Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Kara Ákos az új elnök a Fidesz megyei szervezeténél

Kara Ákost választották a Fidesz megyei szervezete elnökének kedden.

Mint azt a Kisalföld napilap előzetesen beharangozta, Kara Ákost választotta a Fidesz megyei szervezete elnökének kedden.

Előzmény:


Tíz év után új elnököt választ a Fidesz megyei szervezete. A Kisalföld információi szerint a keddi választmányi ülést követően Szakács Imre helyett nagy valószínűséggel Kara Ákos lesz az új elnök.

Nem belharc, hanem Szakács Imre döntése miatt lesz őrségváltás a kormányzó párt megyei szervezetében.
Szakács 2001 óta látja el a párt helyi vezetését, amellett országgyűlési képviselő és a megyei közgyűlés elnöke is. A közelmúltban ikrei születtek (erről a Kisalföld is írt); vélhetően a felsoroltak összességével magyarázható, hogy a pártelnöki funkciójától most megválik.

Az utód megtalálása nem okozott különösebb gondot. Az elmúlt hónapokban lehetett hallani arról, hogy többen is ringbe szállhatnak Szakács megüresedő helyéért, de úgy tudjuk, végül egy komoly jelölt van, akit a választmány – a helyi szervezetek, a megyei önkormányzat tagjai és a választókerületek képviselői – is támogatott. Ez a személy pedig Kara Ákos, a jelenleg legaktívabb, legtöbbet szereplő megyei fideszes politikus (Szijjártó Pétert most nem számoljuk ide).

A kedden esedékes szavazás előtt sem a leköszönő elnök, sem pedig a jelölt nem kívánt külön nyilatkozni, megkeresésünkre azonban Kara Ákos az indulása tényét azért megerősítette.

Kara végigjárta a párton belüli összes ranglétrát, évekig háttéremberként segítette Medgyasszay László munkáját, majd 2010-ben már az ő körzetét (a Győr környékit) vette át.

A megyei közgyűlés alelnöke volt a 2006–2010 közötti ciklusban, majd Széles Sándor távozása miatt – aki idén januártól a megyei kormányhivatal élére került – ismét visszatért a megyeházára, ahol alelnökként épp Szakács munkáját segíti.
Jelölése tehát nem számíthat meglepetésnek, de tény, a közelmúltig nem emlegették őt úgy, mint a párt „erős emberét".

Az elmúlt időszakban azonban számos szakmai feladatot kapott, amelyben országos szinten képviselte a Fideszt; leginkább a foglalkoztatásügy terén.

Újoncként kapta meg a parlament szociális és foglalkoztásügyi bizottságának alelnöki posztját is, ami szintén nem szokványos lépés.

Olvasóink írták

 • 4. macizoli 2011. szeptember 07. 08:21
  „Nyugtával dicsérd a napot!!!”
 • 3. jörg 2011. szeptember 06. 22:00
  „Végre egy csont nélküli jó döntés. Gratulálok!!!”
 • 2. ValóSág 2011. szeptember 06. 21:22
  „Gratulálok! A legjobb döntés+”
 • 1. Valaki 2011. szeptember 06. 20:39
  „Nagyon helyes!

  :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Adrián a SZE hallgatója

Juhász Adrián a győri Széchenyi István Egyetem építőmérnöki szakos hallgatója Tovább olvasom