Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kisalföld-klubok:Gicen élő fiú lett az ötezredik tag

Győr-Moson-Sopron - Németh Bence ötödikes kisdiák regisztrálta magát ötezredikként a Kisalföld internetes klubhálózatán. A Gicen élő kisfiú a sokorópátkai klubnak lett tagja (cikkünkből kiderül, miért); hamarosan Bence is, s minden tagunk látni fogja, hogyan alakul át a klubhálózatnak „otthont" adó közösségi portál.

Sorsszerű, hogy épp a sokorópátkai általános iskola ötödikes kisdiákja, Németh Bence lett a Kisalföld internetes klubhálózatának ötezredik tagja. A tizenegy éves Bence elmondása szerint ötévesen ült először számítógép elé, s azóta is ez az egyik kedvenc hobbija. Az internetet harmadikos kora óta használja – s már nem csak játékokat keres. A sokorópátkai klubba azért regisztrált a Gicen élő kisfiú, hogy az iskolai kirándulásairól képeket találjon. Szerencséje is volt, hogy éppen akkor kattintott, amikor a számláló 4999-ről az ötezerre ugrott. De azt is reméljük, hogy Bence sok fotót, őt érdeklő témákat és persze barátokat talál még a klubban a későbbiekben, s azt is, hogy a véleménye nem fog változni – most ugyanis azt mondja, minden tetszik neki, amit a kisalfold.hu oldalain talál.

Az osztálytársakkal személyesen, de akár a kluboldalakon is találkozhat Németh Bence, a nyertes tagunk. Fotó: Krizsán Csaba
Az osztálytársakkal személyesen, de akár a kluboldalakon is találkozhat Németh Bence, a nyertes tagunk. Fotó: Krizsán Csaba


A „Network" közösségi portál, amely otthont ad a települési kluboknak is, az első egy év próbaidőszak után ugyanis „élesben" (szakemberek ezt úgy mondják, Béta-fázisból Alfa-fázisba ért) folytatja pályafutását. A célok és az elvek semmiben sem változnak – mondta Nagygyörgy Miklós igazgató: a közösségi portál továbbra is olyan embereket szeretne összehozni, akiknek azonos az érdeklődési körük, hobbijuk vagy éppen a szülőhelyük, otthonuk. 

Természetesen régi barátok is egymásra találhatnak a kluboldalakon, de a Networköt pontosan a tematikus rendszere különbözteti meg más közösségi portáltól, így például az Iwiwtől. Abban sem lesz változás szeptember 22. után, hogy továbbra is bárki ingyen bejelentkezhet a klubokba, s akár saját közösségi oldalt is létrehozhat, hogy aztán így találjon horgász, állattartó vagy zenész barátot magának.
A változás inkább csak a külsőségekben mutatkozik majd meg az internetezők számára, akik átláthatóbb rendszert láthatnak alig több mint egy hét múlva.

A Network jelenleg 70 ezer tagot tudhat magának, ebből 5 ezren a Kisalföld klubhálózatának tagjai, ami számunkra is nagy öröm.
Bence „számmisztikája" miatt az eddigi legsikeresebb klubjaink egy-egy vezetőjétől azt kértük, 5 pontban köszöntsék a kisfiút, akivel immáron egy közösséghez tartoznak. Lakatos Attila gönyűi klubvezető ezt írta Bencének:

„1. Tudod, ez tényleg egy közösség (településnév.kisalfold.hu), és mindig légy kíváncsi arra, hogy a körülötted lévő településeken mi történik – ha tudsz, segíts is nekik. 2. Arra mindig légy büszke, hogy te ennek a megyének vagy a gyermeke, és ide tartozol. 3. Ötezrediknek könnyű lenni – akár szerencse kérdése is lehet –, de felelősség is. Kérlek, mutass példát a korosztályodnak, hogy érdemes ehhez a közösséghez csatlakozni. 4. Tizenegy évesen természetesen nem csak azon jár az eszed, hogy az ötezredik vagy a Kisalföld-kluboldalakon... inkább a lányokon, igaz?  Abban biztos lehetsz, hogy ezek után sikered lesz, hisz megismerik a neved! 5. Mint a gönyűi klub vezetője szeretettel köszöntelek, és remélem, néhány hónap múlva te köszöntheted a 15 ezredik klubtagot!"

Pintér Tamás, Und klubvezetője szintén öt mondattal gratulált: „Üdvözlünk 5 ezredik tagként a Kisalföld-kluboldalak egyre nagyobb táborában, ahol gyerekek és felnőttek egyformán helyezhetnek el képeket, videókat. Az 5000 nagy szám, az 5 jelentős, főleg a tanulóknak; neked különösen, hiszen 5 betűből áll a neved, 5. osztályos vagy és éppen te lettél az ötezredik. Reméljük, sok 5-ös boldog tulajdonosa leszel az 5. osztályban. Kívánjuk, hogy a kluboldalakon található információk hasznosak legyenek számodra és még több tudásra tegyél szert általuk. Ne feledd, az a tudás a leghasznosabb, melyet másokkal is megosztasz."

Persze Szakács Sándor, Sokorópátka klubvezetője is köszöntötte legújabb tagját: „Kedves Bence! Gratulálok 5 ezredik klubtagunknak. Oldalaink lapozgatásához jó szórakozást kívánok. Gazdagodj új ismeretekkel, szerezz sok barátot magadnak, s tovább ügyeskedj az iskolai tanulásban!"

Télből a nyárba

Áprilisban nyitottuk, a minap pedig ötezredik tagját köszöntötte a kisalfold.hu klubhálózata, mely a kisalfold.hu/klub oldalról érhető el. A települési és tematikus klubok motorjai a klubvezetők. Közülük néhányan már több száz fős tagságot gyűjtöttek maguk köré. Ez egyben bizonyíték arra is: a világhálón akár pár hónap alatt közösséget lehet kovácsolni. A legaktívabb klubok vezetőit ahogy ígértük, év végén megválasztjuk, a győztes jutalma pedig egy álomnyaralás lesz. Igen, hisz télből a nyárba röptetjük el azt a klubvezetőnket, akinek települési oldalán a település lélekszámához képest a legnagyobb a tagság és a legtöbb napi látogató megfordul.  hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jön a megyébe az Apollo Tyres

„Több mint egy tucat magyarországi város azért versenyez, hogy az indiai Apollo Tyres őket… Tovább olvasom