Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kitüntetett önkormányzat

Augusztus 20. alkalmából a győri önkormányzat, illetve munkatársai több rangos országos elismerésben részesültek – erről is szó volt egyebek között a szokásos tegnapi városházi sajtótájékoztatón.

Ezüst érdemkereszt

A köztársasági elnök Tóth Bélának érdemes és eredményes munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta. Tóth Béla 1973. október 16-tól dolgozik a közigazgatásban. 1984-től közgazdasági csoportvezetői megbízást kapott. Aktívan közreműködött a járási hivatalok megszűnését követően a községek feladatváltozásával összefüggő pénzügyi-technikai megoldások kidolgozásában. 1991-től pénzügyi osztályvezető-helyettes, majd közgazdasági irodavezető a győri polgármesteri hivatalban, 1995-től pedig a költségvetési csoport vezetője. Lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel irányítja és összefogja az önkormányzat költségvetésével összefüggő feladatokat.

Esterházy Miksa-díj

A gyermek-, ifjúság és sportminiszter, mint már hírben beszámoltunk róla, Esterházy Miksa-díjat adományozott Molnár Péternek, a városi sportigazgatóság vezetőjének. Az idén először adományozott Esterházy Miksa-díj azon személyek lelkiismeretes tevékenységének elismerésére szolgál, akik a sport népszerűsítése, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki; valamint a testneveléssel és a sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekben, köztestületekben, továbbá a magyar testkultúra és a sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben végezték munkájukat.

A város a jövőért

Ugyancsak az idén először a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter „Települési önkormányzat a jövőért" miniszteri díjat adományozott Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának, amely rangos hazai és nemzetközi versenyek szervezésében vett részt, többek között: XII. női kézilabda-világbajnokság, VII. maratoni kajak-kenu világbajnokság, triatlon Világkupa, erőemelő EB, birkózó Magyar Nagydíj, IV. maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság, XII. női junior-világbajnokság. Mindemellett nemcsak a város sportszerető polgárainak szolgáltak maradandó élményekkel, hanem a város sportéletének fejlesztésében is kiemelkedő sikereket értek el. A Magyar Olimpiai Bizottság értékelése alapján az elmúlt három téli és nyári olimpián elért eredmények szerint a megyei jogú városok rangsorában Győr végzett az élen. A díjat Balogh József polgármester csütörtökön vette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc utca újult 300 millióból

Győrben nem csupán a fő közlekedési utakon zajlanak – a közlekedőknek gyakran bosszúságot is… Tovább olvasom