Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Kik vezetik az új tankerületeket?

Több mint egy hete kezdték meg munkájukat a tankerületi igazgatók, akiknek legfontosabb feladatuk most az iskolák állami fenntartásba vételének elősegítése. Az országban 198, megyénkben hét vezető irányítja majd az alap- és középfokú oktatási intézményeket, koordinálja a pedagógiai munkát.

November 5-ig mind a 198 tankerületi igazgató kézhez kapta kinevezését, azóta munkába is álltak: előkészítik az iskolák állami fenntartásba vételét. Az országban a járások számával megegyező tankerület alakult, székhelyük a járási központokban van.

Ennek megfelelően megyénkben győri, mosonmagyaróvári, soproni, kapuvári, csornai, téti és pannonhalmi központtal működnek a tankerületek, s illetékességi területük is azonos a járásokéval. Tehát a Győri járáshoz tartozó települések oktatási intézményeit a győri tankerületi igazgató irányítja majd, és így tovább.

A Kisalföld kérésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elküldte a megye tankerületi igazgatóinak listáját: Győr – Blazovicsné Varga Marianna, Kapuvár – Biczó Kálmán, Pannonhalma – Hajdú Ákos, Tét – Horváth Lajos, Csorna – Nagy Adél, Mosonmagyaróvár – Resch Erzsébet, Sopron – Szentgáliné Erőss Márta. A hivatalos tájékoztatóból mindössze ennyit, az igazgatók neveit tudhattuk meg. Hosszas kutatással igyekeztünk kideríteni, hogy ki honnan jött.

Információink szerint Blazovicsné Varga Marianna a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet igazgatói székét cseréli a győri tankerületére. Korábban dolgozott a megyei pedagógiai intézetben is pedagógiai és közoktatási szakértőként, főtanácsosként.

Biczó Kálmánról úgy tudjuk, hogy a kapuvári önkormányzat intézményirányítási ügyintézője volt igazgatói megbízatásáig, Hajdú Ákos pedig a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának egyik európai uniós programjából vette ki a részét "információnyújtóként".

Horváth Lajos, a megyei közgyűlés egykori alelnöke információink szerint a megyei pedagógiai intézet pedagógiai előadójaként pályázta meg és nyerte el a tankerületi igazgatói posztot.

Nagy Adél a Kóny–Győrsövényház körjegyzőség pályázati referenseként lett tankerületi igazgató, korábban a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezeténél tevékenykedett.

Resch Erzsébet a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskolából távozik igazgatói kinevezése miatt, ott matematika–fizika szakos tanárként, az intézmény minőségbiztosításának egyik irányítójaként dolgozott.

Szentgáliné Erőss Márta információink szerint hét évvel ezelőttig a soproni Széchenyi István Gimnázium földrajz–könyvtár szakos pedagógusa volt, a katedrát akkor a paksi városi könyvtár igazgatói székére cserélte – úgy tudjuk, hogy onnan tér most vissza a hűség városába.

Feladatuk – munkáltatójuk, a Klik közleménye szerint – "az illetékességi területükön működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel; rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése; és bizonyos esetekben az intézmények működési feladatainak ellátása".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk nettó átlagbéréhez viszonyítva sokkal olcsóbb a helyi buszközlekedés külföldön

Amire többen nagy összegben fogadtak volna, tény: Ausztriában és Csehországban az átlagbérekhez képest olcsóbb a helyi buszközlekedés, mint Győrben és a többi magyar nagyvárosban. Szavazás. Tovább olvasom