Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Konferencia Győrött

Kétnapos önkormányzati kommunikációs konferencia kezdődött szerdán Győrben.
A környezetvédelmi és infrastrukturális beruházásokban elengedhetetlen a lakosság minél gyorsabb és nyíltabb tájékoztatása. Az ország ötven önkormányzatától mintegy százan érkeztek arra a kétnapos konferenciára, mely tegnap kezdődött Győrben, a városháza dísztermében. Szervezője és életre hívója a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, célja pedig a tágabb értelemben vett lakossági tájékoztatásra való felkészítés. Jelesül azoknak a környezetvédelmi és infrastrukturális beruházásoknak a lakossági tájékoztatásáról volt szó, melyeket az unió támogat, és amelyek az önkormányzatok gesztorságával valósulnak meg.

A hulladékgazdálkodás, a szennyvízkezelés, vagy például a csatornázás infrastruktúrájának fejlesztésekor a lakosság szakszerű tájékoztatása, az érintettekkel való folyamatos együttműködés ma már kötelező elvárás, ennek hiányában a magyarországi fejlesztések aligha számíthatnak támogatásra az EU pályázatain – mondta a Kisalföldnek a tanácskozás egyik előadója, Száraz Lajos szociológus.

A konferencia jelentőségéről dr. Donáth Bélát, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fejlesztési igazgatóságának vezetőjét kérdezte. – Abban lehet nagy szerepe és jelentősége a tanácskozásnak, hogy a PR-munka résztvevői még inkább egy nyelven beszéljenek és segítsenek megérteni a lakossági tájékoztatás rendkívüli fontosságát. Magyarország 2000-ben kapcsolódott be az unió ISPA-programjának környezetvédelmi fejlesztéseibe. A gyakorlatból tudjuk, hogy ahol nem volt megfelelő a lakosság tájékoztatása, azokban a fejlesztésekben majdnem elbuktunk.
„ A tájékoztatásnak a lehető legkorábban meg kell kezdődnie. Az az út nem járható, hogy valahol valakik eldöntik, mit valósítanak meg, aztán menet közben majd tájékoztatják a lakosságot."

A konferencián nem előadóként, hanem úgymond érintettként vett részt Kovács Barnabás, a győri Komszol ügyvezető igazgatója. Nagyon is egyetért a lakosság tájékoztatásának fontosságával – mondta nyomatékkal. A Győrött megvalósítás előtt álló sashegyi hulladékelbánó mű szükségességéről húsz éve beszéltek először. 2000-ig, a döntésig rengeteg minden történt, azóta is sorozatban tartotta a társaság a lakossági fórumokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vásárcsarnok a régi problémákkal

Átadták a felújított győri vásárcsarnokot, az árusok azonban többet vártak a húszmilliós… Tovább olvasom