Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Lamba Rt.: másodszor kalapács alatt

Lassan egy éve, tavaly december 18. óta tart a győri Lamba Rt. felszámolása.
Lassan egy éve, tavaly december 18. óta tart a győri Lamba Rt. felszámolása. De csak az indulásban lehetünk biztosak, hogy mikor fejeződik be a felszámolás, azt legfeljebb tippelni lehet. A törvényes határidő két esztendő.

A több mint egymilliárdos adósságot felhalmozott Lamba Rt. felszámolása a múlt év végén kezdődött, akkor a cégnél már nem folyt termelés. A valamikor üdítőital-gyártással foglalkozó társaság a 2000-es évek elején meghonosította a PET-alapú műanyag hulladék feldolgozását is. A fejlesztés mintegy 800 millió forintba került, amihez a saját forrás mellett az állam is tetemes összeggel hozzájárult. Az ígéretesnek indult beruházás már nem térülhetett meg, a Lamba termelése folyamatosan csökkent és 2004 végére lehetetlenné vált a működése.

A Lamba felszámolóbiztosa, Erdélyi Csaba legfőbb törekvése az volt, hogy a cég egykori dolgozói ne pénz nélkül kerüljenek az utcára, még megkaphassák járandóságukat. A felszámolóbiztos szerette volna újraéleszteni a műanyag-feldolgozó termelését, ez azonban csupán egyetlen hónapra sikerült. Akkor is már csak közel negyven embert foglalkoztatott a cég.

A Lamba készleteinek nagy részétől mára sikerült megszabadulni és a cég ingatlanjának, ingóságainak értékesítéséről a közelmúltban jelent meg a közzététel a Cégközlönyben. Most másodszor, a Lamba értékesítése ugyanis az első próbálkozáskor eredménytelen volt, noha a hatvannapos pályázati idő alatt jó páran érdeklődtek a cég iránt. A mostani újabb fordulóban harminc nap áll rendelkezésre, hogy ajánlatot tegyenek a vevők a 850–900 millió forint értékűre becsült cégre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőper: korai még ítéletet mondani

Hol fog „lecsapódni” a Rába Quelle és a Pannon-Víz között zajló perben szóban forgó 134… Tovább olvasom