Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kedden hajnalban indul a távfűtés Győrben

Az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet nem éri el a tíz fokot a héten, így a Győrhő kedden elindítja a fűtésszolgáltatást.


"Az elkövetkező napok hideg időjárása a városi távfűtés indítását indokolja. A meterológiai előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet nem fogja elérni a tíz fokot a héten, így társaságunk október 13-án, kedden elindul a fűtésszolgáltatással.

A lakóközösségeknek lehetőségük van ettől eltérő fűtésindításra is. A közös képviselők írásban kérhetik a fűtés indítását, leállítását a közüzemi szerződésünkben rögzített feltételek szerint" - áll a Győrhő Kft. hétfői  közleményében

Korábban - Hideg: Fűthetünk már?

Azonnal beindítják a fűtést Győrben, ha 12 Celsius fok alá esik a hőmérséklet; csütörtökön már mindeképp fűtenek - tájékoztatta a kisalfold.hu-t a Győrhő.


Akik korábban, már csütörtök előtt fűtenének, azoknak egyeztetniük kell a lakóközösséggel. Információink szerint Győrben számos közintézmény - iskola óvoda - már igényelte a fűtés beindítsát. A gyerekek ott már melegben tanulhatnak.

A Győri Hőszolgáltató honlapja szerint a társaság fűtési szolgáltatása szeptember 15-től a következő év május közepéig áll rendelkezésre.

Ebben az időszakban akkor fűtünk az érvényben lévő közüzemi szerződések és üzletszabályzatunk szerint, ha a külső hőmérséklet napi középértéke előreláthatólag nem haladja meg a +10°C-ot, illetőleg három egymást követő napon a +12°C-ot. Részletek >>

Sopronban már kérhető a távfűtés

A fogyasztók most még maguk dönthetnek a fűtésről, a szabályzat szerint ugyanis csak akkor kell beindítani a szolgáltatást, ha egymást követő 3 napon át 12 fok alá süllyed az átlaghőmérséklet, illetve ha nem éri el a 10 fokot a hőmérő higanyszála a nap átlagában.

Egyelőre még egyik helyzet sem következett be, viszont készen állunk, és kérés esetén bekapcsoljuk a fűtést – tudtuk meg Vida Lászlótól, a Sopron Holding távhő divíziójának kereskedelmi igazgatójától.

A közös képviselők írásban kérhetik a szolgáltatást, annak lemondására, azaz a fűtés szüneteltetésére ugyanilyen formában van lehetőség.

Kapuvár - legkésőbb 15-én indul

A városban még nem kérték a fűtés beindítását, de határidővel (október 15., csütörtök) elindul a szolgáltatás.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. iq 2009. október 17. 09:26
  „Hát ha ezt fűtésnek lehet nevezni maszatolás ,utána meg pénz behajtás az afontos a sárga csekk!!!!!!”
 • 25. Juzsuka 2009. október 13. 10:06
  „A szolgáltatás akkor szolgáltatás, ha szolgáltat. A GYŐRHŐ-nél ez nem teljesen igaz, hiszen ők döntik el, hogy mikor és nem ÉN, aki fizet!!!
  A VIDANET, amig egyedüli kábelszolgáltató volt Győrben, addig kiskirály volt, óriási árakkal. Mióta van konkurenciájuk, azóta már "szarvtörötten" tevékenykednek, egyre több az akció és a kedvezmény.
  Egyszer remélem a Győrhő is belekerül ebbe, és rájönnek arra, hogy mi az igazi szolgáltatás. Nem kell majd három napig fagyoskodni, mikor előre tudjuk, hogy nem melegebb, hanem még hidegebb lesz. A gyógyszer ára sokkal drágább, mint a három napi pótfűtés, ami nem is pótfűtés, hiszen szeptember 15-től indul a fűtésszezon.”
 • 24. Túrabakancs 2009. október 12. 22:22
  „Agent+miracle+én!
  Szerintem állapodjunk meg abban, hogy mindegyikőnknek igaza van a témával kapcsolatban...átlagosan... :)”
 • 23. Agent 2009. október 12. 21:09
  „Hát banyek, nedves kontinentális éghajlaton élünk, nem lehet állandóan ugyanolyan hőmérséklet, mitől nem átlagos az október? Bármely hónapban előfordulhat olyan frontbetörés, ami 15 fokos hőmérsékletcsökkenést eredményez pár óra leforgása alatt, ez van, nincsen benne semmi rendkívüli, csak divtos szörnyülködni, hogy "jajj már megint micsoda idő van", utána meg jöhet a globális felmelegedés, meg a politika is mindjárt.”
 • 22. miracle 2009. október 12. 20:49
  „Hát, nem egészen. Ha októberben csak 1-2 alkalommal lesz 15 fok, egyébként 25 vagy 5, akkor azért szerintem az október inkább szélsőséges, mint átlagos.”
 • 21. Agent 2009. október 12. 20:16
  „20, ez akkor lenne igaz, ha azt mondtam volna, hogy átlagold július második hetének és december második hetének a hőmérsékletét.”
 • 20. miracle 2009. október 12. 20:10
  „Agent
  "Szerintem ha összevonod a múlt heti és heti hőmérsékleteket, akkor kijön, hogy megfelel az átlaghőmérséklet az évszaknak."
  1 embernek meg átlagosan egy csöcse, meg egy heregolyója van...:)”
 • 19. hordópali 2009. október 12. 19:29
  „Teljesen meg vagyok hatva!!!
  Havi csaknem nyolcezret fizetek rendelkezésre állás gyanánt.
  Ezért a piaci áron szolgáltatott hőhöz juthatók, amikor a "szolgáltatóm" úgy dönt, fázom.
  Milyen jó nekem!
  Dicséret a kiváló GYŐRHŐ-nek!
  Még a végén imába foglalom nevüket!”
 • 18. villámcsapás 2009. október 12. 17:56
  „Vida Úr.Sopronba nem kell kérni!!!Ma vagyis hétfőn beindult a fűtésfizető,rabló gépezet! Itt legalább csök-
  kentették a fizetési díjat!? Igaz fODOr fidesz elvtárs? Persze! Kérés nélkül is beindul ez a zsebmetszés!
  A kk-k kit kérdeznek?Senkit!Engem még a 30 néhány évben egyszer sem kérdeztek!Igaz azt sem kérdrzték,
  hogy tudok-e fizetni!”
 • 17. kackac 2009. október 12. 16:48
  „Mindenkinek 41-es csizmát kell hordani.
  Az az átlagméret!
  kackac”
 • 16. jánosi 2009. október 12. 15:30
  „Azt már tudom, hogy hol lehet pipaszár lábra csizmát venni, de mi van a távfűtéssel ? Egyébként
  időjárás mindig volt és lesz ! Átlaghőmérséklet az amit én érzek, nem amit megadnak.
  Milyen távfűtés az ha csizmát kell viselni .....”
 • 15. Truder 2009. október 12. 14:14
  „OCC én legutóbb cipőboltban láttam ilyesmit,amit te keresel.. :)
  Akárhogy is nézzük,sem a múlt heti meleg,sem a mostani hideg nem kifejezetten őszi időjárás.Talán átlagolni kéne..Persze úgy tűnik,hogy nekünk semmi nem jó.Így átmenet nélkül meg valóban "kicsinálja"az embert,különösen azt,aki érzékeny a frontokra.A frontok az idegrendszerre gyakorolnak hatást..Vigyázzunk,és legyünk óvatosak!
  Ha erős szél lesz,akár vitorlázhatunk is :)) már alakul..”
 • 14. Patriot 2009. október 12. 14:05
  „Túrabakancs,:))”
 • 13. Túrabakancs 2009. október 12. 13:53
  „OCC!
  Állítólag az Anorexia kft-nél, Budapesten a Giznya körút 6. sz. alatt! :)”
 • 12. OCC 2009. október 12. 13:12
  „Akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy ha már egyszer jön a tél, hol lehet lapos talpú, szűk szárú csizmát kapni, ami pipaszár lábakra is jó?”
 • 11. Túrabakancs 2009. október 12. 13:10
  „PrettyWoman!
  Egy kellően kifinomult masszőrös kéz csodákra képes! :o”
 • 10. PrettyWoman 2009. október 12. 12:34
  „Hát lehet, hogy a múlt heti meleg volt a kevésbé reális, mint a mostani hideg. Én ha lehet, mégis azt választanám inkább... Kár, hogy ez nem kívánságműsor. Egyébként sajnos nemcsak a szívproblémáknak rossz ez az ingadozás. Az ízületi betegségeknek sem kedvez. Főleg a hideg. Nekem napok óta nagyon fájnak a csontjaim. Pedig öreg sem vagyok. (igaz, mihez képest)”
 • 9. Túrabakancs 2009. október 12. 12:28
  „Agent!
  Az is tény, hogy az átlaghőmérsékletekkel óvatosan kell bánni, ugyanis amikor átlagbéreznek az okosok, valamint az átlaginflációról tesznek említést akkor láthatjuk, hogy mennyire nincsenek összahangban ezek a számok a valósággal. Ami igaz az igaz: semmilyen fa, de főleg diófa alá ne áljon senki, mert a jégeső semmi
  ahhoz a kárhoz képest, amit a lehulló kemény termés okozhat!”
 • 8. Agent 2009. október 12. 12:11
  „Szerintem ha összevonod a múlt heti és heti hőmérsékleteket, akkor kijön, hogy megfelel az átlaghőmérséklet az évszaknak. Ahogy a népi bölcsesség is tartja, minden időjárási anomáliának "megvan a böjtje".
  Ma estétől nagyon durva szél lesz, szóval szerintem senki ne parkoljon fa alá, mivel a felázott talaj és a javában még lombos fák + viharos szél (estétől 90-100km/h) veszélyes kombináció.”
 • 7. Túrabakancs 2009. október 12. 11:41
  „Agent! Ez lemaradt: mondod hogy ez az időjárási helyzet inkább reális, mint a múlt heti nagy meleg.
  Tévedés! A meteorológiai honlapon meg lehet nézni, hogy ebben az időszakban az átlaghőmérsékletnek
  15-17-foknak kellene lenni, ezzel szemben a hétre havazásokat is jeleznek, cirka 2-7-fokkal. Ez bizony nem ősz, hanem a tél kezdete. Ugye nem az északi sarkon nevelkedtél? :) Remélem nam tart sokáig ez a hideg, ettől függetlenül a 27-fokos meleg sem megszokott az biztos.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismeri aranyát?

A csillogással kecsegtető átverések ellen védelmet jelent a tudás, az aranyismeret – állítja a… Tovább olvasom