Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Lezárult a győri Tanoda-klub

Véget ért Győrben is a Tanoda-klub, amely a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását segítette elő az elmúlt két évben.
Az országban összesen 174 Tanoda működik, a győri 30 millió forintos támogatásból valósult meg, csaknem 60 gyerek eredményei javultak ezáltal.

Szombaton tartották az adyvárosi Fekete István Általános Iskolában az elmúlt két évben ott működő Tanoda-klub zárókonferenciáját. Ingyenes tanulási lehetőséggel és szabadidős programokkal is várták az ide beiratkozókat. A klub 30 millió forintos uniós támogatással működött.

– Összesen 58 diákkal foglalkoztunk, akik 31 családból érkeztek, mindannyian hátrányos vagy halmozottan hátrányos háttérrel rendelkeznek, az állandó létszám 40 körüli volt. Nagyon jó eredményeket értünk el velük, volt olyan, aki 9 tantárgyból tudott javítani, de arra is akadt példa, hogy valaki pótvizsgára készülőként érkezett hozzánk, most pedig szakközépiskolába vették fel. Naponta 30–35-en tanultak nálunk – részletezte az eredményeket dr. Csetényi Istvánné, a program szakmai vezetője.

– A Tanodában több iskola diákjai vettek részt, a mi tanulóinkon kívül a Móra Ferenc Általános és Középiskola, valamint a ménfőcsanaki Petőfi Sándor-iskola diákjai. Volt, aki a második évben már középiskolából járt vissza hozzánk, az ő eredményeik különösen örvendetesek – emelte ki Kaszás Lászlóné, a Fekete István Általános Iskola igazgatója.

– A mostani Tanodák költsége összesen 5,4 milliárd forint volt. A jó hír, hogy a mostani költségvetésből a következő programra 4 milliárdot különített el a kormány. Ez nem jelent visszalépést, ugyanis legutóbb is ennyivel indultunk, és később növelték a Tanodákra fordított összeget, úgyhogy a program folytatódik a nyár végétől – mondta el kérdésünkre Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszteltük az M85-öst Enese és Csorna között: 15 perc lesz az út a két település között! - videó, fotók

Enese és Csorna között még bőven akad munka: Kóny térségében több helyen is aszfaltoznak és a szalagkorlátot helyezik fel. A szóban forgó szakasz őszre készülhet el. Tovább olvasom