Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kisbajcsi pályázatok a fejlesztésekért

Kisbajcs - Az orvosi rendelő akadálymentesítéséhez több mint négymillió forint uniós forrást nyert a kisbajcsi önkormányzat, amely a helyi iskolát szintén pályázat révén szeretné felújíttatni.
A Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola teljes belső felújítása érdekében már beadta a támogatást igénylő pályázatát Kisbajcs. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretéből szeretne a százmillió forintos beruházáshoz anyagi segítséget kapni. A padozat, a padló, a bútorzat cseréjét, az informatikai struktúra kiépítését, a villamos hálózat felújítását, a teljes körű akadálymentesítést, az energiatakarékos fűtés bevezetését és közösségi tér kialakítását szeretnék így megoldani az oktatási intézményben. Sőt még napkollektort is beszereznének a melegvíz-szolgáltatáshoz. Fejlesztési szándékaikról lapunknak Kamocsai Sándor kisbajcsi polgármester beszélt. Elmondta azt is, hogy előkészítenek még egy jelentős projektet, ami a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását, illetve kiépítését szakaszosan megvalósítva oldaná meg. Ez a mintegy 150 millió forintos beruházás azért is fontos, mert a községben található a Győrt is ellátó ivóvízkészlet nagy része. Ehhez is a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében szeretnének támogatást kapni.

A regionális fejlesztési tanács pályázatain a polgármesteri hivatal épületének kibővítéséhez és az Árpád utca burkolatának felújításához akar támogatást kérni a falu. Az Új és a Kismező utca aszfaltozását pedig önkormányzati és lakossági hozzájárulással szeretné megoldani. Ehhez valószínűleg hitelfelvételre is szükség lesz. Elkezdte az egyeztetést az önkormányzat az új építési telkek ügyében több telektulajdonossal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés az időseknek

Győr - Kétszeres meglepetésben részesültek szerdán délután a győri idősügyi tanács résztvevői,… Tovább olvasom