Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ma teszik le az alapkövet

Győr - Az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztése kezdődött meg a Széchenyi István Egyetemen: hétmilliárd forintból új és modern központ épül – az alapkövet pénteken teszik le.

A győri Széchenyi István Egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 6,5 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az intézmény által biztosított önerővel kiegészülve közel 7 milliárdos összköltségvetésű, hároméves egyetemfejlesztési projekt célja egy európai színvonalú, környezete és a változások felé nyitott, az ipari, gazdasági szereplőkkel hatékonyan együttműködő, szolgáltató szellemű felsőoktatási intézmény kialakítása, illetve az ehhez szükséges infrastrukturális háttér megteremtése.

A közbeszerzési eljárás útján kiválasztott kivitelező augusztus 17-én már elkezdte a munkálatokat. Az építkezést megelőző közműkiváltások szeptember végéig rendben megtörténtek. A beruházás nem okoz gondot az egyetem mindennapi életében, az alapozási munkák a tervek alapján még idén befejeződnek, jövő márciusra pedig szerkezetkész állapotban lesznek az épületek. A műszaki átadás határideje 2010. október 4., teljes funkciójában 2011-től vehetik használatba a hallgatók, az egyetem munkatársai, a vállalati partnerek és valamennyi érintett az új komplexumot.

A fejlesztés súlypontjai között szerepel a műszaki képzés minőségének emelése, az egyetem tudáspotenciáljának jelentős növelése, az egész életen át tartó tanulás korszerű feltételeinek megteremtése, kutatási-fejlesztési támogatás a vállalatok számára, ehhez korszerű kutatási infrastruktúra kiépítése, széles körű mérnöki szolgáltatások kínálata, valamint integráció hazai és nemzetközi tudáshálózatokhoz.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. október 31. 13:43
    „A védősisakról meg ne feledkezzenek!”
  • 1. fióka 2009. október 30. 13:42
    „Ez nekem is menne alapköletétel 5 millió......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halloween az állatkertben

A győri állatkertben október 31-én Halloween napi rendezvénnyel várja látogatóit. Tovább olvasom