Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Kétszer is megverte a Petz-kórház nővérét egy beteg

Múlt hétvégén egy dühöngő beteg az idegsebészeten kétszer is megütötte az egyik nővért. A Petz-kórház nyilvános inkubátora melletti üvegfal is széttört az incidensben.


A szerencsétlenül járt nővért információnk szerint két egymást követő nap, szombaton és vasárnap is bántalmazta a beteg.

A "beteg" kifejezés itt helytálló; úgy tudjuk, egy súlyos agyműtéten átesett páciens támadta meg a nővért. Mindezt a félreértések elkerülése végett írjuk: nem egy alkoholista "vadállatról" van tehát szó.

A nővért a baleseti sebészeten kellett ellátni: a feje sérült meg. "Több mint valószínű, hogy nyolc napon belüli a sérülése, de csak a véletlenen múlt, hogy nem lett súlyosabb. Mindenesetre az utcán megnézik az arcát, az biztos" – tudtuk meg informátorunktól.


A dulakodás nyomai még látszanak egy ablakon. Kép: Cseh Róbert.
A dulakodás nyomai még látszanak egy ablakon. Kép: Cseh Róbert.


Petz-kórház nyilvános inkubátor melletti üvegfala is "áldozatul esett" a dühöngésnek. A súlyos beteg férfi ugyanis a negyedik emeletről egészén a földszinten lévő inkubátorig jutott.

Mint köztudott, az ide elhelyezett inkubátornak az a célja, hogyha az anya nem akarja megtartani gyermekét, akkor viszonylag "emberségesen" hagyja ott az orvosoknak.

A sérült inkubátort már kicserélték a kórház munkatársai. Fotó: Cseh Róbert.
A sérült inkubátort már kicserélték a kórház munkatársai. Fotó: Cseh Róbert.


A szóban forgó inkubátort 2007 január elején már használták is: egy kisfiút, Dánielt hagyta itt magára anyja.

A Petz-kórház részéről megerősítették a nővért ért támadásokat.


Veszélyes üzem: két havonta atrocitás éri a kórház orvosait, ápolóit

"Sajnos, a mostani eset nem egyedi: a kórház biztonságért felelős őrző-védő cég kimutatása szerint átlagosan két havonta éri kisebb-nagyobb támadás, atrocitás a kórház munkatársait" - tudtuk meg.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. lótusz 2010. február 14. 09:37
  „a győri kórházat is lezüllesztették. nincs létszám .kormányváltást aki harcol az eü-ért jobbik, új erő.”
 • 37. iq 2010. február 12. 20:06
  „Zöld zászló a nővérnek,vele ki foglalkozik? és ha beleesik azüvegbe és mondjukk a carotisát vágja ,ki a felelős???????? reaglj”
 • 36. geza11 2010. február 12. 19:06
  „Tuti ő lesz a következő páciens!!!! http://www.youtube.com/watch?v=VI0qhh6-QMI”
 • 35. sx486 2010. február 12. 17:08
  „Azt végképp nem értem , hogy egy betegnek miért kell ( nem mondom mennyi ideig )
  A folyosón tartózkodnia míg egy betegszállító elviszi a neki kijelölt osztályra .
  Én mint hozzátartozó elvinném ha tudnám hova kell vinni .
  Nem kívánja senki hogy az legyen mint a filmekben , de uram ( bocsánatot kérek ),
  - azért ne essünk a végletekbe !
  Egyébként a győri kórház nem volt mindig ilyen !”
 • 34. lhb 2010. február 12. 10:15
  „Biztos hogy lelkileg vannak megterhelő esetek az eü-ben dolgozók munkája során is, de más munkahelyen is. De sok nővér nagyon arogáns és sokszor bunkó. Én párszor feküdtem kórházba, sőt olyan is volt, hogy a tolókocsiba úgy raktak bele, s az osztályon ordítoztak velem, hogy miért oda mentem fel az osztályra. Akkora segg volt a nő, hogy úgy toltak fel, akkor hogyan mentem volna fel én?????? Nem ez volt az egyetlen eset, amikor elég volt a bajom, s ordítoztak velem. Az orvosok is ordítoztak már velem, nem jogosan. Szaal sok negatív tapasztalatom van, de pozitív is: orvosoknál és nővéreknél egyaránt. Az pedig tény, hogy sokszor tingli-tangli megy az osztályokon, ill. a rendelőkben (ez is saját tapasztalat). De biztosan nehezen fog felépülni az a nő, akit hozzávágtak az üvegfalhoz. Kitartást kívánok neki, és rövid felépülést.”
 • 33. Reális 2010. február 12. 09:39
  „Csakhogy a futószalag nem beszél és üt vissza!”
 • 32. anesz 2010. február 12. 00:28
  „Nagyon sok kitartás és erőt kívánok a betegnek és családjának is, hogy lehetősége legyen élete még hátralévő nagyobb részét egészségben és szeretetben élnie. Elszomorító, hogy emberekből ez az eset milyen negatív érzelmeket, támadást, vagy éppen viccet vált ki. Éppen az ellenkezőjére: támogatásra, megértésre és szeretetre van szüksége ahhoz, hogy felépüljön. Nem vagyok orvos, "csupán" egy barátja, de tudom, hogy a műtétet követő "mellékhatás" történt, nem szándékos bántalmazásról van szó. Elég nagy baj, hogy pár hét leforgása alatt így mehet tönkre egy család élete, kívülállók miért keserítik meg ezt még jobban?”
 • 31. AranyKözépút 2010. február 11. 23:05
  „Dolgoztam én is sok helyen, de ezek alapján azt állítom, hogy a legnehezebb munka a futószalag mellett dolgozóké. Azoké, akik olyan futószalagon olgoznak, ahol mondjuk pár másodpercenként jön a termék és azzal kell csinálni valamit, akárcsak lepakolni. Az ilyen munkaköröket betiltanám.
  Voltam kórházban is (nem betegként) tudom, hogy ott belefér egy-egy délutáni tv-zés, pihenés, ami a futószalag mellett kicsit sem.”
 • 30. alien1969 2010. február 11. 22:45
  „Tisztelt verokika05
  "Mi többet dolgozunk a 8-12 órában mint bármely más ember"
  Remélem ezt nem gondolta komolyan mert elég morbid kijelentés volt,és ne sértsen meg olyan embereket akik szintén keményen dolgoznak napi 8-12-16 órában. Higgye el az az ember dolgozik a legkevesebbet aki azt terjeszti magáról hogy ő dolgozik a legtöbbet.
  Az ápolók munkáját tisztelem mert olyan embereken segítenek aki kiszolgáltatottak és elesettek. Ne mossuk össze a dolgokat.Idézem:"a mai napig nem vagyunk megbecsülve és tisztelve sem a betegek által,sem a főnökeink által!" nem csak Önök vannak ebben a helyzetben. A Tisztelet viszont makacs dolog. KI kell érdemelni. Máshogy nem lehet hozzájutni: sem megvenni sem kikényszeríteni nem lehet.”
 • 29. alien1969 2010. február 11. 22:31
  „A cikk inkább ment a bulvár, mint a tények hátterének kiderítésének irányába. Hogyan lehetséges az, hogy nem hangzott el a kérdés: Egy nem mindennapi agyműtéten átesett ember, hogyan kerülhet olyan helyzetbe, hogy verekszik, és a kórházban rohangál. Ha a betegnek ( nem vagyok benne biztos ,hogy az a post-operációs protokoll ,hogy az agyműtött betegnek verekedni,rohangálni kellene műtétjének másnapján) vagy az ápolónak komolyabb baja esik: ki lesz a felelős? Nem kívánom senkinek azt az érzést ,amit a családja érzett akkor ,amikor szeretett hozzátartozójukért imádkozva, aggódva mentek be a kórházba és ezeket a híreket kapták! Ami felháborító az irományban ,hogy egy lapon említenek egy ittas idiótát ,egy az életének legnehezebb napján túljutó életéért küzdő ember operációs mellékhatásaként fellépő halucinációkból eredő cselekedeteivel. Azt gondolom ,hogy ez az iromány csak a család és hozzátartozók felzaklatására volt jó. Isten segítse a beteget a gyógyulásban,az ápolót pedig a mielőbbi felépülésében mert úgy gondolom ebben a történetben mindketten áldozatok. A cikk írója pedig vonja le a tanulságokat ,hogy a cikkben szerelők mögött mindig EMBEREK állnak ,akiknek a pontatlanságból eredő hibák nagyon tudnak fájni!!!”
 • 28. Truder 2010. február 11. 21:07
  „Kedves Veronika, minden tiszteletem azoké az áldozatkész, emberséges ápolóké, akik ezt a fizikailag és lelkileg is igen kimerítő munkát lelkiismeretesen végzik!( Hiszem, hogy Ön ilyen!) Ők vannak kevesebben..”
 • 27. veronika05 2010. február 11. 19:36
  „Az aki nem az egészségügyben dolgozik az mellőzze az olyan kommenteket hogy mert nem úgy viselkedett az ápoló.Aki nem dolgozott még beteg emberek közt az ne hibáztassa az ápolót.!!!!!!Mi ápolók a mai napig nem vagyunk megbecsülve és tisztelve sem a betegek által,sem a főnökeink által!Mi többet dolgozunk a 8-12 órában mint bármely más ember(kivétel az orvos)mi emberekkel foglalkozunk ami fizikailag és pszichésen is kimerítő.Bele gondolt valaki milyen lehet naponta embereket mosdatni pelenkázni etetni kedves lenni ezeket hivatástudatból tesszük,végig kéne gondolni ha a családba valaki beteg lenne vagy ágyhoz kötött meddig csinálná ezt ő....mi minden nap tesszük ezt...de az emberek többsége nem becsül minket!!!!Ápolókat!!!!”
 • 26. janka 2010. február 11. 19:27
  „Én történetesen ismerem az újságírót aki ezt a cikket írta és csodálkozom, hogy ez tőle származik ugyanis én lelkiismeretesnek ismertem meg és úgy gondolom, hogy az ápolók nehéz helyzetére szerette volna felhívni a figyelmet.De sajnos a szegény beteget sodorta kellemetlen helyzetbe akinek amúgy is elég a baja.
  Az idegsebészeti osztály előtt le a kalappal az egyik legjobb osztály a korházba.Ideális lenne ha minden beteg ágya mellet ülne egy ápoló, de ezt tudjuk nem lehet.Családtagok nem tudnának segíteni?Bár ez sem könnyű feladat. Kívánok a fiatalembernek mielőbbi gyógyulást, hisz még előtte az élet.”
 • 25. szaboimre-ch 2010. február 11. 17:30
  „Nagyon sajnálom,hogy ilyen előfordulhat,pedig ezen az osztályon dolgoznak a leglelkiismeretesebb nővérek,az orvosokról nem is beszélve.
  Ancsa”
 • 24. sx486 2010. február 11. 16:30
  „Ebben az esetben lehet hogy az ápolónak van igaza , de szemtanúja voltam olyan esetnek is ( nem egynek )
  ahol az ápolók hozzáállását nem kívánom értékelni . Felháborítónak tartom ami ott történt .
  Szívem szerint akkor én is azt tettem volna az ott jelenlévő kórházi alkalmazottakkal ( még az orvossal is )
  Amit a szóban forgó beteg tett .”
 • 23. Mankapunka 2010. február 11. 15:31
  „csalán

  "addig üsd a vasat,amíg meleg"

  Érdekes engem még egyszer sem bántottak!!!”
 • 22. Anyácska 2010. február 11. 15:29
  „MIELŐBBI TELJES FELGYÓGYULÁST KÍVÁNOK A BETEGNEK,A CSALÁDTAGOKNAK KITARTÁST ÉS MÉG NAGYOBB TÜRELMET,AZ OSZTÁLY DOLGOZÓINAK HATALMAS TÜRELMET,ÉS MÉG NAGYOBB HIVATÁS TUDATOT KÍVÁNOK,HISZEN EZT A SZAKMÁT NEM IS LEHETNE MÁSKÉPP CSINÁLNI,ÉS NAP MINT NAP A BETEGEKÉRT MEGTENNI MINDENT!!!!!”
 • 21. Anyácska 2010. február 11. 15:24
  „Lehetséges,hogy esetleg az a bizonyos ápoló nem úgy viselkedett vele ahogy kellett volna,és valószínű szegény beteg valahogy védekezni akart.....Csak betekintést kéne tenni néhány idős otthonba vagy kórházi osztályra,ahol a maga tehetettlen emberek így próbálják védeni önmagukat.Amúgy szerintem elég, ha kicsit mindenki magába száll,mert sokszor untig elég csak kitenni a lábunkat az utcára,és már ott is sajnos úgy viselkednek egymással az emberek ahogy még az állatok se egy másik állattal.AZTÁN MÉG MAGUNKAT VALLJUK INTELLIGENS LÉNYEKNEK???”
 • 20. Effyke 2010. február 11. 15:08
  „Az "elkövető" testvére vagyok(egy kórházi dolgozó akit szintén támadott már meg BETEG ember)!A testvérem egy teljesen normális és átlagos ember volt a műtét előtt!Egy nagyon komoly műtéten esett át,amelynek sajnos súlyos szövődményeképpen lépett fel nála ez a pszichózis!Erről ő NEM TEHET!!!Többször is elnézést kértünk az osztály dolgozóitól,bár ők mindíg biztosítottak minket arról,hogy erre semmi szükség!Minden épeszű ember tudja,hogy ő erről nem tehet!A nővérkétől,akit EGYSZER bántott,külön elnézést kérünk!Reméljük hamar rendbe jön és semmi lelki sérülése nem lesz belőle!Tartom annyira inteligensnek,hogy tudja,hogy nem volt akkor beszámítható!Ne haragudjon rá!!!Köszönjük az osztály dolgozóinak lelkiismeretes és nagyszerű munkáját és hogy egy pillanatig sem éreztük, hogy haragudnának!"Kedves" Csetneky:remélem,hogy ez az ember,ahogy te írtad,még nagyon sokáig fog az utcán mászkálni és egészségben élheti tovább az életét!Szégyelld magad!!!Szeretném megköszönni az egész család nevében kedves forrásnak,hogy ez a cikk megjelent és az amúgy is nagyon nehéz napjainkat mégnehezebbé tette!!!”
 • 19. Reális 2010. február 11. 13:50
  „Majd az elvtársak is erre hivatkoznak a bírósági tárgyalásokon:kérem,nem emlékszem,hogy loptam a közösből,beteg vagyok!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon szülés: a szabad választás a tét

Hivatalosan a megyében tavaly öt tervezett otthon szülés történt, portálunk információi szerint… Tovább olvasom