Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Konkurensekből partnerek: LHB-Patent fúzió

Győrben két meghatározó vagyonvédelmi vállalkozás, a Security Patent és az LHB, annak ellenére, hogy alapvetően egy tőről fakadnak, egymás legnagyobb konkurensei voltak. A konkurenciaharc sok energiájukat emésztette fel.
Tovább bővült a Presztízs-díjas által létrehozott Patent Holding

Ezt az energiát június elsejétől a kooperációra, az ügyfelek érdekében az együttműködésre fordítják majd. Hogyan lehetséges ez, miként válnak partnerekké azok, akik egymás ellenfelei voltak eddig a piacon? Ki jár ezzel jól? A Pénz Beszél ennek nézett utána a kisalföldi Presztízs-díjas Kocsis Róbert (a Patent Holding ügyvezetője), valamint Bakom Zoltán (az LHB ügyvezetője) segítségével.

– Milyen előzményei voltak a fúziónak?

Kocsis Róbert: – A Security Patent és az LHB úgy is mondható, egy tőről fakad. A rendszerváltás után egy cégnél tanultuk meg a minőségi munkát, a jó szervezést, a hatékonyságot. Aztán kettéváltunk és attól kezdve már konkurensei voltunk egymásnak. Ezzel a szétválással a piacot is kétfelé osztottuk és a nevető harmadikak jártak jól, azok a kisebb cégek, akik a minőségi munkát csak ígérik, de nincs meg hozzá sem a felkészültségük, mint nekünk, sem az anyagi hátterük. Ez látnivaló volt, hátrány az LHB-nak is és a Security Patentnak is. Egy éve kezdtük el a tárgyalásokat, melyeket jelentősen felgyorsított Bakom Zoltán visszatérése, aki vállalta az LHB ügyvezetését.

Bakom Zoltán: – Ezerkilencszázkilencvenegy óta vagyunk jelen a piacon, és talán nem túlzás azt mondani, maradandót alkottunk ezen a területen. Magam három évre kicsit elhagytam az LHB-t és a vagyonvédelmi szakmát, de a szemem mindig az eseményeken tartottam. Próbáltam koordinálni a két cég közötti tárgyalásokat és talán ezzel is könnyebben jött létre a fúzió.

– Amikor két nagy múltú vagyonvédelmi cég egyesíti erőit, azonnal felmerül a kérdés, mit éreznek majd belőle az ügyfelek?

K. R.: – Az LHB a Patent Holding tagja lesz, az eddigi tulajdonosai a Patent Holdingban kaptak tulajdonrészt. Megmarad a saját ügyfélkörünk, az egyenruhánk. Akárcsak a Security Patentnak. Az ügyfelek csak többletet éreznek majd, hiszen mindkét cég reagál egymás riasztásaira.

B. Z.: – A fúzió a győrieknek is sokat jelent. Az itt élők egy még jobban összefogott vagyonvédelmi cég jelenlétét érzékelhetik majd. Az eddig a konkurenciaharcra fordított energiákat most az együttműködésre fordítjuk. Győrben négy-öt elfogó autó motoros járőrökkel kiegészítve cirkál majd huszonnégy órában. Így munkatársaink is nagyobb biztonságban lesznek, még olyan telephelyeken is, ahol egyedül vannak szolgálatban.

– A fúzióval milyen pozíciót szerzett meg a Patent-csoport a magyar vagyonvédelmi cégek toplistáján?

B. Z.: – Az utóbbi hét-nyolc évben mind a Security Patent, mind az LHB benne volt a legjobb tízben. A fúzióval az ország első öt legnagyobb vagyonvédelmi vállalkozásába kerültünk, mint holding. Győrben háromezer ügyfelünk van és hat-hétszáz fős végrehajtó csapatunk.

„Sok, a piacon szereplő vagyonvédelmi vállalkozással szemben mi hosszú távon tervezünk! Szeretnénk, ha az unokáink is ebből a cégből élnének meg. Ezért szakszerűen, jogszerűen dolgozunk és dolgoztatju
„Sok, a piacon szereplő vagyonvédelmi vállalkozással szemben mi hosszú távon tervezünk! Szeretnénk, ha az unokáink is ebből a cégből élnének meg. Ezért szakszerűen, jogszerűen dolgozunk és dolgoztatjuk munkatársainkat. (Kocsis Róbert, Bakom Zoltán)


K. R.: – Holdingszinten ötezer ügyfelet tudhatunk magunkénak. Bízom benne, ezt a számot jelentősen növelni tudjuk majd az együttműködésünknek is köszönhetően. Mosonmagyaróváron és Zalaegerszegen is dolgozunk, a Nyugat-Dunántúlon összesen kilencszáz munkatárssal. Ha éves bevételét nézzük meg a Patent Holdingnak, rögtön látható, tényleg a legjobb ötben a helyünk! Külön ki kell azt is emelnem, mi az indulásunk óta teljesen magyar cég vagyunk!

B. Z.: – Azt gondolom, erre különösen büszkék lehetünk. Megtanultuk, hogyan kell világszínvonalon dolgozni és felvenni a harcot a piacon a legnagyobb külföldi multikkal.

K. R.: – A fúzió fontos lépés. Az erősödés is. Így ügyfeleink egy még megbízhatóbb céggel lesznek kapcsolatban. Sok, a piacon szereplő vagyonvédelmi vállalkozással szemben mi hosszú távon tervezünk! Azt szeretnénk, ha az unokáink is ebből a cégből élnének meg. Ezt csak úgy érhetjük el, ha szakszerűen, jogszerűen dolgozunk és dolgoztatjuk munkatársainkat. Sajnos ez a kisebb cégekre a mi szakmánkban nem igazán jellemző.

B. Z.: – Nekünk fontos a megbízhatóság, a korrektség, fontos, hogy partnerünk, ügyfelünk azt kapja, amit megrendel tőlünk. Szakmai múltunk erre garancia.

K. R.: – Holdingszinten célunk, hogy a régiót teljesen lefedjük. Szeretnénk tovább erősödni a jövőben. Komoly fejlesztések indultak el Győrben a távfelügyeleti üzletágban. Több autónk, motorunk, kivonulószolgálati irodánk van. Közben kiemelten fontos számunkra a huszonnégy órás házi segítségnyújtás és a video-távfel-
ügyelet. Ezek a jövő vagyon- és életvédelmi eszközei, melyek már szerepelnek a mi kínálatunkban.

B. Z.: – Megindultunk a vagyon- és életvédelmi eszközök forgalmazásával. Ilyen például a SAL-rendszer, mely magas házak tetejéről tesz lehetővé önmentést! GPRS-rendszerünkkel egész autóflottákat tudunk felügyelni. Ezentúl közösen mondhatjuk el szlogenjeinket, melyeket eddig külön használtunk: A biztonság minősége az emberért, többek között a jobb!

A Security Patent 2008. június elsejétől fúzióra lépett az LHB Inter Securityval. Ezzel az ország első öt legnagyobb vagyonvédelmi cége közé került be a Patent Holding.

Mindkét cég ISO 9001 minősítéssel rendelkezik. Az LHB két éve adatbiztonsági minősítést, nemrégiben NATO-minősítést is kapott.

Olvasóink írták

  • 3. P.K. 2008. június 09. 19:44
    „Gartulálok a Security Patent minden dolgozójának :o)”
  • 2. dream 2008. június 09. 19:41
    „Bocsi, hogy belejavítok, de Kocsis úrnak nyelv botlása volt, nem egyenruha, hanem formaruha. A hivatásosoknak van az előbbi, utóbbi pedig, pont amiatt, hogy ne legyen egyforma, - formaruhának nevezik. Egyetlen kérdésem lenne még, ha ők a nagy cégek egyesülnek, gondolom kellőszakmai hozzáértéssel, tőkével, stb. akkor miért van szükség arra, hogy Patentos formaruhában dolgoztatnak, de alvállalkozó köt az embereikkel szerződést? Mikor veszi át az embereket a Patent, ill. áll-e szándékában egyáltalán? Hogy is van ez?”
  • 1. Voith 2008. június 09. 05:27
    „Tehát drágább lesz a szolgáltatás....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félezer kártya talált gazdára

Győr - A Győri Bevásárló Utcák Napja sikerrel zárult szombaton, elégedetten nyilatkoztak a rendezők.… Tovább olvasom