Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kulturális Örökség Napjai: zárt kapuk nyílnak

A Kulturális Örökség Napjain ismét megnyílnak olyan épületek kapui, amelyek az év többi napján csak részlegesen vagy időlegesen, illetve egyáltalán nem látogathatók.
Megyénkben közel negyven helyszínen, több mint félszáz programmal várják az érdeklődőket hétvégén.

A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett Kulturális Örökség Napjain (KÖN) országszerte sok száz épület és helyszín kapuja, köztük Győr-Moson-Sopron megyeiek nyílnak meg a látogatók előtt.

A KÖN az Európa Tanács által 1984-ben indított Európai Örökség Napok rendezvénysorozat részeként indult el Magyarországon 1999-ben. Ez a hétvége eszköz arra, hogy az emberek megismerjék kulturális örökségeiket, hogy erősítsék lakóhelyhez való kötődésüket. Ezek a napok felhívják a figyelmet az épített örökség szépségeire, sérülékeny mivoltára, pótolhatatlanságára, a korszerű és hatékony kezelés fontosságára, arra, hogy mindannyian felelősek vagyunk a következő nemzedékeknek való továbbadásukért – áll a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tájékoztatójában. Az idei rendezvény újdonsága, hogy szavazni lehet a kedvenc helyszínekre, a szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A szavazatok alapján minden megye legaktívabb helyszíne különdíjban részesül.

Részletes programok itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerű óvodavezető-csere Gönyűn

"Áll a bál Gönyűn a vezető leváltása miatt" – közölte lapunkkal egyik olvasónk. Mint írta: "az… Tovább olvasom