Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Körjegyzőséget alakítottak Péren és Nagyszentjánoson

Ugyan közigazgatásilag nem határos Nagyszentjános és Pér, de közel vannak egymáshoz és az összefogásból a községek profitálhatnak, ezért közös körjegyzőséget alapítottak.

Mindkét önkormányzat képviselő-testülete jóváhagyta a körjegyzőség megalakítását, ami a lakosoknak nem jelent változást, továbbra is helyben intézhetik ügyeiket.

A települések így több állami normatívát kaphatnak.  Friderics Cecília nagyszentjánosi polgármester elmondta: a községek önállósága is megmarad.

Szerinte a közös munka miatt később több területen is szorosabbra fűzhetik az együttműködést. S azért is célszerűnek tartja az összefogást, mert a települések mérete hasonló.

Herold Ádám péri polgármester lapunknak arról beszélt, hogy évek óta kerestek ilyesfajta együttműködéshez partnert. Most találtak is erre nyitottságot Nagyszentjános részéről.

Szerinte a két falu hasonlóan gondolkodik a településfejlesztésről, és érdemes volt időben lépniük, az önkormányzatokat érintő várható törvényi változásokra így felkészülni, az anyagi túlélés miatt is.

Meggyőződése: gazdasági, oktatási, turisztikai területen is összefoghatnak és a többi szomszédos községgel is erre törekednek.

Ahogy arról a Kisalföld korábban írt, 2011 elején Nagyszentjános Gönyűvel hozott volna létre körjegyzőséget utóbbi település kezdeményezésére, de a gönyűi testület meggondolta magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új kastélyt régi pompájával használják

Sport, kultúra, foglalkoztatás – Csikvánd szinte minden területen pályázott és nyert is… Tovább olvasom