Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Leépítések lesznek a Komszolnál?

Egy olvasó szerint tömegével küld el embereket a Komszol. Az ügyvezető igazgató szerint átszervezések történnek.
Olvasói SMS: Arról miért nem írnak, hogy a cégösszevonás hírére a Komszol tömegével küld el embereket? Persze nem a vezetők közül!

Az olvasónk által felvetettekkel kapcsolatban a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabáselmondta lapunknak, a cégösszevonásoknak semmi köze a mostani átszervezésekhez, a fejlesztések következménye.

Mindenképpen végrehajtották volna. – A sashegyi hulladékkezelő központ beindulásával más technológiák lépnek be s több technológia kifut. Többek között megszűnik a lomtalanítás, a kukamosás. Viszont helyettük más, új feladatok lesznek.

Ezekhez kell igazítani a létszámot és a dolgozók szakmai végzettségét. Vezetőket is érint az átszervezés, mert státusok is változnak. Mindezt jövő héten teljes körű sajtótájékoztatón hozzuk nyilvánosságra – mondta el Kovács Barnabás.

Olvasóink írták

 • 16. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. november 26. 22:03
  „Még mindig az a véleményem, hogy a Komszol székhelyére fáj valakiknek a foga: jó nagy telek a város közepén. És nem tudom, ki támogatja, de gondolkozhatnátok: se a Kovács Barnának, se a többi vezetőnek nem érdeke, hogy szétverjen egy 60 éve működő céget. Inkább azt gondolom, hogy a jó öreg politikai lobbi van a háttérben.
  Mellesleg nem hallottam más cégről, aki a nyugdíjasainak még kirándulásokat és karácsonyi bulit szervez, magyarul törődik velük.
  Egynémely írásból egyenesen süt, hogy nyomorult bértollnok pötyögte be, lejáratandó KB-t és a Komszolt.”
 • 15. Tudós-1 2009. november 11. 08:11
  „T.
  kisg !
  Bennfentes vagy ezek szerint.
  Te is ott voltál velem együtt a tavaszi és a mostani gépszemlén. Szerintem Neked is azt kellett hallanod, amit nekem és másoknak.
  Persze lehet irányított hallásról is beszélni, az érdekeknek megfelelően.
  Más!
  Ezt írtam:
  ..."Aki még nem hallotta, azok figyelmét felhívom itt is. 2009.12.31-én a Kálvária u.4-10. elé pezsgős "utcai fesztivált" rendezünk a "kovács-bukta" napjára."
  Itt szó sincs a vezetők haláláról. Ezt Te találtad ki.
  Egyébiránt Tudor219-nek igaza van. Az ominózus gépek alkalmasak a fűnyírás mellett, a falevélgyűjtésre és a kiegészítő adapterek felszerelésével a hóeltakarításra, és a sószórásra.
  Ezt Te is hallhattad még tavasszal. Ott állhattál közelemben.
  A tények-azok tények.
  A létszámleépítések is azok. Arról miért nem szóltál?”
 • 14. Tudor219 2009. november 11. 07:35
  „Igen okos kisg !
  Még valamit a Tudós-1nek van igazsága.
  Meg kell nézni az ISEKI honlapot.
  Ott kiderül, hogy ezek a gépek egy része, melyeket beszerzett a komszol multifunkcionálisak van hozzájuk hótolólap, sószóró stb. is.
  Ezért talán igaz lehet az állítás.”
 • 13. Tudor219 2009. november 11. 07:29
  „kisg-nek üzenem!
  Nem kell a szöveg, nem kell védeni a semmit!
  Ami elhangzott nyilvánosan, Sashegyen és Veszprémvarsányban azok tények, azokra emlékezni illik!
  Annak örülök, hogy megszólaltál Te hírvivő!
  Gratula érte!”
 • 12. kisg 2009. november 10. 21:39
  „Te igen okos Tudos-1!

  <moderálva sértő>
  Soha nem mondta senki, hogy az új fűnyírók, amit a tavaszi gépszemlén bemutattak, az hóeltakarítást fognak végezni. Sőt, ha ..... képes lennél az információkat feldolgozni és raktározni, akkor hallhattad volna, hogy azért is vették meg az új fűnyírókat, hogy a régi (Rasant) fűnyírók - amelyekkel nyáron füvet nyírtak, télen pedig a havat takarították - eztán már csak hóeltakarításra legyenek használva. Tették mindezt azért, kedves tudatlan barátom, mert a 9 éves Rasantokkal még 2009-ben lehetett volna füvet nyírni, aztán végük lett volna, hiszen elég lestrapáltak lettek és az üzemórájukat is ledolgozták már, aztán lehetett volna új többfunkciós gépeket venni több pénzért. A csak téli használattal azonban még vagy 5 évig üzemben maradhatnak és lehetőség volt gyűjtőtartályos - hóeltakarításra nem használható - gépeket vásárolni, amelyek nyilván csak nyáron fognak munkát végezni, de alkalmasak arra, hogy a füvet összegyűjtsék, szebbé téve a növényzet összképét. Így egyébként a fűnyíradék is hasznosítható.
  A lényeg azonban, hogy az új fűnyírók pont azért nem voltak ott, mert azokat fűnyírásra használják, és bizonyítékul ott voltak a kizárólag hóeltakarításra megtartott Rasant gépek. Tavasszal is és most is ez lett megerősítve szóban is. Talán még itt a Kisalföldben is írtak róla.
  Ja és még valami, te lázító semmirekellő. A Komszol honlapon dec. 13-ára írod a Kovács buktás koccintást, míg itt dec. 31-re várod pezsgővel a vezetők "halálát". Gondolom a munkádat is ilyen precizítással végezted/végzed, nahát az ilyenere tényleg nincsen szükség.”
 • 11. VargaP 2009. november 10. 13:45
  „Sajnálom azokat a dolgozókat, akik belső ellenőrzéssel vannak megbízva, mennyire kereshetik, ki is az a Tudós-1, bár bátor, és sok sikert kívánok Neki”
 • 10. Tudós-1 2009. november 10. 13:13
  „Aki olvassa még ezt a cikket, annak elárulom, hogy lesz a folnapi számban egy újabb.
  Ugyanis ma un. téli gépszemle volt a KOMSZOL Sashegyi bázisán.
  Ott felsorakozott 22 db komszolos jármű és 5 idegen - bértakarítók - jármű.
  Nagy volt a készülődés a rend. Még arra is figyeltek a K.B. "rendtartói", hogy a "legénység" nehogy valami olyan kijelentést tegyen a megjelent újságíróknak és ÖK képviselőknek stb. ami negatív lenne a Komszol-nak.
  Fel van építve a "diktatura" ez látszott most is.
  A sajtó részére megtartott fogadáson, pedig K.B. magyarázta a bizonyítványát.
  Természetesen megint belefutott egy kijelentésével a kérdőjelek sorába.
  A lényeg a lényegben, hogy az látszik, hogy az üv.ig. nem mindenkor ura a helyzeteinek.
  Ami hiányzott még. Az év elején -sutyiba - vásárolt fűnyírótraktorok közül egy sem volt a bemutatón. Csak a Rasant-ok voltak bemutatva. Pedig az ISEKI traktorokat, tavasszal úgy mutatta be K.B., hogy ezek a gépek többfunkciósak. A fűnyíráson kívül alkalmasak a levélgyűjtésben, az adaptereik segítségével a téli hóeltakarításban, csúszásmentesítésben.
  Összegezve, a sajtótájékoztató már nem volt olyan, mint az előző években. A sok öntömjénezés elmaradt.
  Kiváncsian várjuk a Re-Akció-kat.”
 • 9. tricse 2009. november 10. 11:59
  „Anno mindig azt mondta nekem anyám,hogy ha nem tanulsz majd mész kukásnak! Eddig én is ezt mondtam a gyerekeimnek! Most már ennek is vége?:(”
 • 8. majkani 2009. november 09. 13:39
  „Ki hisz még el bármit is Kovács Barnának? A sajtótájékoztatón is csak hazudni fog,mint azt teszi évek óta! De miért hagyja a polgármester, hogy teljesen tönkre tegye a céget? Neki mi érdeke fűződik ehhez?”
 • 7. VargaP 2009. november 09. 09:43
  „csak 1-t nem értek, ha tudja az átszervezés tényét az igazgató, akkor miért kell várni még egy hetet a tényekhez, vagy csak ötletelés folyik?”
 • 6. alkutya111 2009. november 09. 07:29
  „Nem tudni, hogy a KOMSZOL a leépítések során betartotta-e a törvényi kötelezettségeit.
  A bejelentés a munkaügyi központnak, a dolgozók időbeli kiértesítése stb.
  A hírek szerint nem.
  Az elmúlt héten több olyan munkavállaló volt, akik előző nap dolgoztak - akkor még senki nem közölte velük, hogy holnap már nem kell menniük dolgozni. Amikor másnap a munkát fel akarták venni közölték velük, hogy menjenek a munkaügyre, mert megszűnik a munkaviszonyuk.
  Egyébiránt a 60 helyett mintegy 100 munkavállaló elküldése nem más mint csoportos létszámleépítés!
  Erről eddig nem olvastunk!?
  Vagy ez az un. KOMSZOL-törvény!?
  Állam az államban !”
 • 5. Tudós-1 2009. november 09. 07:22
  „..."Többek között megszűnik a lomtalanítás, a kukamosás. " ...
  Kovács Barnabás már megint ködösít, mellébeszél !
  A Sashegyi nyílt napon 2009.09.17.-én és Veszprémvarsányban 09.26-án tartott fórumon Kovács Úr a kukmosást az új rendszer elemeként ismertette.
  Azóta történt változás!?
  Különben is a két kiemelt technológiai elem 4 fő gkv-t és 6 fő rakodót igényel. Ennek ellenére a KOMSZOL az elmúlt napokban 12 gkv-t és 18 rakodót küldött el. Lennének más területek, ahol a feladathoz igazított létszám igazítás után jogszerűbbek lennének a leépítések, átszervezések.
  A vezetőket is érinti a változás... . Ez nevetséges állítás. Akik nem alkalmasak azok ott maradnak - legyen az igh.,div. vezető., főo.vez. Ők a K.B. kiszolgálói, elvtelen parancsvégrehajtói.
  A kívülálló nem lát mást, mint szándékosságot a cégösszevonások előtti humán károkozást - a hírvivő(k) ezt hozzák ki. K.B. ezt a vezetői értekezleten többször kijelentette, hogy az utódja nem fog beleülni a kényelmes székbe.
  Mindenesetre nagy "bulik" vannak kialakulóban a szegfű-párti elkötelezettségű cégvezetésnél.
  Aki még nem hallotta, azok figyelmét felhívom itt is. 2009.12.31-én a Kálvária u.4-10. elé pezsgős "utcai fesztivált" rendezünk a "kovács-bukta" napjára.”
 • 4. VargaP 2009. november 09. 06:52
  „átszervezések?= saját munkahelyük átmentése a jövőre, bizonyítván, hogy nélkülözhetetlenek. ügyes!
  nem lesz kukamosás?= súlyarányos fizetés, nem áll érdekében kiüríteni a kukákat, így kétszer számlázhat egy azonos beleragadt szemétért. Ügyes! sorolhatnám....”
 • 3. hordópali 2009. november 08. 20:42
  „Mert ír?
  Nem olvastam.”
 • 2. mauz 2009. november 08. 20:20
  „hordópali, és a Győri "Népszava" Tükör mit ír ugyanerről?

  :D”
 • 1. hordópali 2009. november 08. 20:17
  „"Több száz munkahelyet mentett meg az az összesen 150 millió forint támogatás, amelyet Gy?r önkormányzata a város mikro- és kisvállalkozásainak nyújt."
  Írta a minap a Győri Közélet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídséta a mellrák ellen Győrben

Ugyan nem világították ki a győri Kossuth hidat, a több száz rózsaszín lufival és szalaggal sétálók… Tovább olvasom