Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Két baleset rövid időn belül a győri Árkád melletti körforgalomban - fotók

Az Árkád körforgalom környéke sem maradt baleset nélkül a nagy melegben - írja Olvasónk. Előbb egy Golf ütközött busszal, majd személyautó és kamion is karambolozott. Tudósítónk jutalma 3000 HUF.


"Szerda délután személyautó és helyi busz ütközött, személyi sérülésnek nyoma nem volt látható.

A személyautó eleje szinte teljesen összetört, a helyszinelés idejére lezárták a körforgalomból kivezető utat a Fehérvári út irányába, ami nem kis fennakadást okozott.

A későbbiekben a körforgalomban egy személyautó és egy kamion is karambolozott" - zárta szavait Olvasónk.


Két baleset rövid időn belül a győri Árkád melletti körforgalomban - fotók: Tudósító.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. humer 2012. július 10. 21:25
  „23. urbaniastapista: soha nem fogják nyilvánosságra hozni....

  A koncepció nem lenne rossz, csak egy sávval kevesebbet kellene beletenni: míg egy normál körforgalom 5-6 méter széles, itt egy sáv nem éri el a 3-at. Így a buszok, kamionok nem tudják sávon belül megoldani a manővereket.
  Ja meg a körforgalomban (mivel van kint táblája azért nem lehet más csak körforgalom) a tükrök nem nagyon használhatók, gyakorlatilag 80%-ban holttérben megy minden hátrébb haladó.
  No ezért kellene az a felülvizsgálat, hogy megérte-e, illetve sáv megszüntetéssel, vagy egy-két fekvőrendőrrel lehetne-e csökkenteni a balestveszélyt.”
 • 24. Tündenéne 2012. július 10. 11:45
  „22. gonzo 2012.07.06. 17:01

  Úúú én is voltam úgy a múltkor, nem ment a lámpa, na, ott aztán volt kavarodás... Én inkább elengedtem mindenkit, aztán a végén besoroltam... A sok majom :D”
 • 23. urbaniastapista 2012. július 09. 16:16
  „Megnéznék egy baleseti statisztikát erről a kereszteződésről most, és a régi állapotában. Lehet, hogy a nagy fejlesztésnek ....”
 • 22. gonzo 2012. július 06. 17:01
  „17.Tünde,vannak őstehetségek,nem vitatom:))
  A múltkor,mikor kikapcsolták a körgeóban a lámpákat,na akkor lehetett vad dolgokat látni!:))”
 • 21. 6Y0RI 2012. július 06. 13:36
  „Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

  A tábla szerint kell besorolni és minden cifrázás nélkül végigmenni a saját sávban és kész.”
 • 20. mitzekatze 2012. július 05. 21:59
  „A közútkezelő fokozza az élvezeteket ebben a körgeometriás csomópontban, ugyanis kb. 2 éve totál felkoptak a felfestések.
  Bár az sem gyenge, hogy a kamionok simán átmennek egyenesen a Spar felől a 14-es felé.
  Az már más tészta, hogy sok a barom az utakon.”
 • 19. pindla 2012. július 05. 21:20
  „Ebbe az irányba (Fehérvári út) rendszeresen több, mint 50nel jönnek ki az aszfaltbetyárok. Ennek a kivezetőnek enyhe az íve, viszont szűk, és megy a helyezkedés meg a gyorsulás, mert száz méteren belül balra kell kerülni azoknak, akik az 1-esre váltanak, előre egyenesen meg megszűnik egy sáv, mindenki nyomja, hogy két autót megelőzzön ezen a száz méteren.
  Marha egyszerű lenne a megoldás: fix trafit kell kirakni a Fehérvári úton az Interspar előtti kereszteződésbe és dőlne a lé. Mellékhatásként talán ésszel haladnának ezen az ágon is az emberek.
  Én konkrétan félni szoktam a buszmegállóban, ha valamelyik őrült elveszti az irányítást, akkor a betonfal előtt álló várakozó emberek gyönyörűen tiszta célpontokká válnak.”
 • 18. Túrabakancs 2012. július 05. 20:10
  „gonzo! /15/
  Bizony, igazad van! Egyébként úgy összességében nincsen nagy gond azzal a geometriás
  izével, csupán az a probléma, szerintem túl keskenyek a sávok, így sokan azzal vannak
  elfoglalva, hogy a kocsijukat az adott sávban tartsák, a táblákat egyszerűen nincsen sok
  ideje/lehetősége nézni az autósnak, főleg az idegeneknek. A Szigethi-Ipar úti emiatt sokkal
  átláthatóbb körgeometriás megoldás.”
 • 17. Tündenéne 2012. július 05. 16:34
  „6. artie75 2012.07.05. 07:58
  Jogos, mondjuk itt nem kerékpárosokról volt szó...

  9. Goldman 2012.07.05. 10:11
  Csakhogy az NEM körforgalom. Az egy csomópont, aminek kör az alapja. Ezért hívják "körgeometriás" csomópontnak. Gyakorlatilag egy kereszteződés, csak nem egyenes, hanem görbül. Meg kéne tanulni vezetni, meg olvasni. Ennyi. Ha meg valaki nem tudja használni, akkor tessék kikerülni, másfelé menni, és nem zavarni a többieket, akik képesek a használatára... Hányszor vágtak már elém idióták (index nélkül, vészfékezésre kényszerítve), és még nekik állt feljebb, hogy miért dudálom le a fejüket!

  15. gonzo 2012.07.05. 12:10
  Az lehet, viszont én konkrétan már háromszor is láttam tök ugyanazt az autóst és autót (mert a szomszédom :D ), tökéletesen felfoghatatlanul "közlekedni" ott. Pedig közel lakunk az Árkádhoz, tehát gyakran jár arra ő is, mégse megy neki. Ejnye.”
 • 16. welocyraptor 2012. július 05. 12:50
  „szabov!
  Nekem sincs klímám, sőt nagyon melegben néha még a fűtést is rá kell kapcsolnom és kényszerből kicsit szaunázni :)
  Bár amelyik kocsiba van klíma, néha azok agresszívabbak, mint az átlag. Ilyenkor el kell engedni, vagy még segíteni is, hadd menjen a közeledből :)
  gonzo!
  Mindenki hibázik. Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik! Baleset meg akkor van ha mind a két sofőr egyszerre hibázik, vagy nem figyel oda. Ha ügyes vagy akkor a másik hibáját ki tudod védeni. Ha pedig te hibázol és szerencséd van, akkor a közeledben levők javítják a bakid :)”
 • 15. gonzo 2012. július 05. 12:10
  „Jajj,de sok nagy arc van ma a monitor előtt....
  Mert ti,mikor először hajtottatok át ezen a kereszteződésen mindennel tisztában voltatok,semmi kétely,semmi-na akkor most melyik is az én sávom...
  Nem azokkal van itt a baj okoskák,akik már ismerik a kereszteződést,mert ezerszer áthajtottak rajta,eleve tudják,hova kell sorolni,és kihajtáskor mire kell figyelni.
  Azok okozzák a balesetek nagy részét,akik életükben először járnak erre.Rutinos sofőr egyébként már az autó mozgásából látja,hogy a "másik" "azt sem tudja hol van",ilyenkor illik kicsit lassítani és esetleg,ha nincs is elsőbbsége,elengedni a delikvenst.Már csak a saját autó épsége miatt is.Azért egy rövid kürtölés nem árt,csak hogy észrevegye a másik,hogy hibázott.Most már egyre ritkábban,de az elején nagyon sűrűen kerültem ilyen szituba.Sőt,egyszer,legelőször a Spar-tól érkezve,Vámos irányába kihajtva az ipari víztoronynál én is "átkerültem valahogy" az egyik sávból a másikba,szerencsére a mellettem levő lassított,így nem lett baleset.Na,most lehet köpködni!”
 • 14. ildancs20 2012. július 05. 11:24
  „Mert a sok idióta, akit valahogy átengednek a vizsgán nem tud közlekedni! Egyébként egy fontos szabály, amit vizsga biztos,oktató mindenki elismer: Elsőbbséged akkor van, ha megadják!!!!!!!!!!!!!!! És te nem kényszerítheted ki! Csak ezt sokan nem tudják! Azzal a körforgalommal semmi gond, aki ismeri a szaggatott és folytonos vonalat(ami záróvonal néven fut), illetve a sávváltás, és irányváltoztatás szabályát, annak ennek használata sem gond! Mert attól, hogy kör alakú ugyanolyan csomópont mint a hagyományos társai!”
 • 13. szabov 2012. július 05. 11:19
  „welocyraptor!
  Nem elég, hogy alapból sok a debil az utakon, tényleg meleg van, és nincs mindenkinek klímája. A drága autókkal járók nagy része azt hiszi, rá nem vonatkozik a KRESZ. Ilyenre szoktam mondani, hogy elsőbbségem van, ha megadják...
  De reagálva arra, amit te írsz, sajnos vannak, akik nem tudják, hogy melyik a jobb és melyik a bal. És ilyenek is kapnak jogosítványt!”
 • 12. mrbalage 2012. július 05. 10:31
  „9: Attol hogy Te és pár haverod nem érti a logikáját és nem tud benne közlekedni, még nem szar.”
 • 11. 49. 2012. július 05. 10:31
  „9. Goldman - A körgeometriás csomópont nagyon is jó, csak nem a debileknek. Sokkal borzasztóbb a kijáratnál létrehozott két vakondtúrás, amit díszkővel raktak ki.
  1. Szitu - tetszik a megállapításod.”
 • 10. welocyraptor 2012. július 05. 10:23
  „Pedig marhára egyszerű az a kereszteződés!!
  Jobbról balra számolva a sávokat, annyiadikba kell beállnod, ahanyadik kijáratnál ki szeretnél menni. Akkor nem kell sávot váltani és záróvonalon se mész át.
  Pl.. belváros felől jössz és Vámos felé akarsz menni, akkor jobbról balra a harmadik sávba kell beállni.
  Ja és persze tudni kell, hogy hova szeretnél menni :)”
 • 9. Goldman 2012. július 05. 10:11
  „az a körforgalom úgy szar ahogy van”
 • 8. Woking 2012. július 05. 08:43
  „Tegnap az Árkád körgeometriás csomópontban mentem, északmagyar (szlovák) "testvérünk" ahelyett, hogy letért volna a bevásárlóközpont felé (tábla 2x Szfehérvár,Budai út,BVK) megy tovább a 14-es felé. Én meg mint ökör fék kormány vissza duda integetés. Árkád tetőparkolón elkaptam. Mentegetőzés: (rendőröröm) bocs meleg van , meg telefonáltam. Hát majdnem kikaptam a kormány mögül.”
 • 7. tradermike 2012. július 05. 08:30
  „Nem az elméleti tudással van itt a gond, hanem a közlekedési morállal - sőt továbbmegyek: a morállal úgy generál. Pont ezen a szakaszon történt meg (a lámpa után), hogy a forgalmat feltartva megállt a záróvonal mellett egy honpolgár, hogy ő márpedig itt és most megfordul. Minden szembejövő nézi, hogy ez mégis mire készül, ráadásul sem az indexet nem tette ki, sem az elvágyódás nem látszott a szemében, csak megállt, mintha gond lenne a kocsival. Aztán miután sikeresen megfordult, még be is szólt a sornak, hogy "mit néztek k*cs*g*k?!". Na neki küldeném a következő számot... :o)”
 • 6. artie75 2012. július 05. 07:58
  „Ahol a biciklis egyirányú bicikliúton a rossz irányból kikarikázik eléd, rádudálsz, és beint neked, hogy mit dudálsz, te paraszt, ott mit várunk?

  Pedig lehet, ha elgyúrom, ő hal meg, nem én.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint félmilliárdos útfejlesztés Győr és Bakonybánk között

Közel 523 millió forintból újul meg európai uniós forrásból a mellékút hat kilométeres szakasza. Tovább olvasom