Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Médiabál - Himnusz 57 hangra és Magyarország dal

A Médiabál rendhagyó módon kezdődött. Mivel a tematika idén az Éljen a magyar! volt, a szervezők igazán nagy fába vágták a fejszéjüket.

Városvezetőket, vállalkozókat, sportolókat, orvosokat, újságírókat hívtak össze, és az egyik legszentebb versünket, a Himnuszt velük mondatták fel a Revita TV stúdiójában. Néhány felvétellel az Oxigén Média is segített, így készülhetett el a Himnusz 2011 Győr kisfilm. 57 ember, férfiak és nők mondták el soronként a verset.

A legismertebb közéleti szereplők között ott volt egyetlen külföldiként, hogy hazánk iránt érzett megbecsülését kimutassa, Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója. A levetített vers nagy sikert aratott. Csakúgy, mint az év médiaszemélyiségét bemutató alkotás, amely az Oxigén stúdiójában készült.

Éljen a magyar! Éljen a média!
A 8. Médiabált Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Beszédéből kiviláglott, a világ eseményei, a nehézségek a médián is nyomot hagytak, de hittel és elszántsággal túl lehet ezeken lépni. Nem könnyű éveket hagyva magunk után, de előretekintve lehet – példaként pont a Kisalföld napilap szolgálhat – jó és hasznos újságokat, internetes oldalakat, szolgáltató kiadványokat készíteni. Mert a média eddig és ezután is teszi a dolgát!
Borkai Zsolt, Győr polgármestere hagyományosan fővédnöke a bálnak.

Beszédében kiemelte, méltó feladat vár hazánkra az EU elnöki székében, és ehhez az évhez méltó az idei Médiabál tematikája is. A bált azzal a gondolattal nyitotta meg a polgármester, hogy eddig is szükség volt és ezután is szükség lesz olyan színvonalas eseményekre, mint a Médiabál például, ahol a gazdasági élet, a művészvilág, a politikusok kötetlenebb formában is találkozhatnak a médiumok képviselőivel.

Médiabál Győrben - Tillával, Nagy Feróval, Gesztivel - Fotók: Krizsán Csaba

Till Attila mint az országos média képviselője félszmokingban adta elő magát. Nadrágját elhozta Győrbe, de zakója Pesten maradt. (Miközben gyerekeitől búcsúzott, a fogasra akasztotta és ott is hagyta!) Mint mondta, a szívében azonban rögtön győri Médiabál-rajongó lett, és talpig szmokingban van, hiszen ilyen eseményt még a fővárosban sem látott eddig. Elismerését fejezte ki a vidéken dolgozó újságírók, médiamunkások felé, majd kifejtette: sokan sokféleképpen írnak, beszélnek, gondolkodnak. Ez nem baj. Arra figyeljenek csak, hogy munkájuk során őszinték maradjanak!

Sztárok minden mennyiségben
A Médiabált szervező Kamé Kft. számos hírességet hívott meg a bálba. Közülük a legtöbb meg is érkezett, akik nem, ők sem önszántukból maradtak otthon. A vendégek eleve számíthattak Winkler Nórára, aki kiváló műsorvezetőtársa volt a szervezőket és a Kisalföldet képviselő Fábián Györgynek. Ugyancsak biztosra volt vehető, hogy ott lesz a kiváló és mindig hatalmas bulit kanyarító Smile zenekar frontembere, Gönczi Gábor, az RTL műsorvezetője, Till Attila, a TV2 meghatározó arca, Xantus Barbara és Nagy Feró pedig a színészek és a rockzenészek képviseletében.

Geszti Péter jelenléte is nyilvánvaló volt, hiszen ő kapta meg az ELTE és a Széchenyi István Egyetem rektoraitól az idei Médiaszemélyiség-díjat. Arra azonban nem igazán számíthattak a bálozók, hogy Bogisich Ferenc vállalkozó meghívja az Elite Magazin főszerkesztőjét, Körtvélyes Évát és a kiváló énekes-színésznőt Janza Katát. Márpedig mindketten ott voltak, és hajnalig báloztak, akárcsak a Lájer Tamás által Győrbe invitált Irigy Mirigy-sztár Varga Győző.

A sztárparádé kiteljesedésének lehettek tanúi a bálozók, amikor teljesen váratlanul Xantus Barbara színpadra hívta Janza Katát és együtt énekelték Máté Péter egyik slágerét. Azok is átélték ezt az élményt, akik ott voltak a színpad előtt, amikor Nagy Feró Geszti Pétert kapta fel az emelvényre, hogy egy rapbetétet kérjen tőle.

Médiabál Győrben - Tillával, Nagy Feróval, Gesztivel. Fotók: Krizsán Csaba

Tánc és zene a bál sava és borsa
Pál István Szalonna és zenész barátai az Állami Népi Együttesből hangolták magyarosra az estélyt. Mind a fogadózenében, mind a vacsora alatt kellemes, édes magyaros dallamokat játszottak szakmájuk legjavát nyújtva.

A győri filharmonikusok koncertje, valamint a Geszti Péter által írt Magyarország dal, melyet Grósz Artúr Valentin hangszerelt nagyzenekarra, volt a méltó nyitánya az estnek. Ez utóbbiban Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház közkedvelt színésze volt a hang, amely szívet dobbantóan töltötte be énekével az egyetemi csarnok tereit.

A Royal tánczenekar magyar slágerekből összeállított csokra Csibi csodás hangjával hívta táncba az embereket, hogy a Smile és Gönczi Gábor tartsa ott őket egészen hajnali négyig, amikor is már mindenki, zenész, énekes, még a főszervezők, Janszky Andrea, Pintér-Péntek Marica, Pintér-Péntek Imre és Fábián György is ott táncolt és énekelt a csarnok közepén.

Lépésről lépésre a bál
Gyönyörű Audik sora és az égből szikrázóan világító csillagok fogadták a nyolcadik Médiabál vendégeit az Unihall Kft. által működtetett győri egyetemi csarnokban. A csillagok utaltak arra, hogy hazánk az EU soros elnöke, és hogy a ˝magyar csillagok˝ közül Liszt Ferenc évét ünnepeljük, a gépkocsik és az E.ON-energiától duzzadó reflektorok pedig rámutattak, segítők és támogatók nélkül nehéz lenne ilyen színvonalas rendezvényt megálmodni.

A vendégeket valóságos elvarázsolt ország fogadta. Miután elhagyták a Pannonia Event Invest Kft. által felépített bevonulócsarnokot, máris meghallották a RAS Quintett muzsikáját. A zenekart az a Rosta S. Csaba vezette, aki a csarnokot tervezte. Maga sem gondolta akkor, hogy a bejárati ajtók feletti részen, amely holttér volt eddig, saját muzsikustársaival, fiával, barátaival fog egyszer játszani. A ruhatár után már akadtak, akik – mielőtt megkóstolták volna a Győri Likőrgyár Pannonhalmi Pálinkáriumától származó finom pálinkákat – megálltak a frizura- és sminkfrissítő budoárban. A Yellow-Black Szépségszalon szolgáltatásainak aztán az este folyamán lett igazán fontos szerepe. Urak lábmasszíroztatásra, hölgyek egy kis dumcsipartira és sminkelésre ugrottak be hozzájuk.

Médiabál Győrben - Tillával, Nagy Feróval, Gesztivel. Fotók: Krizsán Csaba

Az OTP hatalmas logója mellett nyílt az emeletre vezető díszes lépcső, melyet aranyba és ezüstös fehérbe burkoltak a bált szervező Kamé Kft. szorgos segítői Laki Anita vezetésével. Majd az emeletről tárult fel a bálterem igazi nagysága.

A LaMaréda és a Culinart pontosan és elegánsan dolgozó munkatársai piros-fehér-zöldre díszítették a Margaréta virágszalon kiegészítőivel az asztalokat. Az összhangot még teljesebbé tette a terítéskor a Palatia Nyomda exkluzív itallapja, valamint a BorPont két finom ajándék bora, melyet a fejenként kis üvegnyi pannonhalmi pálinka mellé helyeztek ki. A jókedv biztosított volt, hiszen hagyományosan ingyenes volt a sörfogyasztás a bál végéig. A Vill-Korr szép ívet húzott világító füzérből a vörös szőnyegek mentén, így jelölve ki azt a területet is, ahol egyszerre mindig több száz ember táncolt.

A bálterem látványvilága, a diszkréten megvilágított fő médiatámogatói Kisalföld-zászlótól egészen az oldalfalakon LED-rácsokon megjelenő magyaros mintákig Árpási László és az RGB Visual munkáját, valamint Sinkó Csaba ˝fényes˝ szakértelmét dicsérték. A hangok kiszámított kavalkádja, a sportcsarnok helyett koncertteremérzés Katavics Lajos Golyónak, vagyis a Rockgolyó Bt.-nek volt köszönhető. A győri filharmonikusok bált nyitó koncertjét szakértelmével Vidos Tibor segítette és tette élményszerűvé fellépésüket.

Olvasóink írták

  • 1. peter80 2011. január 10. 18:40
    „Hol lehet megnézni azt a videot ahol elmondják a Himnuszt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt prof. dr. Gardó Sándor

Életének 69. évében elhunyt prof. dr. Gardó Sándor, a győri egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének alapító igazgatója, egykori tanszékvezetője. Tovább olvasom