Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Két-két szociális intézmény egyesül a megyében szept. 1-jétől

Beolvadással egyesül a jobaházi idősek otthona és a pásztori fogyatékosok otthona.
A megyei képviselő-testület júniusi ülésén hozott döntést arról, hogy 2011. szeptember 1-jével két-két szociális intézményét beolvadással egyesíti. Az intézmények összeolvadása a szociális szolgáltató tevékenység összehangolása és a szociális munkát segítő funkciók együttes ellátása révén az eddiginél hatékonyabb feladatellátás feltételeit teremti meg.

Az önkormányzati gazdálkodás egyre romló kondíciói tették szükségessé annak az évek óta érlelt döntésnek a meghozatalát, hogy a különböző székhelyű, egymáshoz földrajzi közelségben lévő, eltérő tevékenységű, de feladatköreiket tekintve egymáshoz mégis közel álló intézmények egy szervezeti egység keretében működjenek tovább.

Így az Idősek Otthona (Jobaháza) és a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona (Pásztori) elnevezésű intézmények beolvadással egyesülnek. Az Idősek Otthona 2011. augusztus 31-i nappal jogutódlással megszűnik. A jogutód intézmény a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona, mely a beolvadás után „Gondoskodás" Rábaközi Szociális Központ néven felnőttkorú fogyatékosok otthona és idősek otthonaként működik tovább.

Hasonló változások jönnek létre 2011. szeptember 1-jei hatállyal az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye (Koroncó-Zöldmajor) és a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon (Táplánypuszta) elnevezésű szociális intézmények esetében is. Az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye 2011. augusztus 31-i nappal jogutódlással megszűnik. A jogutód intézmény a beolvadás után Dr. Piróth Endre Szociális Központ néven pszichiátriai betegek és értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézményeként működik tovább.

Az új rendszerű szolgáltatás kialakításával, a feladatellátáshoz kellően igazodó intézménystruktúra kialakításával hatékony és gazdaságos működés várható. A szociális szolgáltatási feladatok egységesebb kezelése a jelenlegi állapotnál mindenképpen kedvezőbb lehetőséget kínál. A rendelkezésre álló, szűkülő erőforrások koncentrálása, egyenletesebb elosztása a párhuzamos munkafolyamatok megszüntetése, nagyobb pályázati esélyek és fejlesztési lehetőségek biztosítása révén feltételezhetően a szakmai és gazdasági munka jobb eredményességét idézi elő.

Olvasóink írták

 • 4. bélanéni 2011. augusztus 31. 22:39
  „3. Jerry 2011.08.31. 08:50:Jézusom jóember! tud olvasni? Hol írtak itt bezárásról? Egyszerűen összevontak két két intézményt közös irányítás alá. A szolgáltatás ettől ugyan nem fog változni. Spórolni ugyan nem lehet vele-minden korábbi hasonló intézkedés, az ellenkező megyei önkormányzati kommunikáció ellenére is ezt bizonyítja-de az ellátottakat ez önmagában semmiben sem érinti. Más lesz az igazgató.Ennyi.”
 • 3. Jerry 2011. augusztus 31. 08:50
  „Azért remélem a térség országgyűlési képviselője nyakkendő nélkül itt is megjelenik majd ünnepeltetni magát. Elmond egy szép beszédet arról,hogy mekkora eredmény ez a bezárás,és hogy ezzel milyen jól járnak a zemberek.Elmondja majd azt is, hogy nem lesznek megszorítások, ezért nem hordanak a fideszben nyakkendőt, és hogy ne szorongassa az embereket a tudat, hogy mire költsék nyugdíjukat,a polgári kormány megvédi őket ettől,és már ki sem küldi azt,hanem betömi vele azt a tátongó lyukat,amit a luxus autók vásárlása meg a képviselői költségtérítések, parlamentni diszkivilágítás,és tűzijáték okozott a matolcsyzmus tervezte állami költségvetésen.”
 • 2. Hans49 2011. augusztus 30. 18:28
  „Igen a legszerencsétlenebbekkel tud leghatásosabban spórolni az állam, úgy hogy végrehajtói Önkormányzatokat pénzügyileg ellehetetleníti, igy kénytelenek azok eddigi feladataikat leadni, ill. működő intézményiket bezárni! Ennyit a szociálisan érzékeny KORMÁNYZATUNK tevékenységéről !!! Csak egyszer a Maguk jutalmazásáról feledkeznének el, mennyivel több pénz maradna az arra rászoruló betegellátásra ....”
 • 1. bojtár 2011. augusztus 30. 14:24
  „Inkább fogalmazzunk úgy,hogy pénzhiány miatt kényszerűek csoportosítani azt majd megszüntetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apáczais gólyaérzés

Augusztus 24-én indult útnak az Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának… Tovább olvasom