Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Kétmilliárd forint területfejlesztésre

Nyugat-Dunántúl - A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerdai büki ülésén elfogadta a hazai forrásból a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyét felölelő régióban rendelkezésre álló, idén mintegy kétmilliárd forintos területfejlesztési keret felhasználásának irányelveit – tájékoztatta a Kisalföldet Balogh József elnök.

Ebből a „kalapból" támogatják az önkormányzatok kisebb léptékű fejlesztési pályázatait. Uniós forrásokból természetesen ennél jóval több, két esztendő alatt mintegy 60 milliárd forintnak megfelelő összeg áll rendelkezésre.

A tanács határozott arról is, hogy a kezdeményezi a helyi egészségházak kialakítására meghirdetett keret bővítését 260 millió forinttal. Ennek hátterében az áll, hogy idén tizenegy pályázatot minősítettek nyertesnek, ennél azonban kevesebbre elég a pénz. Tavaly félmilliárd forinttal támogatták egészségházak, főként önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelők felújítását.

A testület foglalkozott a régióban létesíteni kívánt szélerőművekkel is, ezekre ugyanis nagyobb lenne az igény, mint ahogyan azt az eddig meghirdetett pályázatok lehetővé tették. Ezért a tanács azt javasolja, a kvótával rendelkező szélerőmű projektek számára jelentős korlátozások nélkül tegye lehetővé a pályázást. Indítványozza azt is, hogy a Magyar Energia Hivatal vizsgálja felül a három éve kiadott, hálózatra termelő szélerőművek kvótarendszerét, és engedélyezze ezek bővítését.

Olvasóink írták

  • 1. pisti83 2009. február 26. 08:17
    „Az elvtársak megint osztogatnak egymásnak. De mit is lehetne várni egy bukott polgármestertől, hisz ő azért van ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét buszfenyegetés Győrben

Győr - Megint robbantással fenyegette a Kisalföld Volán győri, helyi járatú autóbuszait egy… Tovább olvasom