Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kik támadják az országot?

„A magyar kormányt ért támadások oka az, hogy az Orbán-kormány ragaszkodik a tradicionális európai értékekhez" – osztotta meg csütörtökön véleményét a sajtó képviselőivel Tóth Gy. László politológus a Kik támadják Magyarországot és miért? című könyv bemutatóján.
A címben feltett másik kérdésre, a „kik"-re vonatkozóan elmondta: az Amerikai Egyesült Államok. „Kétezer-tizenegy szeptembere és két-
ezer-tizenkettő februárja között az USA élénk érdeklődést mutatott az Orbán-kormány iránt, támadássorozatot indított ellene" – vélekedett Tóth Gy. László.

A könyv másik két szerzője, Lentner Csaba közgazdász, egyetemi tanár és Zárug Péter Farkas politológus a Magyarországot ért kritikák más-más aspektusait tárták fel. Lentner szerint az ország elleni támadások gazdasági oka, hogy „az Orbán-kormány szakított az elmúlt húsz év gazdaságpolitikájával, bevette a nemzetközi cégeket is a közteherviselésbe". Zárug úgy véli: „Most kegyelmi pillanatot élünk, a dél-európai országok helyzete miatt elterelődött rólunk a figyelem, de az USA minden eszközt bevet majd azért, hogy politikailag békésebb partnert találjanak."

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2012. július 27. 08:35
    „Hejesbités, kik támadják Orbánt és politikáját ? Az ellenzék, vagyis a lakosság 65%-a, az unio, usa és a civilizált világ.”
  • 1. elemér 2012. július 27. 08:12
    „Kik támadják az országot? Ez egy rosszul fogalmazott kérdés. Kik támadják Orbánt, igy már inkáb. Azok akik felvilágosultak Mo.-n és nyugaton. Miért támadják ? Azért mert visszafelé akarja vezetni az országot a középkorba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitotta kapuit az ETO Park Hotel - fotók, videó

A hotel Magyarország első olyan szállodája, melynek szobái a zöld-fehér focicsapat stadionjára… Tovább olvasom