Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Ki nevet a romakárpótlás végén?

Hétfő délelőtt szokatlanul hangos volt a megyei törvénykezési épület folyosója, mi több a tárgyalóterem felé tartó újságírót is megfenyegették. Huszonhat vádlott, ügyvédjeik és néhány hozzátartozó jelenlétében megkezdődött a roma kárpótlás néven elhíresült per tárgyalása.

Hatszázezertől egymillió-nyolcszázezer forintig terjedő kárpótlási összegre tarthattak igényt azok a romák, akiket 1944–45-ben ausztriai kényszermunkára vittek. A lehetőséggel – az eddigi nyomozás alapján – többen visszaéltek.

Fotó: Krizsán Csaba


Gyanúsan sokan jelentkeztek ugyanis kisebb-nagyobb összeg reményében, így az ügyet az ország több mint 10 megyei rendőr-főkapitányságán vizsgálták. Győr-Moson-Sopronban 26 embert vádolnak, a tárgyalássorozat pikantériája, hogy az elsőrendű vádlott a jelenlegi megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, a másodrendű pedig a vajda.

Bővebben a keddi Kisalföldben.

Olvasóink írták

 • 7. Cseter János 2007. december 02. 11:37
  „Ha valaminek nincs jelentősége, hát az lehet, hogy csupán annyitér mint az Ön jelenlegi felfogó képessége! Mivel e lap a Kisalföld elektronikus lapja, csupán a kellő körültekintés hiányzik Önből ahhoz, hogy megértse azokat a tényeket amelyeket Ön zagyvaságként fog fel.Tehát mint írtam dr.Szili Katalin, de ha hozzá nem mer fordúlni, akkor ott az élő elesettek védőszentje Harcsás Judit, vagy a fiatal szintén kiválló kollégája Laczó Balázs úr akiket ezennel felhatalmazok arra, hogy világosítsák fel Önt mer nem képes a magyarúl leírt valóságot felfogni! Ök ugyan is tisztában vannak évtizedek óta az Ön által nevezett zsgyvaságkéntkezelt jelenségekkel! Persze , mint már írtam a cenzúra nem engedi közzétenni, mert ,akkor Ön és a hasonló felfogásuak is megértenék és ez gond lenne a JOGI MAFFIÁNAK!”
 • 6. Plakátmagány 2007. november 30. 02:05
  „Megpróbálom fogalmilag feldolgozni az Ön által írtakat. Eredményt májusra ígérek. Annyi segítséget kérek csak, hogy hogyan jön mégis a maga által leírt zagyvaságokhoz Szili Katalin, meg az igazságszolgáltatás?
  (A "plakátmagány" Pilinszkyt idézi, nincs jelentősége. Olyan mint a Cseter, csak ezt ismerik.)”
 • 5. Laci 2007. november 28. 19:55
  „Cseter Janinak: Te mi a faszról beszélsz???”
 • 4. Cseter János 2007. november 27. 16:07
  „A "Plakátmagány" az "zagyvaság"! A valóság megértéséhez ész kell, és tapasztalat!A gyáva emberek bújnak kitalált név mögé és lesnek mint a "jani a moziban", ha a valóság képet látják, néha megjelenni a szemük előtt! Fogalmuk sincs arról, hogy mi történik ebben az országban! Kérem, nyomtassa ki ezt az e-mailt és, ha érdekli az Ön által nevezett "zagyvaság" valós tartalma, akkor küldje el dr.Szili Katalinnak és kérj el címemet. Persze,csak akkor, ha van bátorsága ebben az ügybe belenézni az igazságszolgáltatás érdekében! Garantálom, ha Ön értelmes ember, akkor az országház elnöke megadja a címemet és még jó munkát is fog kívánni az általam írt "zagyvaságok" felfogásához! De szerintem Ön ehhez reménytelen eset!”
 • 3. Plakátmagány 2007. november 27. 09:23
  „Cseter úr, ennyi zagyvaság hogy fér bele egyetlen bekezdésbe?”
 • 2. Cseter János 2007. november 27. 06:32
  „Milyen érdekes, ha egy etnikai népcsoport bírósági ügyéről van szó, akkor a sajtó mer publikálni! De, ha a magyar nyugdíjasok fosztogatása, bírói segédlettel történik, akkor kussolnak! A Jog Hiénái pedig röhögnek a markukba, hogy a bíróságokat az orruknál fogva tudják vezetni! Mert az elévülés égisze mögé tudnak bújni! Még, akkor is, hogy a büncselekmény által okozott kár okozása meg sem szünt! Sőt folyamatosan fenn áll! A rendőrségünk oly gyáva, hogy nem mer fellépni! Az ügyészség pedig a sajtótól várja a megoldást, mint negyedik hatalmi ágtól! Ök semm mernek belenyúlni! A bírák, pedig csak arról dönthetnek amit elé tesz a "Jogi Kaszt"! A megkárositott nyugdíjassal szóba sem állnak a felsőbb szinten! Hisz ez köztudott is lehetne,ha a sajtónál kinőnék a liberót!”
 • 1. HUPIKÉK 2007. november 26. 23:44
  „EZEKNEK KÁRPOTLÁSZ .............. AZT!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden lesz Volán-sztrájk

A kormány a hétfői határidőig - a szakszervezet követelésének megfelelően - ajánlatot dolgozott ki a… Tovább olvasom