Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Magyar-szlovák barátság koncert: `nem lehet gond´

Győr - A kisalfold.hu-t megkereste a "Magyar-szlovák barátság koncert" egyik szervezője, Ferenc László, aki elmondta: a szombati rendezvényen "ideológiailag azonos bajtársak fognak összejönni", s így nem történhet semmilyen atrocitás.


Csütörtök, 15 óra 40 perc 

– Említette, hogy a koncerten semmilyen atrocitástól nem kell tartani. Kifejtené ezt bővebben?

– Miért is kellene tartanunk tőle? Ezen a koncerten ideológiailag azonos bajtársak fognak összejönni, akik már több alkalommal is találkoztak, például a Becsület Napja megemlékezésen a budapesti Hősök terén. Ott is nagyon jól megfért az Árpád-házi zászló és a szlovák zászló egymás mellett!

– A koncertet pikánssá teszi, hogy magyar és szlovák nemzeti rockot képviselő bandák lépnek fel, miközben a két ország az utóbbi években nem ápol baráti viszonyt. Hogy látja a magyar-szlovák kérdést?

– A két ország viszonya a hazug, csaló, politikusok viszonya, akik ott sem örvendenek nagyobb népszerűségnek, mint az itteniek. Tapasztalataink szerint az embereknek nincs semmi baja egymással!

– Mióta vannak kapcsolatban a szlovák zenekarokkal?

– A 90-es évek vége óta.

– Miért pont Győrben rendezik a koncertet, illetve más magyar, esetleg szlovák településeken készülnek-e szervezni hasonló eseményeket?

– Most erre mondhatnám azt is, hogy azért, mert Győr a találkozások városa! Egyébként könnyen megközelíthető, Pozsony és Budapest irányából is. Hogy a szlovák bajtársak terveznek-e ott ilyen koncertet, az az ő dolguk. Ha igen, mi biztos megyünk!

– Ha már a rendezés szóba került: miért csak a koncert napján derül ki, hogy hol és milyen időpontban lépnek fel az együttesek?

– Tartani kellett attól, hogy különböző hatóságok, politikusok, rosszakarók megpróbálják majd a koncert megtartását ellehetetleníteni, amit egyébként meg is próbáltak.

Korábban

Biztosnak tűnik, hogy szombaton "Magyar-szlovák barátság koncert" lesz Győrben. Úgy tudjuk, hogy a szervezők eddig nem kértek semmilyen engedélyt, igaz, a jogszabályok szerint erre nincs is szükség minden esetben.   

Mint arról elsők között számolt be a kisalfold.hu: július 25-én "Magyar-szlovák barátság koncertet" rendeznek a megyeszékhelyen.

Itt a két, nem éppen legjobb barátságot ápoló szomszédos ország 3-3 hírhedt skinhead együttese ad egymásnak randevút, plusz egy cseh és egy német banda.

Kérdésünkre, miszerint kértek-e, illetve kaptak-e a rendezvényre engedélyeket a szervezők, dr. Lipovits Szilárd,r Győr jegyzője úgy válaszolt: "jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy a szóban forgó rendezvény szervezői bármilyen engedélyt vagy hozzájárulást beszereztek volna a koncert megtartásához".

"Attól függően, hogy a rendezvényt hol tartják meg"

Igaz, rögtön említsük meg: nem is kell minden koncert esetében engedélyekért kuncsorogni.

"Ha ugyanis adott koncertet nem közterületen tartják, akkor a rendezvényszervezőnek a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint környezeti zajkibocsátási határérték megállapítását kell kérnie a jegyzőtől attól függően, hogy a rendezvényt hol tartják meg, van-e a zajforrás hatásterületén védendő terület, épület vagy helyiség.

Amennyiben ezek egyike sem található a hatásterületen, akkor a rendezőnek nem szükséges engedélyeket beszereznie" – magyarázta dr. Lipovits Szilárd.

A megyeszékhely jegyzője hozzátette: Győrben a várhatóan lakossági problémát okozó zenés rendezvények idejére a város műszeres mérést végző zajszakértő segítségével biztosítja a megengedett határérték betartását.


Mi is az a 88-as szám?

A skinhead kultúrában kedvelt szám a 88. Adolf Hitler burkolt éltetésére és ezáltal egymás beazonosítására is használják a bőrfejűek. 
"Reméljük a legjobbakat"

Nos, távol álljon tőlünk minden felesleges aggodalom, de a "Magyar-szlovák barátság koncerten" nem csupán a ricsaj okozhat kellemetlen pillanatokat – abba most ne is menjünk bele, hogy finoman fogalmazva is szélsőséges, az alkotmány határát feszegető nézeteket valló együttesek lépnek pódiumra –, de a közönség viselkedése is kiszámíthatatlan.

Az egyik szervezőtől, Ferenc Lászlótól a HírExtra megkérdezte, miszerint nem lesz-e újabb konfliktusok forrása magyarok és szlovákok között a koncert? "Ettől nem félek, reméljük a legjobbakat" – mondta Ferenc László.

A koncert pikantériáját amúgy nemcsak az adja, hogy magyar és szlovák nemzeti rockbandák "közösködnek", hanem hogy a koncert helyszíne és időpontja továbbra sem ismert.

Ferenc László a "titkot" azzal magyarázta a HírExtrának, miszerint ha "idő előtt bejelentenék a koncert helyszínét és dátumát, akkor fennállna a veszély, hogy a rendőrség megszorongatná a hely tulajdonosát, aki esetleg visszalépne a rendezéstől".Kulturális rendezvény

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kocsis Tünde kérdésünkre elmondta, hogy a rendezvény kulturális rendezvénynek minősül, és nem közterületen rendezik meg. A rendőrség természetesen tud az eseményről, felvette a kapcsolot a rendezvény szervezőivel és megteszi a szükséges intézkedéseket.

 

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Korrekt5 2009. július 28. 10:05
  „...az nyilvánvaló, hogy ez a válogatott gyülekezet nem a rendesebb polgárok közé tartoznak.
  Minden balhén ott vannak és élen vannak a rendbontásban, ez igy van egész Európában. Igy hát ugy is kelle öket kezelni.
  Hogyne, még ök fogják megmondani , hogy a hivatalok miképp döntenek megjelenésükröl.
  Egyébként is politikailag elkötelezettek, szóval semmiféleképpen sem kaphatnak mozgásteret.

  Én máris kitiltottam volna öket, ok- keresztül kasul rohangáltak a parkon átt, meg néhány más cselekedet, rémisztöleg hat a kisgyerekre....stb

  A rendörség azért nem csinált semmit meg utasitást kapott a város vezetöségétöl, ez van hajrá Györ az irány elképesztö..”
 • 43. kicsi32 2009. július 26. 08:28
  „Fiuk! minden elismerésem a tiétek! Bár nem tudom hogy volt e balhé de ezt tényleg csenbe csináltátok mert még a rendörség emberei se pőrőgtek a városba mint más alkalomkor! Feltünöen kihalt volt a város! Pedig ez ritkaság!”
 • 42. Nemezis 2009. július 24. 14:23
  „Az interjú teljes szövegét felrakták a nemzetimpart.atw.hu és a neszmm.atw.hu oldalak Hírei közé. Így már világosabb lehet a kép.”
 • 41. munkásosztály88 2009. július 24. 10:50
  „At!svagyok!

  Tévedésben vagy a fogalmakkal. A Hungarizmus a Nemzeti Szocialista világnézet Magyar gyakorlata, Szálasi Ferenc által kidolgozva, bár maga a Hungarizmus kifejezés Prohászka Ottokártól származik. A skinheadek pedig nem egységesek ideológiailag sajnos mert ugyanúgy vannak soviniszta gondolkodásúak minden országban. Egységes gondolkodásról maximum a Nemzeti Szocialista életszemlélettel rendelkezőek között beszélhetünk.
  A Hungarizmusban amúgy benne foglaltatik a Pax Hungarica, ami a Kárpát-medencében élő népek békés egymás mellett élése.”
 • 40. Phobos 2009. július 24. 09:36
  „:)”
 • 39. At!svagyok 2009. július 23. 20:37
  „Amúgy skinhead és hungarista nem azonos, úgyhogy nem kifejezetten értem, hogy mi köze a két zászlónak egymáshoz ezen a rendezvényen. Hungarista: magyar zászló, Magyarország, magyar ideálok. Ilyen minden nemzetben van és az adott nemzet -vélt és valós- erényeit hangsúlyozza. Skinhead: minden országban ugyanaz a nézet, az ideológia minden esetben megegyezik. Mivel nem hungarista és nem tudom mi ennek a szlovák megfelelője rendezvényről van szó, így nincs ütközés az ideológiákban. Tökmindegy, hogy milyen nyelven van, de a szöveg lényege a skinhead zenekaroknak ugyanaz.
  Ha meg valamilyen furcsa oknál fogva mégis balhé lenne, arra ott van a T. FUCKabátság, hogy azonnal kivonuljon és rendet tegyen. A feszültségkeltők meg megérdemlik, hogy 20-30 bőrhajú a sz@rt is kiverje belőlük...”
 • 38. gig-big 2009. július 23. 19:28
  „Akik ebből gondot csinálnak:
  Politikusok
  Akik ebből "élnek":
  firkászok (az 5. hatalmi ág, a sajtó)
  Akik erre harapnak: 38 hozzászólóból 33.”
 • 37. gig-big 2009. július 23. 19:24
  „Hajrá fiúk!
  Id´ime klapci!
  Miért lenne ebből gond?”
 • 36. Reális 2009. július 23. 14:52
  „Legalább a romák elülnek a hétvégén!Remélem az összes cigány,aki nem a többségi társadalom életrendje szerint él, remeg félelmében!”
 • 35. szazolt 2009. július 22. 20:18
  „Az ember érzése az , hogy ebben a városban mindent meglehet tenni.
  Az elmúlt héten gárdisták mászkáltak most meg jönnek a bőrfejűek.”
 • 34. kicsi32 2009. július 22. 07:09
  „Egyes emberek de rosszul vannak hogy itt lesz a találkozó! Kicsit el kéne gondolkozni jobb lenne ha a B....ik tartanák itt a felvonulást! Szerintem nem! Na akkor kéne háborogni nem egy buli miatt! Ha egymás közt öszebalhéznak az ö dolguk majd megoldják! Kérdem én kit bántanak ök ezzel??? Szerintem senkit!”
 • 33. Túrabakancs 2009. július 21. 21:59
  „asher11!
  Én csak a magyarországi falvakban megfélemlített, és megvert /megölt/
  tisztességes magyar emberekről hallottam, valamint a fajtádbeliek által elfogadott népnyúzó intézkedések emberekre károsan ható intézkedé-
  sekről. K. Slomo megveretése pedig egy egyszerű provokáció volt a pesti
  zsinagóga előtt, hiszen ha valaki komolyan gondolta volna a megvereté-
  sét, akkor nem könnyű sérülésekkel úszta volna meg ezt a "kalandot"!”
 • 32. H8Core 2009. július 21. 20:11
  „semmiféle balhé nem lesz, jó lenne, ha felfognák végre a gyengébb agyi kapacitású emberek is, hogy ez egy barátság-koncert, ahova a szintén sovinizmus ellenes emberek jönnek. Akik ugyanúgy elítélik a felvidéki magyarveréseket, a szlovák nyelvtörvényt és az ott élő magyarok elnyomását és meg akarják mutatni, hogy teljes mértékben kiállnak mellettünk. Hiába vészmadárkodnak itt páran, mi legalább összetartunk. Ezen kéne egy kicsit elgondolkodni...”
 • 31. Cool_Head 2009. július 21. 20:04
  „Ezt 1 barátságos koncertnek tervezik, igazán akkor tudnak "valakiről(kikről)" képet alkotni hogy ha példát statuálunk, bízzunk benne hogy +(pozitívan) fog eltelni az idő a koncert alatt, hiszen nem az a cél hogy bármilyen balhé legyen mert abból csak rossz dolgok lesznek. mindenhol vannak jó és rossz emberek én ismerek becsületes és tisztességes roma embert, de vannak az "olyan" romák akiket mi is ismerünk a hírek és halottak alapján, és látjátok nekik is rossz hírük van mert tettek róla hogy az legyen.”
 • 30. egress 2009. július 21. 18:36
  „Kolombéla Kit akarsz szarráverni, vagy kiket vernek szarrá?”
 • 29. Csukós 2009. július 21. 18:32
  „moderálva off”
 • 28. kolombela 2009. július 21. 18:13
  „asher11 22,-höz
  Milyen zsidóverésekről beszélsz? Hol és kik vernek zsidókat? ha így lenne, akkor az összes média erről beszélne, a lakáj és az áljobb is.”
 • 27. Csukós 2009. július 21. 17:46
  „moderálva off”
 • 26. FB 2009. július 21. 17:31
  „"Abba most ne is menjünk bele, hogy finoman fogalmazva is szélsőséges, az alkotmány határát feszegető nézeteket valló együttesek lépnek pódiumra."

  Legfeljebb a toldozott-foldozott Rákosi-féle alkotmányét fenyegetik. (Ugyanez enged meg mindent kedvenc politikusainknak.)”
 • 25. Nemezis 2009. július 21. 16:47
  „beleptem!

  A breakdenszesek inkább együtt bandáznak a cigány és bevándorló bűnözőkkel akik a magyar polgárokat rabolgatják ki, velük füveznek stb. Ja és ugyebár már győrben is megjelent a primitív afrikai bevándorlóbűnözés!”
44 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőségriadó: osztják a vizet Győrben

Győr három pontján osztanak csapvizet a másodfokú hőségriadó miatt. Hőségtervét két héten belül már… Tovább olvasom