nem történik munkavégzés, akkor a társasházat fel kell szólítani, hogy soron kívül szüntesse meg a veszélyhelyzetet és a lezárást. A Zechmeister utca esetében most még a türelmi időszakban járunk" - zárta szavait Máthé-Tóth Péter.

Csütörtök, 14.16

A sárga-fekete szalaggal lezárt részt Önök is kerüljék ki - felesleges kockáztatni. A kisalfold.hu utánajár a szóban forgó esetnek.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács László a vendég Győrben

A „Feketén-Fehéren" rendezvénysorozat következő beszélgetésére március 24-én, hétfőn 18 órakor… Tovább olvasom