Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Ki ütött először? Pofozkodás Mezőörsön

Mezőörs - Forrnak az indulatok Mezőörsön. Amellett, hogy a testületi ülésen a krimi határát súroló jelenetek zajlottak a napokban, a település egyik lakója és a polgármester között is pofonok csattantak. Mindketten azt állítják: „ő ütött, én csak védekeztem".

Monokli az egyik férfi szeme alatt, körömnyomok a másik arcán. Pillanatnyi helyzetkép a mezőörsi állapotokról. A településen élő gazda, Kollár István azt állítja, falopással gyanúsította meg őt a polgármester, majd rátámadt.

– Tavaly jóindulatból letárcsáztam az önkormányzat kéthektáros területét, hogy ne büntessék meg a települést a parlagfű miatt. Ezért csak azt kértem, hogy az önkormányzati út és árok mellől kivághassam az elszárad akácfákat. Itt van a jegyző feljegyzése, amit erről még február tizenkettedikén írt – magyarázta Kollár István, akinek egy vörös-lila véraláfutás díszíti az arcát a bal szeme alatt.

Bogárdi Zoltán polgármester a karmolásokról vetetett látleletet.


Kollár István elmondta, a múlt héten pénteken kiment a homlokrakodójával, hogy hazaszállítsa a fát, egy segítséget is vitt magával.

– Ahogy a géppel dolgoztam, megérkezett a polgármester. Amint kiugrott az autójából, elkezdett szitkozódva kiabálni, hogy miért lopom a fát. Meg akartam mutatni neki a jegyző levelét, de azt kiverte a kezemből, majd azonnal megütött. Én csak védekezni tudtam, mert az ütéstől szédelegtem, s a homlokrakodó fogódzkodójába kapaszkodtam – idézte fel a szerinte történteket Kollár István. A sérülésről orvosi látlelet is készült. A fát a rendőrség a gazda udvarán lefoglalta.

– Feljelentem a polgármestert, mert akkor sem üthetett volna meg, ha tényleg lopom a fát. De arra én nem vagyok rászorulva – mondta végül Kollár István.

Egészen másként emlékszik a történtekre Mezőörs polgármestere, Bogárdi Zoltán, aki szerint tőlünk hallotta először, hogy megütötte volna a gazdát.

Kollár István arcát kék monokli „díszíti".


– Ismerni kell annak az embernek a habitusát, amiről én megfeledkeztem. Elkövettem azt a hibát, hogy tanú nélkül mentem oda hozzá, amikor valaki szólt, hogy vágja az önkormányzat fáját. Azt, amit árverésen akartunk eladni, mint korábban is – így emlékezett a múlt pénteken történtekre Bogárdi Zoltán. A polgármester szerint nem ez volt az első, hogy probléma volt a gazdával.

– Odamentem a géphez, megkerültem, hogy Kollár István lásson engem és intettem neki, hogy szálljon ki. Közben megkérdeztem tőle: Már megint maga az? Kértem, mutassa meg az engedélyt, mire azt válaszolta, hogy semmi közöm hozzá. Sajátos stílusával felém indult és kiabálta, hogy majd ő ad nekem, s belekapott az arcomba. Védekeztem, nem emlékszem, hogy megütöttem volna, ez új nekem. Ha igen, akkor véletlenül érhettem el őt – mondta el saját verzióját Bogárdi Zoltán.
A polgármester is elment orvoshoz, látleletet vetetett fel, s tetanuszt adatott be magának.

A rendőrség az 50 ezer forint értékű akácfával kapcsolatban lopás gyanúja miatt nyomoz, vizsgálják, volt-e engedély annak kivágására.

A megyei főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes elmondta: az eddigi adatok szerint kölcsönös tettlegesség volt Mezőörsön. Vizsgálják, hogy a polgármesterrel szemben megvalósult-e a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak. Mivel mindkettőjüknek könnyű sérülése van, magánvádas indítványt tehetnek igazuk bizonyítására.

Az eset háttere a dokumentumokban.

Olvasóink írták

170 hozzászólás
 • 170. érdeklődő 2. 2008. május 30. 11:05
  „T. Érdeklődő vagyis kedves Polgármester Úr!
  Örömmel olvastam a leleplező dokumentumokat, most már világosan látok mindent.
  Csak dolgozzon sokat, természetesen önzetlenül, fizetés nélkül a falu érdekében. Ne zavarja, ha azt mondja mindenki, hogy Mezőörs nem fejlődött semmit az utóbbi években. Tartson ki!
  Ne zavarja az sem, hogy sokan azt mondják, hogy bezzeg az alapítványi iskola és az épület milyen szépen fejlődik, hiszen ez is Mezőörs része! A falu közepén! Méghozzá!
  Ne zavarja az sem, ha azt mondják, hogy semmit sem dolgozik! Csak mert ezt más nem láthatja, azt a napi, nagy felelősségű munkát!
  Üdvözlettel
  Érdeklődő
  u.i. nem vagyok a polgármester Úrnak sem rokona, sem alkalmazottja, sem más módon függésben nem vagyok tőle!! Ezt itt kijelentem.”
 • 169. érdeklődő 2008. május 27. 16:11
  „T. Mindenki!

  Örömmel vettem észre, hogy nyilvánosságra kerültek az önkormányzat és az alapítványi iskola dokumentumai. Tanulságos olvasmányok, mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe!
  Elérhetősége: kattints "Az eset háttere a dokumentumokban" címre, amit megtalálsz a Ki ütött először? c. cikk végén!

  érdeklődő”
 • 168. pertik-fan 2008. április 17. 13:06
  „Emberek!
  Petrik Marit polgármesternek!”
 • 167. Örsi 2008. április 15. 18:41
  „Nem egy és nem kettő szülőtől hallottam már azt, hogy megbánták, hogy az MMÁMK-ba iratták a gyereküket.Olyat is hallottam, hogy egy szülőnek nem adták oda az őt megillető pénzt, mivel ahogy el is hangzott "MÁSRA KELLETT A PÉNZ" holott az intézmény köteles lett volna kifizetni miután azt megkapta.Ez is példázza, hogy Szabó Tiborné miért követelte azt az őket meg nem illető pénzt,EGYÉRTELMŰ!!!

  NEM OLYAN RÓZSÁS A HELYZET, MINT AHOGY AZT SOKAN KÉPZELIK AZ MMÁMK-BAN, VALÓSZÍNÜLEG A FENNMARADÁSÉRT KŰZDENEK??+!!!”
 • 166. csalo-gány 2008. április 15. 17:23
  „mi az az MMK??:))”
 • 165. csalogány 2008. április 15. 16:25
  „Mindenkinek ajánlom figyelmébe a mai újságban megjelent cikket! A Vocational Academy Alapítványról szól, de szerintem általánosítható!!
  "Két hónappal az idei tanév vége előtt, a beiratkozások időszakában a települések zömében még nem tudják a szülők és gyerekek, hogy mi lesz az alapítványi intézmények sorsa. A szűkebb régióban hét kistelepülésen a Vocational Academy Alapítvány (VA) működteti a helyi iskolákat és helyenként az óvodákat is. Az intézmények munkáját szinte a kezdetektől pénzügyi problémák kísérik, melyek miatt napjainkban időszerűvé vált az intézmények sorsának újragondolása."
  Nem tudom elképzelni, hogy míg az összes alapítvány bajban van, addig az MMK-nak nincsenek anyagi gondjai! Nem tudom elképzelni, hogy annyi támogatója lenne, hogy ne kelljen megszorításokat bevezetniük.”
 • 164. sony 2008. április 15. 06:52
  „Első mondatomban meg kívánom jegyezni, hogy nem ismerem személyesen a Tisztelendő Urat, de volt részem egy olyan, általa celebrált engesztelő szentmisén részt venni, amelyről felháborodásomban csak a gyászoló család iránt érzett tiszteletből nem jöttem ki. Ennek ellenére, Ő Mezőörs egyik fő irányítója. Nem lehet, hogy a gyülekezetben van a hiba, aki mint a birkanyáj, követi ezt az embert, akármi is legyen a prédikációja? (egyébként az ominózus eset óta nem tettem be a lábam a mezőörsi templomba, és azt meg még álmomban sem gondoltam, hogy ezen a szép helyen, ilyen gyilkos indulatok forrnak. Valamilyen szinten sajnálom az itt lakókat, hogy ezt tűrik, engedik és többen még kezet is nyújtanak ahhoz, hogy segítsenek "haragszom rád-ot" játszani. Szerintem ez azoknak megalázó, akik csupán lakni szeretnének Mezőörsön, békében, szeretetben, családban. Nem érdekel engem, hogy Önök katolikusok-e, reformátusok-e, ki-kinek a rokona, ki-kit csal meg, ki költözik külön, ill. el és miért, mert én és a családom nyugalomban, szeretetben szeretne élni, Önökkel, vagy Önök nélkül, de függetlenül. Vagy ez erre felé olyan nagy kérés? Elhibázott lépés lenne, amiért itt telepedtem le? Szép napot.”
 • 163. Örsi 2008. április 14. 18:12
  „Tisztelt Mindenki!!

  A minap jutott fülembe egy kósza hír, amin fennakadtam és nem birtam lenyelni. Kérdem én, hogy jön egy ember(legyen az plébános) ahhoz, hogy megtiltsa a fiatal, mozogni, sportolni szerető fiatal srácoknak azt, hogy Mezőörsöt képviseljék a helyi focicsapatben...Mindennek van határa!!! Azon szülőknek akiknek a PLÉBÁNOS ilyet mondd, nincs semmi önbecsülésük? A pap szava szent, vagy már mise téma, hogy a katolikus fiatalok nem focizhatnak Mezőörsön????? Milyen szülő az ilyen????? Meg egyáltalán, milyen pap az ilyen?? Pap egyáltalán vagy Politikus, már eldönthetné...........”
 • 162. szomszédok 2008. április 14. 15:53
  „Tisztelt Beköltőző!

  Igen, a szálak falun kívülre is vezetnek.”
 • 161. elkeseredett örsiek 2008. április 13. 14:28
  „Mesélő!
  Nagyon találó az írásod. Igazán jól szórakoztunk!”
 • 160. Kérelmező 2008. április 11. 11:14
  „EMBEREK, VÁLASZTÓPOLGÁROK!

  Sokat elmélkedtem kicsiny falunk helyzetén, és arra a következtetésre jutottam, hogy minden úgy zajlik helyi szinten (csak kicsiben) mint a nagy politikában.
  Lásd a képviselő testület (akik állítólag függetlenek) nem tud közös nevezőre jutni.
  Alakul két csoport -->következmény 4-4-es döntés képtelenség. (patt helyzet)
  Az egyik csoport:
  - nem vesz részt a közös munkában. -->lásd FIDESZ
  - nem akarnak lemondani -->lásd MSZP

  A másik csoport meg akarja oldani a kialakult helyzetet és le is kíván mondani -->lásd se nem FIDESZ se nem MSZP -->Ők valóban a falu érdekeit néző FÜGGETLEN KÉPVISELŐK!

  Egy dolog biztos, hogy Mezőörsnek és az Országnak csak az lenne jó, ha ELŐREHOZOTT IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKAT TARTANA!

  Kérjük meg képviselőinket, hogy tegyék félre személyes sérelmeiket és a köz javáért, a falu érdekében mondjanak le mandátumukról és ÍRJANAK KI ÚJ VÁLASZTÁST, hogy kicsiny falunk el tudjon mozdulni a holtpontról és el tudjon indulni egy döntéshozó testület által kijelölt úton.”
 • 159. Kérelmező 2008. április 11. 11:08
  „EMBEREK, VÁLASZTÓPOLGÁROK!

  Sokat elmélkedtem kicsiny falunk helyzetén, és arra a következtetésre jutottam, hogy minden úgy zajlik helyi szinten (csak kicsiben) mint a nagy politikában.
  Lásd a képviselő testület (akik állítólag függetlenek) nem tud közös nevezőre jutni.
  Alakul két csoport ? következmény 4-4-es döntés képtelenség. (patt helyzet)
  Az egyik csoport:
  - nem vesz részt a közös munkában. ? lásd FIDESZ
  - nem akarnak lemondani ? lásd MSZP

  A másik csoport meg akarja oldani a kialakult helyzetet és le is kíván mondani ?lásd se nem FIDESZ se nem MSZP ? Ők valóban a falu érdekeit néző FÜGGETLEN KÉPVISELŐK!

  Egy dolog biztos, hogy Mezőörsnek és az Országnak csak az lenne jó, ha ELŐREHOZOTT IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKAT TARTANA!

  Kérjük meg képviselőinket, hogy tegyék félre személyes sérelmeiket és a köz javáért, a falu érdekében mondjanak le mandátumukról és ÍRJANAK KI ÚJ VÁLASZTÁST, hogy kicsiny falunk el tudjon mozdulni a holtpontról és el tudjon indulni egy döntéshozó testület által kijelölt úton.”
 • 158. Beköltöző 2008. április 11. 10:47
  „Tisztelt Gondolkodó!

  Hiába vár feleletet a kérdésire azokra nem fog választ kapni!
  Zsédely Rudolf, Szabó Tiborné, Sarkadi Tibor és Mandl Gábor nem fogja Önnek ezt a szivességet megtenni. Eddig sem tették, miért ebben az esetben lenne ez így!!!!
  Meglátásom szerint Ők nem független képviselők, valaki irányítja őket, és más érdekeket képviselnek, ahelyett, hogy a falu működésével az itt élők sorsával foglalkoznának.
  Lehet, hogy a szálak a falun kívülre is vezetnek?????
  Ezért gondolom azt, hogy a kérdéseire nem kap választ, hiszen van mit takargatniuk!”
 • 157. Gondolkodó 2008. április 11. 10:13
  „Tisztelt Hozzászólók és Olvasók!

  Az eddigi hozzászólások nagy többségben nem a valós helyzetről, hanem a személyeskedő megnyilvánulásokról szólt. Mindenki védte a saját álláspontját kultúrált vagy nem kulturúlt stílusban. Utóbbi miatt szégyenkeztem, azok helyett is akik ilyen stílusban ,,fogalmazták" meg mondanivalójukat. Gondolom mindezt azért tették, hogy a személyeskedésbe átcsapó vita elterelje a valós gondokról, a TÉNYEKEN ALAPULÓ IGAZSÁGRÓL az emberek figyelmét. Sajnos sikerült is nekik, hiszen az igazi problémát nem sikerült megoldani azóta sem.
  Mi is ez ,,PROBLÉMA"? Aki nem tudná vagy nem akarná (nem is akarja) megérteni:
  A FALU LÉTE ÉS MŰKÖDŐKÉPESSÉGE!

  Az eddigi hozzászólások közt csak négy képviselő nyilatkozott meg arról, hogy képesek határozott lépéseket tenni ezért a célért. Képesek lemondani csak azért, hogy az új választásokon a falu választópolgárai eldönthessék a mérleg nyelvét erre vagy arra.

  Kérdem, hogy a másik négy képviselő miért nem teszi ezt meg?
  Milyen Önös vagy más célok vezérlik Őket abban, hogy akadályozzák a falu működését.
  Ki ezért a felelős?
  Kinek jó ez, és miért?
  Miért hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok?
  Takargatnak valamit, amiről jobb ha nem tud a falu népe?
  (Ezeket a kérdéseket fel szerettem volna már tenni, több nyilvános testületi ülésen. Sajnos egyes képviselők nem jelentek meg, így hát válaszok nélkül maradtam. (Én ott voltam, Önök miért nem? Pedig ez a dolguk!)

  Ezek szerint igazam volt abban amiket korábbi hozzászólásaimban leírtam, hiszen a falu ügyeihez való hozzáállásuk és tetteik ezt bizonyítják!

  "AKI NEM HISZ AZ IGAZÁBAN, AZ NEM IS MOND IGAZAT!"

  "AKI FÉL AZ IGAZSÁGTÓL ÉS NEM MERI AZT MEGMÉRETTETNI, AZ EDDIG SEM MONDOTT IGAZAT!"

  Derüljön ki végre az igazság! Tudja meg már mindenki, hogy ki irányítja, gerjeszti ezt a közösség megosztó ,,politikát"!

  Várom a Polgármester Úr és a Képviselők tényeken alapuló,dokumentumokkal igazolható válaszait a kérdésekre. Ismerje már meg ország-világ a valódi helyzetet.”
 • 156. A mesélő 2008. április 05. 16:44
  „A lény

  Harminc egynéhány éve jelent meg Mezőörsön a ,,LÉNY"! Az első években jegyeket lyukasztott, tett-vett s közben keményen irtotta saját szürke állományát.
  A rendszerváltáskor ,,kiteljesedett" Nagy Lény lett.
  Mivel gazdag családhoz került és maradt még pár agytekervénye, ,,vagyont" szerzett?!! - persze BECSÜLETESEN!!
  Dolgoznia már nem kell, igaz ezt a fogalmat előtte sem igazán ismerte, - úgy döntött neki hatalom kell.
  Talált a falunkban 250 dühös embert, - hogy hogyan? Ne kérdezd!
  A Lény megnyilatkozott és megnőtt, ő lett Mr. Paragrafus.
  200kg, agytekervény nélküli Paragrafus.
  Csendben sírdogálok, és arra gondolok, hány JÓ, BECSÜLETES, RENDES ember jár-kel a másik világban.
  Mr. Paragrafus - vagy Jogszabály még soha, semmilyen helyzetben, a nap egyetlen másodpercében sem gondolt a Közre, önös érdek vezérelte mindig!
  Szégyenkezem és higgyétek el nem elsősorban a Lény miatt, hanem miattatok 250ember.
  A csalódásom óriási, a Ti bűnötök nagy!!!!! Majd számoljatok el a lelkiismeretetekkel!! Mert egyszer mindenki elszámol, MINDENKI!!! ....”
 • 155. MEZŐÖRSI 2008. április 04. 21:29
  „kedves MEZSGYE!!!

  AZ IRÁSODBÓL ÍTÉLVE TE IS A SZ. GY. FÉLE ROHAMOSZTAG TAGJA LEHECC....TE IS ÚGY UGRASZ AHOGY A TÖBBI, CSETTINTÉSRE????
  a fiatal Mezőörsi pedig a Virág családot nem értette bele szerintem....., de ahogy gondolod!!!
  Hajrá, próbáljátok meg szétzilálni a falut, de mondok neked valamit!!! NEM FOG SIKERÜLNI!!!!!!!!!!

  ÁCSON SEM SIKERÜLT, ITT SEM FOG!!!”
 • 154. Mezsgye 2008. április 01. 12:20
  „Tisztelt "Fiatal mezőörsi"!
  A mezőörsi fiatalok nevében Te csak ne szólj, mert nem mindenki ért egyet azzal amit gondolsz!Biztos sokan, de akkor sem mindenki.Amit pedig a képviselőkről írtál, felháborítónak tartom,eléggé érdekes módja a véleményed kinyilvánításának.Ebből is látszik az értelmi szinted.
  Én sem ilyennek ismertelek meg, ha már a "nagy-nagy csalódás"-oknál tartunk!Nem szaladt el veled a ló egy kicsit,hogy ilyen hangnemben fikázol felnőtteket 20éves létedre?Az alapvető tisztelet sincs meg benned.A következő lépésed mi lesz?”
 • 153. kompromisszum? 2008. március 31. 16:28
  „Kedves "örsi"!

  Előbb tanulj meg helyesen írni, szabatosan fogalmazni, tisztán kifejezni a gondolataidat, aztán fröcsköld a kígyómérgedet azokra az emberekre, akik engem is képviselnek!”
 • 152. örsi 2008. március 31. 12:33
  „Büdös k......g mindeggyik, azt a levegőt sem érdemlik meg amit belélegeznek.. Mezőörs fejlődéséért???? Komolytalan? mint az a négy képviselő? Aki tulajdonképp nem is képvislő, mert nem képvisel semmit és senkit!!!!! A helyükben az utcára sem mernék kimenni!!!!!!!!!”
 • 151. elkeseredett örsiek 2008. március 30. 14:42
  „Kompromisszum?
  Ki mondta neked, hogy a Bernadett-Károly-Szilárd-Polgármester négyes annyira biztos az újraválasztásában? /Egyébként szerintem joggal bizakodhatnának/.Felajánlották a testület feloszlatását, mert úgy látják, ez egy patt helyzet. A falu érdekében tennék ezt. A 4 "grácia" meg fél lemondani, mert esélyük sem lenne arra, hogy újraválasszák őket.A saját érdekükben teszik ezt. Jó lenne végre, ha a faluért is tennének.”
170 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A népszavazás értékelése Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopron - A Kisalföld a népszavazás eredményének ismeretében kért értékelést megyei… Tovább olvasom