Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Látta? Így járt a metró Győrben

Földre festik az eget, vagy éppen metrót ˝építenek˝ egy győri bevásárlóközpontban. Jankovits Barnabás és csapata, a Neopaint nem ismer határokat.

Szélsőséges reakciók ösztönzik az ifjú magyar térfestő csapatot, a Neopaintet. Míg a térhatású homlokzatnak álcázott tűzfalaikat olykor észre sem veszik az emberek, mert teljesen beleolvadnak a környezetbe, addig a háromdimenziós földfestéseik láttán szinte mindenki pózol és fényképez - olvasható a Bors cikkében.

Így járt a metró Győrben. Fotó: Bors
Így járt a metró Győrben. Fotó: Bors

Jankovits Barnabás és barátai a graffitik, illetve a grafikai tervezés világából érkeztek, s tízévnyi munka árán sikerült elérniük, hogy ma már a fal- és földdekoráció hallatán ne a rongálás, hanem a varázslat jusson az emberek eszébe. – Öten dolgozunk, s olykor bizony tovább tart egy-egy ötletelés, mint maga a festés. A Klauzál téri tér­hatású homlokzatot például két hétig terveztük, majd a megvalósítás is ugyanannyi időt igényelt.

A 3D-s földfestéssel gyorsabban haladunk, általában két nap alatt végzünk eggyel. Utóbbi kivitelezése egyébként egy sémára épül, ezért viszonylag behatárolt, miket lehet jól megfesteni, s bizony ezen a területen nincs nagyon új a nap alatt. Ám az egyik legnagyobb sikerünket, a győri metrót abszolút saját ötletből valósítottuk meg – mondja büszkén.

Nekik köszönhetően nemrég a Corvinus egyetemen hajókázni lehetett >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis rendszámot szerelt fel a Mazdára, lebukott a győri férfi

Az autó forgalmiját lefoglalták, a 34 éves férfi pedig mehetett a rendőrségre. Tovább olvasom