Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Licitálj! Online árverést tart a győri Tesco

Előző, őszi aukciójának sikerére alapozva ismét online árverésen értékesíti használt berendezéseit és eszközeit a Tesco.
Az összesen 268 tételt felkínáló aukciót december 15-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten, illetve a lánc győri és budapesti raktáraiban.

Internetes árverésen értékesíti használt eszközeit és berendezéseit a Tesco − nyilatkozta a nagy volumenű kiárusításról a projekt vezetője. Mozga László elmondta, a legtöbb berendezési tárgynak és gépnek kötött csereciklusa van, amelyet a lánchoz tartozó üzleteknél szigorúan be kell tartani, emellett az ÁNTSZ és más jogszabályi előírások változása több helyen lehetővé tették az üzleti berendezések mennyiségének racionalizálását is.

Az így most összegyűlt eszközök értéke kikiáltási áron mintegy 50 ezer euró. A tételek döntő többségét először kínálják eladásra, az előző aukcióból csak néhány került bele újra az értékesítési körbe.

A közép-kelet-európai országokban kihirdetett árverés virtuális kalapácsa alá a Tesco üzletekből a vállalat két eszközraktárába összegyűjtött berendezési tárgyak és gépek kerülnek.

A hosszú aukciós listán többek között sütőipari gépek és eszközök, kínálók, szállítók, irodabútorok és bevásárlókocsik, rozsdamentes mosogatók, szeletelők, hűtött munkaasztal, habtálcás csomagoló is szerepel. Az árverésen december 15-én, kizárólag online formában lehet licitálni.

Az eladásra kerülő tárgyak viszont december 13-14-én személyesen is megtekinthetők a Tesco győri és budapesti raktáraiban. Emellett a tételekről már most fényképes leírás érhető el az árverést lebonyolító Intergavel Aukciószervező Kft. honlapján.

A Magyarországon még kevésbé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használt értékesítési forma minden szereplő számára kedvező, az online megoldás pedig az árveréseket gyakran körüllengő korrupciók, háttéralkuk esélyét már technológiailag is kizárja − mutatott rá az árverésszervező cég ügyvezetője.

Kocsis Csaba hangoztatta, a statisztikák azt mutatják, egy online aukción a vevők igen jutányosan jutnak értékes berendezésekhez, míg az eladó legnagyobb haszna, hogy egyszerre tudja értékesíteni feleslegessé vált javait, szemben más, elhúzódó módszerrel.

Olvasóink írták

 • 7. gyorildy 2011. december 07. 19:05
  „Takarodjanak oda vissza ahonnan jöttek, a leggagyibb áruházlánc ami valaha is működött ebben az országban. Nem az chipsre és a leveskockára kellene adót fizettetni, hanem ezeknek minden termékükre. Én inkább nem eszek mint tescos termékkel mérgezzem a családomat, pedig szegény vagyok.”
 • 6. Gamma5 2011. december 07. 12:39
  „Ha már a Tesco-ban nem vásárolsz, vásárold meg őt kisebb-nagyobb darabokban..... :D”
 • 5. accelerator 2011. december 07. 08:39
  „Nem érdemeljük mi ezt! Már megint túl jó hozzánk a teszkó!”
 • 4. jszalai 2011. december 06. 14:53
  „köszi”
 • 3. lorincz22 2011. december 06. 14:15
  „jszalai. Itt a link : http://www.intergavel.com/storecatalog.asp?userid=538”
 • 2. myastheniagravis 2011. december 06. 13:25
  „Amijen állapotban vannak az eladó cuccok szerintem a tizedét sem érik annak amit kérnek érte. mehetnek a lomipiacra.”
 • 1. jszalai 2011. december 06. 13:02
  „"a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten" ezt még lehetne pontosítani egy linkkel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb lesz a regisztrációs adó

A szuperbruttó részleges kivezetése, 2 százalékos áfaemelés, megszűnik az adójóváírás – néhány a 2012-es adóváltozások közül. Tovább olvasom