Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kevesebbet kell sorban állni, egyszerűbben az okmányirodában

Győr - Egyszerűbb lett az időpontfoglalás és nem kell kétszer sorban várakozni, ha valakinek postai befizetéssel is járó intéznivalója van a győri okmányirodában.
A legutóbbi városházi sajtótájékoztatón Reider Ernő, a polgármesteri hivatal informatikai csoportvezetője számolt be arról, hogy a győri okmányirodában már működik a mintegy 3 millió forintból kialakított új ügyfélhívó rendszer. Most már nemcsak itt, hanem a www.magyarorszag.hu internetes honlapon is lehet ide időpontot kérni. (Ezen a portálon az ügyfelek mintegy 30 százaléka jelentkezik.) A rendszert úgy építették ki, hogy összhangban van a helyivel, nincs átfedés, vagyis hogy egyik helyen olyan időpontot adjanak, amit a másikon már bejelöltek.

A másik változás, hogy nem kell többször sorban várakozni annak, akinek pénzbefizetéssel is járó intéznivalója akad. Az okmányirodából átküldik a hívószámát a postára, ahol azonnal szólítják. Öt perc van rá, hogy valaki átérjen a Czuczor Gergely utcából a Bajcsy-Zsilinszky utcai postahivatalba. Azért ennyi, hogy az idősebbeknek, lassabban járni tudóknak is legyen kellő idejük. Ha valakinek a postai befizetés után még vissza kellene mennie az okmányirodába, ugyanígy „visszadelegálják", vagyis nem kell új sorszámmal újból sorba állni.


Tisztázták a nézeteltérést

A városházi sajtótájékoztatón adták ki az alábbi sajtóközleményt: „Közeledtek a nézetek a minap a városházán Ottófi Rudolf alpolgármester és a Győri Nők Független Szervezetének elnöke, Havasrétiné Méry Judit között. Egy korábbi újságcikk komoly félreértésre adott okot, meglepte a Győr városában élőket. Havasrétiné Méry Judit előadta, hogy a Győri Nők Független Szervezete azóta is folytatta tevékenységét. Gyűjtötte az adományokat és adományozott a rászorulóknak közel 250 ezer forint értékben.

Ottófi Rudolf alpolgármester és az elnök találkozóján sok félreértés tisztázódott. Dokumentumok bizonyítják, hogy a város által a szervezet részére ingyenesen adott területet a kirakodók adomány fejében foglalhatták el a Győri Nők rendezvényein. Bebizonyosodott, hogy a Gyerkőcfesztiválon nem árusított a Győri Nők Független Szervezete. A virágpiacon vállalkozó árusított, mint a többi piaci kereskedő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leépítésekhez képeznek segítőket

Nyugat-Dunántúl - A leépítésre kerülőket már munkahelyükön segítő szakembereket képez a legnagyobb… Tovább olvasom