Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Medveczky Ádám köszöntése Győrben - fotó

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmesterének 70. születésnapja alkalmából, a kiváló muzsikus munkássága előtt tisztelegve, Medveczky "70" címmel tartotta meg 19. jótékony célú hangversenyét szombaton este Győrött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban – telt ház előtt.

A nemzetközi hírű karmestert dr. Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, a koncert szervezője köszöntötte. E gesztus nemcsak a mester 70. születésnapjának, hanem az idén megkapott Kossuth-díjának, művészi pályafutása 50. évfordulójának, s kivételes emberi minőségének is szólt, amihez, mint fogalmazott, nem az udvariasság, hanem csak a szívből jövő hála szavai illenek.

A köszöntéshez meleg szavakkal csatlakozott Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, a hangverseny fővédnöke.

Medveczky Ádám nemzetközi hírű karmestert dr. Lanczendorfer Erzsébet,  a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, a koncert szervezője köszöntötte. Fotó: Mészáros Mátyás
Medveczky Ádám nemzetközi hírű karmestert dr. Lanczendorfer Erzsébet, a győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke, a koncert szervezője köszöntötte. Fotó: Mészáros Mátyás


A kivételes hangulatú, színvonalas hangversenyen Strauss, Lehár, Verdi, Puccini, Bizet és Erkel művei csendültek fel az Óbudai Danubia Zenekar tolmácsolásában, az ünnepelt, Medveczky Ádám vezényletével.

Az est során Gál Erika, Kiss B. Attila, Sümegi Eszter, továbbá Bede Fazekas Csaba hangjában gyönyörködhetett a közönség, akit külön köszöntöttek az idén márciusban megkapott Kiváló Művész elismerése okán.

A jótékony koncert bevétele változatlanul fele-fele arányban a közhasznú KÉSZ-t, illetve a Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ Alapítványt támogatta.

Az alapítvány az esten átadta az általa alapított Szent István-díjat, melyre idén Vagyon Istvánt, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatóját tartották érdemesnek.

Olvasóink írták

  • 1. kisalfoldolvaso0107 2011. november 14. 11:25
    „Szégyen, hogy Győr város Kossuth-díjas művészét nem a saját zenekara ünnepelte! És ez nyilvánvalóan a zenekar vezetőinek a szégyene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részletfizetés díjhátralékosoknak

Részletfizetési kedvezményt vagy fizetési haladékot kaphatnak a győri közszolgáltató cég, a… Tovább olvasom