Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Kibékülne anyjával a késelő

˝Mint a gyermekemet szeretem, de emberként megvetem őt˝ – ezt mondta a Kisalföldnek az anya, akit fia megkéselt, miután nevelőapját kis híján megölte. G. Pétert hat évre ítélték kedden, ez még nem jogerős.

A csonka családban felcseperedő kamasz 16 éves korától különvált családjától, külföldön élt, majd tavaly, 29 évesen anyjához és annak férjéhez költözött. Sokat ivott, szerinte alkalmanként, a sértettek szerint rendszeresen, mindenesetre eleget ahhoz, hogy a 110 ezer forintból élő házaspár kérdőre vonja. A feszültség egyre nőtt, és nem mindig rajta állt a vásár, egyébként korábban a házaspár sem vetette meg az italt. A kaput az tette be, amikor az önkormányzati bérlakásból ki kellett költözni. A szülők szerint a lakók összefogásának több oka volt, összeférhetetlennek tartották őket, előbb egy cica, majd egy kutya miatt, végül mert eleinte nem éltek házasságban. Ennek a késeléshez csak annyiban van köze, hogy a költözés miatt akarták kirakni a szerintük pár ezret hazaadó, italozó fiú szűrét.

Már január 25-én összezördültek az 58 éves nevelőapával, s az anya korábbi vallomása szerint ekkor is megvillant a kés. Az biztos, hogy három nappal később a férfi okozta az iszonyúan fájdalmas sérüléseket nevelőapjának. Egy újabb összeveszés után a szobájába húzódó pár után ment késsel a kezében, pár másodperc múlva már szúrt is a férfi háta felé. „Feldarabollak benneteket, mint a disznót" – kiáltotta és végighasította a fejet, a nyakat. Az anya közbeavatkozott, neki a nyakát és kulcscsontját érte a penge, de szerencsére megúszta könnyebb sérüléssel. A nő szerint a férjéből sugárban spriccelő vér látványára tért észhez Péter, a mostohaapa egy hétig volt kórházban, jobb tüdőlebenyét el kellett távolítani.

Az egyetlen oka, hogy az egyébként vérzékenység miatt is kezelt nevelőapa túlélte a kirohanást, hogy Péter ezután maga hívta ki a mentőket. Hangfelvétel őrzi hát a következőt: „Segítség, megöltem a szüleimet." Ez a telefonhívás az oka annak is, hogy G. Pétert nem kettős emberölési kísérlet, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélte el tegnap dr. Judi István tanácsa. Hat év börtönt kapott, ami ellen enyhítésért fellebbezett, egyébként az előzetesben töltött 10 hónapot is beleszámítva 3 év 2 hónap múlva feltételesen szabadulhat.

Az utolsó szó jogán elmondta: nem a börtön aggasztja, hanem hogy helyre tudja idővel állítani kapcsolatát az édesanyjával. „Azt hiszem, én nem kereshetem, nekik kell megtenni a lépést. Nagyon megbántam, amit tettem, a börtönben már megkaptam az ítéletet, úgy néztek rám, mint egy anyagyilkosra, úgy is bántak velem."

Valóban a szülőnek kell majd kezdeményezni, ennek megértéséhez tartozik, hogy Péter anyja már korábban is aggódott fia előzetese miatt: „csak ki ne engedjék", mert retteg tőle. Most így beszélt a Kisalföldnek:
– Minden áldott éjszaka azt álmodom, hogy a fiam ott áll az ajtóban, késsel a kezében. Mint a gyermekemet szeretem, de emberként megvetem őt. Néha előveszem a gyerekkori fényképeit és sírni van kedvem. De félelmet éreztem, ahogy ma megláttam – vallotta az asszony, aki azóta másodszor pillantotta meg fiát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tujákat tarolt le autójával egy győri férfi

A teherautó sofőrje relatív gyorshajtása miatt kisodródott és így tarolta le a növényzetet egy győri… Tovább olvasom