Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Már nincs tetvesség a téti óvodában

Fejtetvesség ellen küzdenek címmel február 4-i számunkban írtunk arról, hogy a téti óvodában megjelent a fejtetű-fertőzöttség.
Azóta a gyermekintézmény értesítette a kialakult helyzetről az önkormányzatot és a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervét (volt ÁNTSZ). Így a szakemberek – a családsegítő szolgálat, a gyermekvédelmi felelős, védőnők – közreműködtek a mielőbbi megoldásban.

Dr. Pék József kistérségi tiszti főorvos arról tájékoztatta lapunkat, hogy a népegészségügyi szolgálat is megtette a szükséges intézkedéseket. Csécs Károlyné óvodavezető elmondta: jelenleg nincs tetvesség az intézményben és fokozott takarítással, odafigyeléssel igyekeznek megjelenését, terjedését megelőzni. Kukorelli László polgármester szerint tudni kell, hogy időnként a gyermekintézményekben más-más okból előfordulhat tetvesség, ez megyénkben sem ritkaság.

A népegészségügyi szolgálat is megtette a szükséges intézkedéseket.
Azonban probléma esetén a szülők tőle vagy az óvodavezetőtől azonnal segítséget kérhetnek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szakemberek nem javasolják, hogy megelőzésképp, még az élősködő rovar megjelenése előtt használják a tetűirtó szereket a gyerekeken a szülők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin-napi meglepetés

Több száz megyebeli pár házassági fotójával csütörtökön került ki a nyomdából az esküvők, lakodalmak… Tovább olvasom