Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról

Csütörtökön levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról, mert az intézmény vezetése nem látja értelmét a szerintük a számok alapján biztosan sikertelen zöld zászló akciónak - tájékoztatta a kórház vezetése közleményében az MTI-t.
Szeptemberben, bízva a kormány és a kórházak érdekképviseletei között zajló közös párbeszéd erejében, a győri kórház is csatlakozott a figyelemfelkeltő zöld zászló akcióhoz - emlékeztetett az előzményekre a közlemény.

Ismertetésük szerint eleinte úgy tűnt, az egyezetések eredményre vezetnek, azonban hamarosan kiderült: a finanszírozás drámai zuhanását nem állították meg. Az utóbbi időben oly sokat hangoztatott számok magukért beszélnek: a győri kórházban a novemberi TB-bevétel közel 30 százalékos csökkenéssel az elmúlt öt év legalacsonyabban finanszírozott hónapja lett. A tavalyi 912,2 milliós havi bevételi átlag helyett novemberben 641 milliót kapott a kórház, ami szinte teljes ellehetetlenülést jelent: a bérek kifizetésre után a közüzemi díjaknak is csak egy részét fedezi. Hol marad a fedezet a gyógyításra? - tette fel a kérdést írásban a kórház vezetése.

Az intézmény menedzsmentje számára úgy tűnik, a "többletet adtunk" című kommunikáció a realitást is meghazudtolva győzött, ezért nem látják értelmét az összességében a számok alapján biztosan sikertelen zöld zászló akciónak, így intézkedtek a zászló levételéről.

A jövő év gyászos finanszírozásának adatai már láthatók, ahol a 2008-as év bevételének 86 százalékára futja csak a teljes 2010-es évben - zárul a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezetésének közleménye.

Olvasóink írták

  • 2. nane 2009. november 28. 21:19
    „Érdekes, még mindig megy a szekér.”
  • 1. VJack 2009. november 26. 23:27
    „Mi következik ebből? A kormányzati túlkapások ellen, a népakarat, népjólét, többségi szándék és akarat visszaszerzése érdekében az eddig alkalmazott módszerek teljes mértékben hatástalanok. Tehát két lehetőség van. Megvárni, míg teljesen beledöglünk, vagy az eddigieknél hatásosabb módszerekkel kényszerítjük a kormányt a saját munkájáról, döntéseiről való elszámolásra, illetve meg kell szüntetni azt a demokráciában nonszensz helyzetet, hogy a döntések meghozatalát egy szűk bűnözői kör végzi a köz teljes egyet nem értésével.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Nagyvizit´ a Petz Kardiológiai Osztályán Borkaival és Szakáccsal

A győri Szívcentrum megnyitása után most egy modern pacemaker műtő kialakítását célozta meg a kardiológiai osztály - videóval. Tovább olvasom