Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Két távolsági busz versenyzett a 83-ason Tét felé, az egyik sofőr videózott - reagáltak a társaságok

A balesetveszélyes száguldást a hátsó busz vezetője és az egyik utas is rögzítette a mobiljával. Amikor a településen beérték egymást, a sofőrök váltottak néhány nem túl barátságos mondatot.
A Zoom.hu tette közzé azt a telefonos felvételt, amin az látszik, hogy a 83-as főúton, Tét felé két távolsági busz versenyez egymással, úgy, hogy az egyik sofőr – az utas által készített videón hallottak szerint 80 km/h sebesség mellett – csak félkézzel vezetett, mert a hajszát a mobiljával rögzítette.

A hátul haladó jármű vezetője próbálkozott, de nem sikerült előznie, vagy azért, mert az autósok szembe jöttek a szomszédos sávban, vagy azért nem, mert az első a busz középre húzódott.

Amikor a településen a hátsó busz beérte az előtte haladót, a sofőrök váltottak néhány nem túl barátságos mondatot:
Kivizsgálják az esetet

Az ÉNYKK kommunikációs munkatársa úgy tájékoztatta szerkesztőségünket: "A felvételről a Zoom.hu internetes portálon keresztül szereztünk tudomást. A társaság minden szolgáltatásával kapcsolatos észrevételt, panaszt, információt kivizsgál. Megállapítottuk, hogy az előzni tervezett autóbusz üzemeltetője az ÉNYKK Zrt, míg a felvételt felvevő, előzni szándékozó gépkocsivezető nem a társaságunk, vagy alvállalkozója állományába tartozik.

A kivizsgálás lezárásának eredményétől függ a belső intézkedés, az esetleges személyi felelősség és a hozzá tartozó szankció meghatározása."

A hátsó busz a Blagusshoz tartozik, a kisalfold.hu érdeklődésére ők azt közölték: ismert előttük az eset, kivizsgálják a történeteket, annak lezárultával tájékoztatnak majd. Az ÉNYKK-val is felvették a kapcsolatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs még felelőse a bemutatónak, ahol elsült a könnygázpuska egy elsős kezében Győrben

Nincs még felelőse a bemutatónak, ahol elsült a könnygázpuska egy elsős kezében Győrben
Elsős diákok kezébe került egy könnygázkilövő és egy patron, s az el is sült. Újabb két hónappal meghosszabbították a nyomozást. Tovább olvasom