Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Made in győri nemzeti

Győr - Kritikusként illő lenne fanyalogni egy kicsit a dramaturgiai buktatókon, felhívni a figyelmet arra, nincs jó üzenete, ha egy markecoló zenészt a társai segítenek, hogy az egésznek olyan csinibabás a hangulata, de sok értelme nem lenne. Hiszen a Made in Hungária előadása után és közben is tombol a közönség.
A Made in Hungária, melyet Forgács Péter rendezett, laza szövevénye a Fenyő Miklós nevével fémjelzett hazai rock and roll daloknak. A dramaturgiával sokat nem bajlódtak, ennek ellenére a sztorinak van némi kis íve, de könyörgöm, kit érdekel ez? Még azokat sem, akik kifejezetten nem kedvelik a Hungária-számokat és csupán bérletesként mennek el a darabra a Győri Nemzeti Színházba. A slágerek egy pillanat alatt rabul ejtenek mindenkit. Akik színháznak kizárólag a Macbethet tartják, még ők is dobolnak a székek karfáin. A ritmus mindenkiben benne van. A dalok könnyen és jól énekelhetőek, a tánckar csodás. Már nem az első darab, ahol a táncosok az arctalanságukból kilépve önálló tényezővé válnak. Lendítenek a darabon, hozzáadnak a látványhoz, frissek, fiatalosak.
A Made in Hungária tapsos bejöveteleit Fenyő Miklós produkálja (tapsos kimenetel többeknek jutott, köztük Jáger András rendőrének, a színpadon régen látott Tóth Tahi Máténak és Szűcs Kingának is, aki a döntően pörgős előadás egyik legmeghatóbb jelenetében énekelte el krokodilkönnyes számát).

A darab, amelyre nyugodtan kiírhatnák a Made in győri nemzeti (készült a győri nemzetiben) feliratot is, a megyeszékhely musical- és operettszínjátszásának javát hozza elő. Külön dicséretes, hogy helyi sztárokra épít, nem a fővárosiakra, bár ez a határvonal már kezd elmosódni. Érezhetően és nem ok nélkül a közönség első számú férfi kedvence Nagy Balázs. A színész jelen van, jól énekel, táncol, és akkor sem illetődik meg, amikor a színdarabban Jerry Lee Lewist alakító Fenyő Miklóssal kell duettet énekelnie. Méltó ellenlábasa, természetesen csak a szcenárió szerint Kárpáti Norbert, akinek nem csupán hangja, de tánctudása is lenyűgöző. Aztán jönnek sorban a többiek, akik magukat adják a darabhoz, láthatóan élvezve azt, hogy énekelhetnek, mulattathatnak: Venczel-Kovács Zoltán, Timkó János, Vándor Attila, Mohácsi Attila, Bátyi Éva, Molnár Virginia valamint Fehér Ákos. Izgalmas színfoltok az „NDK-ból importált" széplányok, akik időnként dalra is faladnak: Bartha Alexandra és Nyári Darinka. Rupnik Károlynak mint apának, Mézes Violettának mint anyának jutott szerep a darabban, ők talán azok a személyek, akik valamiféle történelmi hátteret próbálnak meg teremteni a kiváló, még győri képekkel is ízesített filmhíradórészleteken kívül.

Méltatlan módon szoktunk megfeledkezni a díszlettervezőről néha, itt azonban meg kell említeni Molnár Tamást, mert ötleteset, praktikusat, talán még olcsót is alkotott. Olyat, amely a gigászi méretű színpadon is jól mutat és funkcionál.

A Made in Hungária nem színdarab. Sokkal inkább egy bérletes esztrád műsor, amely nem elgondolkodtat, hanem kikapcsol, szórakoztat. Teszi ezt pontosan, szépen, a közönség legnagyobb megelégedésére, kiváló hazai slágereket megidézve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos döntő a Pálffyban

Győr - Háromnapos rendezvénysorozat keretében rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny… Tovább olvasom