Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Ki illetékes a meghibásodott ház ügyében?

Győr-Moson-Sopron - Ha mint vállalkozó kötött szerződést a házat kivitelező céggel olvasónk, akkor szerződésszegés miatt bíróságon kezdeményezhet jogorvoslatot.

Ha magánemberként kötött szerződést a házat kivitelező vállalkozással, akkor a megyei fogyasztóvédelmi békéltető testületnél kezdeményezhet eljárást egyéni minőségi panasza ügyében (96/520-217). Ez az eljárás ingyenes.

A regionális fogyasztóvédelmi felügyelőségnél is bejelentést tehet, de egyéni ügyekben nem járhatnak el. A vállalkozást ellenőrizhetik és ha vizsgálatuk során szabálytalanságot találnak, büntetést szabhatnak ki.

(A fogyasztóvédelmi tanácsadásban a Kisalföld partnere az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete. Olvasóink kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik ˝A Kisalföld a vásárlókért˝ akció keretében.)


Olvasói kérdés

Milyen hatósághoz kell fordulnom, ha az általam építtetett ház a szavatossági időn belül meghibásodott, és a kivitelezést végző cég nem hajlandó szóba állni velem? Vállalkozói szerződést kötöttünk, és én a teljes összeget kifizettem. Felszólító levelemre, melyben kértem a hiányosságok megbeszélését, nem reagál és nem jelentkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítások Győrben

Péntektől elkezdődik a Kodály Zoltán út felújítása a Földes Gábor út és Ifjúság körút közötti… Tovább olvasom