Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kocsmai vetélkedőt rendeztek a Belvárosban Győr történelméről - fotók

Hallottak már a pub kvízról? Győrben most debütált: a résztvevő csapatok sörök kóstolása mellett, jó hangulatban válaszoltak történelmi fejtörőkre.

A "Lüktető belváros – Győr történelmi belvárosának funkcióbővítő fejlesztése, II. ütem" című uniós projekt keretében meghirdetett városrehabilitációs témájú mini projekt egyik nyertes pályázataként a Keret Egyesület városismereti vetélkedőt hirdetett négy fős csapatoknak májusban.

"A vetélkedőt a Magyarországon már sok helyütt játszott, de Győrben még nem meghonosodott `pubquiz´, azaz kocsmai vetélkedők alapján szervezzük meg. Három elődöntő alapján lehetséges a továbbjutás a döntőbe, ahol a legjobb csapatok mérhetik össze tudásukat" - mondta Tóth Péter.

A Keret Egyesület elnöke: "ezek a vetélkedők a jó társaságról, a vidámságról szólnak, miközben pár korsó sör mellett jó kis feladatokkal a játékosok az agyukat is megtornáztatják".

A hét feladatból álló történelmi kvízt Hegedüs Péter győri történész állította össze. Ha már történelem, a krónika kedvéért mindenképp meg kell jegyezni: a több mint két órán át tartó első elődöntőt az Import Imprós tagokkal megerősített Másnapos Kérészek nyerték a Katalin kertben.

A döntőt június 4-én rendezik a Vendelin Presszóban.


Kocsmai vetélkedőt rendeztek a Belvárosban Győr történelméről

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földrajz érettségi megoldások 2014 - fotókon, videón a feladatlapok

A 2014-es földrajz érettségi megoldásait Németh Tibor, a győri Kazinczy-gimnázium igazgatójának… Tovább olvasom