Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Jutalom elfogadva

Több mint két és fél millió forintos jutalmat kap első félévi munkája után Balogh József győri polgármester, miután a város közgyűlése megszavazta az erről szóló javaslatot.
A Kisalföld hasábjain folytatott sajtópolémia után senkit sem ért meglepetésként, hogy éles vita kerekedett a tegnapi győri közgyűlésen a polgármester jutalmazásáról. Mint arról lapunk keddi számában beszámolt: a jogi, etikai és közigazgatási bizottság arra tett javaslatot, hogy Balogh Józsefnek – első félévi munkája után, az önkormányzat jó gazdálkodására hivatkozva – hathavi illetményének megfelelő, azaz bruttó 2 millió 574 ezer forintos jutalmat állapítson meg. A képviselőknek tegnap pótlólag kiosztott kiegészítés további érvet szolgáltatott a premizálás mellett. Eszerint a huszonkét megyei jogú város közül tizennégyben magasabb a polgármester fizetése.

A csütörtöki vitában Schreiner László (MSZP) úgy vélekedett, helyesen döntöttek, amikor javaslatot tettek a jutalmazásra. Hozzátette, a győriek háromszor szavaztak bizalmat Balogh Józsefnek, ami jelzi, hogy elismerik tevékenységét. Graffelner Kálmán (SZDSZ) azt fejtette ki: aki tisztességesen dolgozik, azt tisztességesen kell megfizetni. Németh Árpád (MSZP) elmondta, hogy a 130 ezer győrinek a jutalom havonta mindössze három forintjába kerül.

A jobboldal egyáltalán nem értett egyet ezekkel az érvekkel. Antal Imre (Fidesz) arról beszélt, hogy a győri polgármester soha nem volt ennyiszer távol hivatalától, a közgyűlés még soha nem tervezett be ekkora hitelt a költségvetésbe, és soha nem volt ilyen mértékű intézménybezárási hullám a megyeszékhelyen. Úgy vélte, ilyen helyzetben nem helyénvaló jutalmat fizetni. Németh Zoltán (Fidesz) leszögezte: prémium csak pluszmunkáért járhatna.

A közgyűlés végül 23 igen szavazattal, 11 ellenében, 1 tartózkodás mellett megszavazta a bruttó két és fél millió forintos jutalmat.

Kapcsolódó cikkek >>

Polgármesteri jutalom (2003-06-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester jutalmáról

Elmaradt az utak kátyúzása, a kaposvárihoz hasonló kedvezményekben kellene részesülniük a győri… Tovább olvasom