Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Mé-DIÁK-kör indul a Móra-iskolában

Az Adyvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános és Középiskola, Móra Ferenc Általános és Középiskola a média iránt érdeklődő, tehetséges tanulóknak idén is mé-DIÁK-kört indít.A szakkör jellegű foglalkozások egy tanéven, azaz két féléven keresztül délutáni elfoglaltsággal várják a tanulókat, ahol a média világát nem elméleti, hanem gyakorlati síkon ismerhetik meg. A szeptember végétől induló foglalkozások heti egy alkalommal, két órában várják a mé-DIÁK-kör tagjait.

Ismerkedés a technikai eszközökkel
Ismerkedés a technikai eszközökkel


A Móra-iskolában indult szakkör célja, hogy segítse a foglalkozásokon részt vevő diákok önálló véleményalkotását, és bepillanthassanak a helyi médiumok közreműködésével a média világába.

A délutáni elfoglaltságon csoportokban és egyénileg is dolgoznak majd a nebulók, sok érdekes program mellett megismerhetik a nyomtatott és elektronikus szövegek és médiatartalmak alkotását.

A foglalkozások során előtérbe kerül a szövegalkotás, beszédművelés és a kommunikációs készségfejlesztés is.

És most téged bíztatunk, leendő csoporttárs! Megismerkedhetsz a helyi médiumok mindennapjaival és tevékenységeivel egy-egy óra keretén belül. Barangolhatsz a mozgóképek érdekes és színes világában nagy klasszikusok megismerésével, ezek elemzésével.

Továbbá megismerkedhetsz a filmkészítés alapjaival, és a szakma trükkjeivel.

Kirándulás a Duna Televíziónál
Kirándulás a Duna Televíziónál


Belekóstolhatsz a médiában megjelenő tartalmak szerkesztésébe, úgymint forgatás, egy konkrét újság megszerkesztése, sőt akár egy híradó elkészítése is. Ugye izgalmasan hangzik? Biztosíthatunk arról, hogy nem fogsz unatkozni. Ha felkeltettük az érdeklődésed, bővebb információt a moraiskola@axelero.hu e-mail címen kaphatsz.

Olvasóink írták

  • 1. Tündenéne 2011. szeptember 20. 13:37
    „Az első óra anyaga: megtanulni az iskola nevét fejből :)

    Egyébként hajrá Móra, jártam én is oda... Szerettem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tizennyolcadik győri akadémiai nap

Tizenhét évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az… Tovább olvasom